Protocoalele înţelepţilor Sionului: „Fiecare victimă din rândurile noastre valorează cât mii de creştini înaintea lui Dumnezeu”

Al II-lea protocol secret francmasonic

Este în interesul nostru ca războaiele să nu urmărească, dacă se poate, câştiguri teritoriale. Războiul fiind astfel mutat pe terenul economic, naţiunile vor simţi puterea stăpânirii noastre şi situaţia va pune pe cei doi vrăjmaşi la dispoziţia agenţilor noştri internaţionali, care au mii de ochi pe care nici o graniţă nu-i poate opri.

Atunci drepturile noastre internaţionale vor covârşi drepturile naţionale, în adevăratul înţeles al cuvântului, şi ele vor guverna popoarele la fel cum reglementează dreptul civil al Statelor legăturile dintre supuşii lor.

Administratorii, aleşi cu grijă din popor de către noi dintre creştinii inconştienţi cei mai slugarnici, nu vor fi niciodată oameni competenţi pentru administraţia ţării. În acest chip ei vor deveni nişte păpuşi trase de aţă de către inteligenţii şi genialii noştri sfetnici, de către specialiştii noştri, crescuţi şi pregătiţi încă din copilărie în vederea administrării afacerilor lumii întregi.

Voi ştiţi că specialiştii noştri şi-au câştigat cunoştinţele necesare administrării şi punerii în practică a planurilor noastre politice, din experienţa istoriei, din studiul tuturor evenimentelor importante. Creştinii nu se orientează după practica observaţiilor imparţiale culese din istorie, ci după o rutină teoretică, incapabilă de a ajunge la vreun rezultat real.

De aceea niciodată noi nu ne vom orienta după ei; să-i lăsăm să-şi mai petreacă încă ceva timp ca să se mai hrănească cu noi nădejdi şi noi petreceri, sau cu amintirea plăcerilor trecute. Să-i lăsăm să creadă în însemnătatea pe care le-am inspirat-o, relativ la legile ştiinţei, la teorii. Tocmai de aceea propagăm în continuu, prin presa noastră, încrederea lor oarbă în aceste legi.

Clasa inteligentă a creştinilor va fi mândră de cunoştinţele sale şi, fără a le examina în mod logic, ea va pune în aplicare toate învăţăturile ştinţei născocite de către agenţii noştri pentru a le călăuzi minţile în direcţia care ne este trebuincioasă nouă.

Să nu credeţi nici o clipă că aceste afirmaţii sunt fără o bază serioasă: gândiţi-vă la succesul pe care l-am ştiut făuri cu Darwinismul, Marxismul, Nietzscheismul. Însă numai nouă influenţa cu adevărat rea a acestor tendinţe trebuie să ne fie cunoscută.

Trebuie permanent să ţinem cont de ideile, caracterele, tendinţele moderne ale popoarelor, pentru a nu face greşeli în politică şi în administrarea afacerilor. Sistemul nostru, ale cărui părţi pot fi alcătuite în mod deosebit după popoarele pe care le întâlnim în drumul nostru, nu poate reuşi dacă realizarea sa practică nu este bazată pe confruntarea rezultatelor trecutului cu prezentul.

Statele de astăzi au o mare putere ce poate fi influenţată foarte mult: PRESA. Rolul presei este de a arăta nemulţumirile aşa-zise intolerabile, de a aduce la cunoştinţă plângerile poporului, de a crea nemulţumiţi şi de a le pune la dispoziţie un glas.

Presa întruchipează în aparenţă libertatea cuvântului. Dar Statele nu au ştiut să folosească această putere şi acum ea a căzut aproape în întregime în mâinile noastre. Prin ea noi am obţinut o mare trecere, cu toate că am stat în umbră, mulţumită ei am strâns în mâinile noastre AURUL, în ciuda valurilor de sânge şi de lacrimi în mijlocul cărora am fost siliţi să ni-l agonisim.

Dar toate acestea le-am răscumpărat, până la urmă, jertfind pe mulţi dintre ai noştri. Fiecare victimă din rândurile noastre, valorează cât mii de creştini înaintea lui Dumnezeu.

Din volumul:  „Texte care au zguduit lumea. Protocoalele înţelepţilor Sionului, Manifestul Comunist, Testamentul lui Petru cel Mare”, Ed. Moldova, Iaşi 1995.

Reclame

62 Responses to Protocoalele înţelepţilor Sionului: „Fiecare victimă din rândurile noastre valorează cât mii de creştini înaintea lui Dumnezeu”

 1. heraasku spune:

  Cine a scris „Protocoalele înţelepţilor Sionului”?
  De unde au fost luate? Cine le-a publicat prima oara si unde? Sunt stranii. Nu prin continut cat prin similaritate cu unele lucruri de azi.

 2. Petru spune:

  Sunt intradevar stranii aceste Protocoale, dar din pacate, reflecta atit de precis „intamplarile” zilelor noastre, ca un „jurnal” al viitorului, din perspectiva sfirsitului de veac XIX, cind au fost redactate… Serghei Alexandrovici Nilus, redactorul acestora, este chiar cinstit drept sfint.

 3. Loloshyk spune:

  Nene Savatie nu mai aburi lumea cu timpeniile tale de sanatoriu. Daca ai curaj posteaza aici cine a semnat textul asta cu Protocoalele. Sau vrei sa postam noi?
  Iar daca vrei sa vezi ce e masoneria in biserica pune aici, pe blog, dictionarul lui Fabian Anton cu toti popii masoni din Biserica Ortodoxa Romana si nu numai. Sa vedem, ai curaj?

 4. alex spune:

  Parinte Savatie…Din cate stiu eu, in tinerete Sfintia Voastra erati un cunoscator al lui Nietzsche. Sfintia voastra chiar credeti mega-prostia ca gandirea lui Nietzsche este un produs al marii conspiratii evreiesti? Aveti idee de asemenea despre anti-semitismul lui Marx din „Despre chestiunea evreiasca”, si despre cat de anti-semita este gandirea marxista contemporana in general? Cat despre gandirea lui Darwin, e clar ca reprezinta punctul de varf al scientismului modern, care are niste origini filozofice si teologice mult mai complexe. Eu sunt sigur ca exista si miscari de culise, etc. in politica mondiala, ca exista un lobby evreiesc in SUA si asa mai departe, dar de aici si pana la asemenea explicatii reductioniste este cale lunga. In plus, nu cred ca avem noi de unde sa stim lucrurile astea si nu cred ca e treaba noastra noastra sa le rezolvam. Insasi Sfintia voastra in unele conferinte sustinute acum cativa ani v-ati dezis de asemenea atitudini ortodoxe deconspirationiste. Si atunci chiar nu inteleg de ce in ultima vreme va asociati cu astfel de productii literare scoase de la naftalina. Eu nu zic sa va pupati cu evreii sau sa nu le replicati atunci cand este cazul, ca la faza cu Papa si zidul plangerii. Dar poate ca ar fi cazul sa ne folosim totusi de un arsenal ceva mai sofisticat in polemicile noastre.

  Va dau cuvantul meu de onoare ca sper sa ma insel si sfintia voastra sa aveti dreptate, dar uneori chiar nu pot sa inteleg cum de v-ati schimbat atat de mult de la scrierile de acum cativa ani, care pe mine personal m-au influentat pozitiv intr-o masura deosebita. Sincer va spun ca imi tulburati credinta. Uneori tind sa cred ca ati plecat de mult undeva in pustie si un alt parinte Savatie se ocupa de siteul sfintiei voastre.

  Binecuvantati si iertati

 5. costin-ctin spune:

  Da,dar fiecare suflet crestin inaintea lui Dumnezeu este mai de pret decat toate victimele din randurile voastre,incepand cu cain si terminand cu ultimul lui urmas!

 6. eitavas spune:

  :)) Ce caraghios,parca sunt replicile unui evil genius dintr-un film de categore B::)) „ei vor deveni nişte păpuşi trase de aţă de către inteligenţii şi genialii noştri sfetnici” :)) Nu-mi dau seama cum au putut unii oameni crede in autenticitatea textului asta,putea fi muult mai inteligent falsificat.

 7. savatie spune:

  alex,

  dacă Marx ar fi fost antisemit, ar fi trebuit să se certe cu sine însuşi în fiecare seară, pentru că era evreu.

  Pe Nietzsche l-am citit pe îndelete şi pot spune că revendicarea acestuia de către Enciclopedia Evreiască este pe deplin întemeiată. Îţi propun doar un fragment din această enciclopedie:

  „Unele aspecte ale filosofiei lui Nietzsche au avut o influenţă vizibilă asupra noii literaturi ivrit, îndeosebi asupra lui M. I. Berdicevski, I. H. Brenner şi Ş. Cernihovski, cît şi asupra unor curente ale Sionismului timpuriu […] Un adept înflăcărat al lui Nietzsche este şi reprezentantul grupului ultraordox Notarei carta („paza cetăţii”), A. L. Vaisfish (n. 1929)”.

  (Fragment din Enciclopedia Evreiască (ediţia rusă)

  PS: Miza publicării fragmentelor din „Protocoale” nu este aceea de a instiga împotriva evreilor, ci de a arăta că ceea ce se întîmplă în lume nu e chiar atît de haotic precum ar încerca unii să sugereze, iar alţii să creadă. Nu mai contează acum cine organizează răul, important este să-l numim şi să-l condamnăm.

 8. teodora spune:

  Parinte,cine e Loloshyk cel de mai sus???Ii place sa se joace cu cuvintele ,vreun inteligent cumva si nu am sesizat?Mi s-a parut ca scrie cam amenintator..si ca se da Gica-duru’.

 9. Victor spune:

  Savatie,
  Cu respect pentru efortul shi syrguintsa prezentarii, care chiar shi cu anexa iyntyrziata („..P.S.Miza publicarii…”) suna ca o provocatsie pentru a dezmembra shi mai departe Omul-Societate cu un scop evident ( din shtiute ori neshtiute)- Dreptul- nu la plug ,dar la lingura shi treuca.
  Cei care ne ympart dupa culoarea ochilor ,grai shi altele ,dar nu evreii, sunt dushmanii Omului creator.Ashtea-s raul pe Terra.
  Ashtea ,care ne despart, au fost shi sunt obstacolul yn fuga Omului spre Orizont,yn fuga spre cunoashterea Naturii.
  Mai aproape de pamynt D-lor.Parazitsii ashtea au fost cu mult ynaintea nascocirii ultimelor religii.Deslushitsi cu ce se apropie ei de Om, cu sapa,ori cu lingura.Asta e esentsa,dar nu veshmintele cu care ne ymbrobodesc.

 10. pr.marius spune:

  Loloshyk,

  Desi cred ca parintele s-a mai intalnit cu zornaitori din cuvinte, ca tine. Crezi ca spui ceva nou sau ca prin atacul la persoana reusesti ceva, in afara de a trambita stupid niste lucruri cunoscute deja? Pe de alta parte, prezinta-te cu numele dand dovada tu, in primul rand de curaj, apoi cerand socoteala altora. Si daca nu-ti place blogul…calatorie placute prin vastul teritoriu al internetului, sau pur si simplu fa altceva. Daca te doare ceva, sau nu-ti convine, poti sa o spui si in alti termeni, fara sa agresezi si fara sa-ti transformi durerea in polologhie prosteasca.
  Numai bine si Dumnezeu sa te miluiasca.

 11. alex spune:

  a) Familia lui Marx s-a botezat, impreuna cu Marx evident, cand acesta avea 6 ani (daca imi aduc bine aminte). Ca Marx e in oarecare parte un produs al culturii evreiesti, asta nu poate sa o nege nimeni, dar relatia lui cu iudadismul si crestinismul e mult mai complexa decat o sugereaza protocoalele. Marx nu a fost antisemit in sensul unei uri rasiale fata de evrei (marxismul a promovat ura de clasa nu cea de rasa) ci prin faptul ca in „Despre chestiunea evreiasca” a atacat Iudaismul ca si religie si paradigma culturala, fapt care ii face sa afirme pe unii autori evrei ca intre ce a spus Marx si ce a spus Hitler despre evrei nu e o mare diferenta (pentu mai multe detalii puteti sa cautati Karl Marx pe wikipedia la rubrica antisemitism). Nu inseamna ca nu poti sa detesti iudaismul si identitatea culturala evreiasca (nu rasa ca atunci chiar inseamna sa te urasti pe tine insuti) daca te-ai nascut evreu, la fel cum nu inseamna ca nu poti sa ataci crestinismul daca ai fost botezat crestin, ca in cazul seminaristului Stalin. Nu numai Marx a atacat Iudaismul si si Freud care tot evreu a fost si el.

  b)Faptul ca Nietzsche i-a influentat pe unii ganditori evrei nu dovedeste cu nimic afirmatia stupida din extrasul din Protocoale postat pe site conform careia nietzscheanismul ca si curent de gandire este un produs al marii conspiratii evreiesti. Chiar credeti ca Nietzsche a scris asa la comanda lui Rotschild, si ca si aia cu nebunia a fost de fapt regizata, toate tintid catre crearea statului Israel, nu-i asa? Multi ganditori crestini, spre ex: Christos Yannaras, simpatizeaza cu anumite aspecte ale gandirii lui Nietzsche – vezi Heidegger si Areopagitul. Sistemul de gandire al lui Nietzsche e atat de contradictoriu ca poti sa scoti ce vrei din el. In unuele parti din Genealogia Moralei (mai excat a treia parte) Nietzsche vorbeste foarte frumos despre Vechiul Testament, pe cand in altele (mai exact in prima parte) ataca iudaismul ca origine a mentalitatii de sclav. Din Nietzsche, autor care ce-i drept nu putea sa-i suporte pe antisemitii germani, s-au inspirat atat nazistii cat si sionistii, asa cum s-au mai inspirat multi altii, inclusiv buna parte din pacifistii post-moderni.

  Eu personal nu stiu cat de haotic sau cat de organizat este raul din lume, si nici nu exclud participarea constienta a unor evrei la acest rau. Ceea ce imi este insa clar in proportie de 99,9% (asa, teoretic vorbind, nu putem sa fim absolut siguri de nimic) este ca este mult mai haotic decat o afirma protocoalele. Eu sunt de acord cu sfintia voastra ca, citez, „nu conteaza acum cine organizeaza raul, important este sa-l numim si sa-l condamnam”. Insa din nefericire, prin publicarea a astfel de materiale Sfintia Voastra nu atat „numiti si condamnati raul” (ca pe ala, cel putin cei care ne consideram crestini, il vedem bine: avorturi, desfranare, materialism, relativism, spalare pe creier, etc.) cat numiti si implicit condamnati presupusul autor al raului, anume „marea conspiratie evreiasca”, fara sa va mai intrebati daca textul asta nu e totusi un fals, ceea ce dupa umila mea opinie ESTE. Chiar si Roger Garaudy, autorul „Miturilor Fondatoare ale Politicilor Israeliene” (ca sa revenim la „anitsemitismul” marxistilor), autor condamnat penal in Franta pentru antisemitism afirma ca acest text este un fals. Iar eu, dupa cate v-am spus, consider acest text un fals, nu atat datorita consensului tuturor istoricilor seriosi, cat pur si simplu datorita faptului ca textul este mult prea imbecil ca sa fie adevarat.

  La rigoare eu nu inteleg. De unde stiti Sfintia Voastra, un simplu calugar la urma urmei, daca textul asta e fals sau nu. Vi s-a aratat in vedenie? Daca da, spuneti-ne si noua tuturor sa stim. Iar daca nu, nu vi se pare totusi o atitudine iresponsabila sa vehiculati astfel de materiale pe putin pus incerte, dar explozive, stiind cat de grava e maladia paranoiei conspirationiste in Biserica; repet chiar Sfintia Voastra ati vorbit despre lucrul asta intr-o conferinta care ati sustinut-o la ASE Bucuresti acum cativa ani.

  Repet. Nu va inteleg. V-ati facut cunoscut si indragit prin texte duhovnicesti de prima mana ca cele din In cautarea Aproapelui Pierdut, Dragostea Care ne Sminteste sau O Pogorare la Iad, iar acum, de cateva luni incoace, publicati numai literatura deconspirationista. Ma tem ca va folositi capitalul de incredere si simpatie pe care vi le-ati castigat pe buna dreptate pentru a-i zapaci de cap pe multi, care si asa se arata a fi labili rau, incat mai deunazi, unul de pe forumul asta dadea alarma ca v-au saltat unii; iudeo-francmasonii probabil.

  V-o spun cu toata sinceritatea si parerea de rau sperand ca eu sa gresesc si Sfintia Voastra sa aveti dreptate.

 12. sherlock_holmes spune:

  pentru heraasku:

  Eu cred ca protocoalele acestea au fost inspirate de martienii cu 2 antene pe cap ( evil genius dintr-un film de cat B ),care stau ascunsi majoritar in „inteleptii” sionului.Prin 1921 parca,daca nu ma inseala memoria,noi, cei de la Scotlad Yard, am primit ordin de la baronul de Rotschild,un alt „intelept” al sionului (proprietarul de mai tirziu al rezervelor federale ale USA )sa le declaram false,chiar daca ele aveau sa se indeplineasca cu fiecare zi ce trecea…

  pentru lolo sic:

  Vezi ca mai sint inca 22 de protocoale de postat,si poate vrei sa treci linia de sosire…take it easy.

  pentru alex:

  Ai dreptate,gindirea lui nietzche nu este produsul marii conspiratii evreiesti,ci al patimilor si al evil genius din mintea lui.Marea conspiratie evreiasca ( cum spui tu ) insa i-a valorificat gindirea,i-a preluat gargaunii din cap,s-a folosit de el,precum si de altii dusi cu pluta.

  Nu au nici o legatura „inteleptii” sionului cu poporul evreu,chiar de acum…din care o ramasita destul de mare ( aprox 144 000 ) il vor recunoaste pe Iisus Hristos ca Dumnezeu si se vor mintui.

  Tudor Musatescu are o vorba cam asa:

  Era suficient de destept ,ca sa nu arate lumii ca nu este!

  Cam asa si cu „inteleptii” astia care conduc lumea de acum si de mai inainte,se vor dovedi de fapt niste…suficienti de destepti.

  pentru eitavas:

  Spune-mi si mie,care este un mar autentic si care fals: cel rosu sau cel galben ?

  Mi-a placut expresia ta „evil genius dintr-un film de cat B ” pe care am folost-o mai sus si si mai sus.

 13. heraasku spune:

  Intreb din nou: cine a scris aceste Protocoale?
  Cine e autorul? Stie cineva? Nu cine le-a publicat, cine le-a scris?

 14. anonim spune:

  PT heraakus.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Protocols_of_the_elders_of_zion

  Ps. Poate se documenteaza putin si aproapele pierdut si regasit in fanatismul si antisemitismul obscur al ortodoxiei.

 15. stefan spune:

  alex
  La care „fals” faci referire?Text fals pentru ca nu-i scris de cei care spun ca l-au scris sau fals pentru ca cele povestite nu s-ar potrivi realitatii zilelor noastre?Daca primul „fals” ar fi valabil, al doilea, dupa parerea mea, nu mai este.Coincidenta sau nu ramane de vazut, dar judecand dupa consecinte cred ca putem crede ca e ca si autentic.

 16. adriana spune:

  False sau nu, ganditi-va ca au fost publicate pe la 1900. Firesc ar fi sa fi fost scrise cu macar niste ani inainte. Si nu o luna, doua. Cine cunoaste, stie ca la ora respectiva nu intra in tipografie un manuscris, si nici nu iesea, in ritmul in care se intampla azi.

  Acum puneti in balanta un alt aspect: Darwin, Nietzche, Marx au activat, toti trei, in ce au avut mai caracteristic, intre 1840-1880, cu larga aproximatie, ca sa-i cuprind pe toti trei. Au fost aproape contemporani. False sau nu, textele astea ale protocoalelor ar trebui, dupa toate informatiile despre timpul publicarii lor, sa-si aiba data de nastere foarte apropiata de perioada imediat urmatoare celei in care scrierile celor trei isi faceau simtite efectele, iar consecintele istorice imediate si mai indepartate, abia mijeau, si asta pentru mintile cu mai multa clar-viziune si patrundere, ale vremii. Adica contemporane cu acel imediat urmator deceniu, sa zicem, in care Marx, Darwin, Nietzche, datorita promovarii masive de care au avut parte, sa aiba timp sa se ”ism-izeze”- sa devina marxism, darwinism, nietzcheism, in conceptia generala. Si mai ganditi-va si ca intre 18oo, sa zicem, si 1900 si ceva, ne aflam in plina avalansa de ”ism-e”:impresionism, expresionism,cubism,etc. ,(sa ma rezum doar la aria culturala), care se succed cu repeziciune: ca dovada de cat de putin timp era nevoie atunci, datorita efervescentei teribile(de, lumea nu trecuse prin doua razboaie mondiale), sa se formeze un ”ism”. Si sa si capete ecou, si publicitate.

  Asa incat, daca sunt un fals, textele astea, inseamna ca, in timp ce privea de la fereastra mansardei sale pariziene sau muncheneze, in piata care i se deschidea inainte,( in care misunau trasuri, jobene si crinoline, umbrelute si copii de trupa,si domni la redingote, cu betisoare de promenada, care discutau asiduu despre ce mai publica Marx, cum afost receptat Darwin la ultima cuvantare tinuta la Universitatea X, si ce se mai aude despre Nietzche), cineva sa stea ranjind insidios in coltul gurii, la masa de scris, si sa compuna, utopic si paranoic, niste texte stupide. Si apoi mai ganditi-va si la un fapt interesant: Darwin a fost pieptanat, coafat si publicat de un mare maestru mason. Care a facut din el ”ism-ul” pe care il avem azi.S-a ocupat personal de asta.

  @Eitavas

  Despre limbajul si replicile ca dintr-un film de categoria B… 😆 .. Pai poate pentru ca au fost scrise PANA pe la 1900..? Ia citeste-l tu, in original, ca sa zic asa, pe Eminescu,draga Eitavas, ca sa vezi ca trama lingvistica e oarecum comuna,in aria europeana, pentru perioada 1850-1900 si ceva. Iar frazarea e si ea tipica perioadei.

 17. […] Protocoalele înţelepţilor Sionului: “Fiecare victimă din rândurile noastre valorează cât mi… […]

 18. heraasku spune:

  Pt.
  # anonim spune:
  aprilie 5, 2009 la 2:02 pm

  PT heraakus.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Protocols_of_the_elders_of_zion

  Ps. Poate se documenteaza putin si aproapele pierdut si regasit in fanatismul si antisemitismul obscur al ortodoxiei.

  Nu inteleg engleza. Si nu inteleg nici PS-ul. Care este logica frazei? Wikipedia este sursa noastra de cultura???
  Inca odata, ultima. Cine a scris aceste Protocoale? Cine e autorul?

 19. adriana spune:

  fals sau nu, teribil ce se mai potriveste realitatilor actuale. mai-mai ca imi vine a crede ca Maurice Joly(dupa unii, mason), avea veleitati profetice.. si ca le-a imprumutat si agentilor secreti tzaristi rusi.. ca sa le de-a peste botic evreilor rusi, si sa opreasca iminenta revolutie anti-tzarista.

  desigur, nici nu isi sintetizase, deja, Weishaupt, cu destul timp inainte de 1776, ideile anti-orice.nu,ideile patrate i-au parvenit via ”marul lui Newton” lui Maurice Joly(dupa unii, ziceam mai sus, mason) pe la 1864, care s-a gandit sa faca o satira din ele.Si a fost nevoie de talentul literar-artistic rus agenturier-tzarist, pt ca ele sa se internationalizeze in forma antisemita..bineinteles. Si, desigur ca nici Montesquieu nu era (NU ERA!DACA NU ERA, CE VRETI?da deloc nu era!!)mason.

 20. savatie spune:

  heraasku,

  această scriere are un autor colectiv „Înţelepţii Sionului”, deşi autenticitatea ei a fost pusă la îndoială de către unii comentatori. Cititnd-o, pot spune doar că e unitară ca stil şi mod de gîndire, anticipînd evenimentele lumii în care trăim. La un moment dat, autorul se adresează adunării, ceea ce mă face să cred că a fost un discurs rostit cu ocazia unei întruniri secrete. S-ar putea ca discursul să fi fost rostit chiar în limba rusă, undeva în Rusia ţaristă, ţara care avea să fie poligonul de cercare al principiilor masonice descrise aici.

  PS: Argumentele gen Wikipedia, care îi conving atît de uşor pe unii comentatori de pe acest blog, erau bune acum 100 de ani, cînd cele descrise în Protocoale erau nişte profeţii trăsnite şi nu realitate, cum sînt azi. Cea mai tare probă asupra autenticităţii acestor principii (dacă nu le place cuvîntul texte) este faptul că astăzi, după o sută de ani, presa mondială este organizată după ele şi că avem Uniunea Europeană care a desfiinţat fără război toate „guvernele creştine” ale Europei. Iar, colac peste pupăză, oricine îndrăzneşte să spună ceva contra evreilor, este urmărit penal. Acest lucru părea o aberaţie în 1903, cînd evreii nu doar că nu aveau ţara lor, dar li se refuza cetăţenia în Rusia, România şi mai multe state din Europa. În orice caz, este un text pe care ar trebui să-l citească orice ziarist de provincie, pentru că cei „centrali” se nasc cu aceste principii în sînge.

 21. heraasku spune:

  Merci.
  Acum, cu tot respectul, pun si eu problema altfel.
  Oare aceste principii nu sunt niste principii hermeneutice care – printr-o indelungata sustinere mass-media gen teoriile conspiratiei, etc – ne-au dat noua, oameni slabi si impatimiti de „adevaruri”, o CHEIE de interpretare? Caci eu sunt uimit nu atat de similaritate cat de puterea unora de a face aceasta. Cum au reusit sa faca ce au zis? Ca doar nu sunt Garrincha. Cat de slabi sa fie oamenii sa poata face jocul lor incat sa reuseasca? Mai ales ca Germania Nazista a intervenit cumva urat in viata lor.
  Pe scurt, oare nu cadem in plasa interpretarii intr-o cheie LIVRATA de cineva? Pericolul, cred eu, este sa pierdem timpul. Caci Biserica nu va fi biruita in vecii vecilor. Iisus Hristos spune ” … daca pe Mine M-au prigonit si pe voi va vor prigoni”. Nu e clar? Biserica este prigonita. Asta e o profetie a Domnului cu 2000 de ani inaintea altor profetii. Deci NOI STIM ca celrau prigoneste. De ce ne-ar surprinde aceste principii?
  Asta cred eu… deocamdata.

 22. saccsiv spune:

  Doamne ajuta, parinte.

  Jewish Chronicle, Londra, 4 aprilie 1919:
  „Conceptiile bolsevice sunt in majoritatea punctelor in armonie cu ideea de iudaism„
  La acea data 477 din cele 545 de oficialitati bolsevice erau evrei.

  Winston Churchill, Illustrated Sunday Herald, 8 februarie 1920:
  “Din zilele lui Weishaupt , Karl Marx, Trotki, Bela Kuhn, Rosa Luxemburg si Ema Goldman, conspiratia acestei lumi a luat amploare. Aceasta conspiratie a jucat un rol recunoscut în Revolutia Franceza. A fost izvorul fiecarei miscari subversive în secolul 19. Si acum, în sfârsit, aceasta banda de personalitati extraordinare din lumea interlopa a marilor orase din Europa si America i-a tras de par pe rusi si au devenit conducatorii acelui enorm imperiu.“

  Vladimir Lenin, in culmea gloriei sale fiind, spunea:
  “Statul nu functioneaza asa cum ne-am dorit. Masinaria nu se supune. Se vede un om la volan si pare ca o conduce, dar masina nu merge in directia voita de el. Se misca insa dupa dorinta altor forte.”

  http://saccsiv.wordpress.com/2009/04/04/stanga-noua-ordine-mondiala-si-antihristul-ampla-analiza-plecand-de-la-discursul-premierului-gordon-brown-in-care-il-invoca-pe-dumnezeu-cerand-o-noua-ordine-mondiala-in-timpul-unei-predici-la-cate/

 23. babi spune:

  vedeti si voi AICI: http://dezvaluiri.go.ro/cucuvea.htm si in genere, AICI: http://dezvaluiri.go.ro/ Dumnezeu sa ne aiba in paza Sa!

 24. adriana spune:

  @heraasku,

  salutare.
  Cheie livrata de altii? da, subtil spus. Si de gandit. Numai ca eu nu cred ca e cheia pe care eu o folosesc, de exemplu. Eu, care aveam cativa ani la revolutie, care strigam prin casa, inainte de 89, ca Rusia in sus si-n jos, Rusia nu URSS, si ai mei se chinuiau sa-mi inchida gura ca sa nu auda vecinii, sau sa ma convinga ca se spune URSS nu Rusia.Eu care nu am trait TOATA istoria de la 1900, de cand au fost publicate textele astea, pana azi, asa incat sa sufar de o poluare istorica. Eu, si, cred, altii ca mine, privesc in jurul meu, vad aberatia si mârsavia politica, vad genocidul la care sunt supuse sistematic niste popoare din Lumea a Treia, vad minciuna grosolana, grotesca de-a dreptul, care se infasoara sherpeshte in jurul ideii de antisemitism, citesc cu ochii mei cum un Rabin iudeu imi explica ca eu ca si crestin sunt idolatru, si ca atat timp cat il voi vedea pe Iisus ca pe Dumnezeu, voi fi ANTISEMIT, antisemitism care ”beneficiaza” azi de condamnari PE BUNE. Si incerc sa inteleg ce se intampla. Si caut colo, cau dincolo. Si-mi pica si ”profetiile” astea din protocoale, sub ochi. Si altele , pe langa.Asa ca nu stiu daca interpretez in vreo cheie livrata de altii, slefuita mult timp prin mass-media(si care mass-media, pana in 89?sa fim seriosi). Ma indoiesc.

  Biserica nu va fi biruita in veci. Fireste, dar asta nu ar trebui sa ma faca sa scald intr-o nonsalanta. Hristos era Dumnezeu, vorbea de ”temeti-va de cei ce ucid sufletul, nu trupul”, vorbea de Imparatia Cerurilor care nu e pe pamant,vorbea de ”ce va da omul in schimb pentru sufletul sau”,platea darea catre Templu cu bani gasiti in mod minunat intr-un peste pescuit, dar stia bine si care e BANUL STAPANITORULUI, Banul CEzarului. Cum bine zicea un Mitropolit: Biserica e o institutie divino-umana, intre cer si pamant. DAR NU AERIANA. Si nu cred ca trebuie sa ajungem pana acolo incat sa vedem cu ochii nostri CUM ANUME, in ce fel, si in ce mod SE VA FACE ACEASTA CA BISERICA NU VA FI BIRUITA. Cred ca avem si noi treaba la capitolul asta.. macar sa deschidem ochii..

 25. teo spune:

  parintele, ma bucur sincer ca nu mi ati dat drumul la comment. m a suparat fratele un pic. si stiti ce ma deranjeaza cel mai mult? nu prostiile debitate, cat faptul ca refuza cu obstinatie sa spuna parintelui parinte…
  nu e nevoie sa l aprobati nici pe asta. am scris doar pt clarificare.

 26. Felix-Gabriel Lefter spune:

  Sa ne dea Domnul minte sa chibzuim toate astea! Un lucru vreau sa subliniez, doar. Marcionismul e o erezie cumplita! Domnul isi pedepseste poporul ales, cu biciul, dar mai cumplit ii pedepseste pe cei care se fac bici!
  Suntem altoiti. Nu e nici o rusine in asta. Orice anti-evreu e anti-crestin.

 27. alex spune:

  Raspuns pentru Stefan

  Frate,

  Personal nu cred ca textul respectiv a fost scris de o adunare de barbosi cu gluga pe cap care rostesc nu stiu ce incantatii, dar fie…Dar ma rog…pana la urma Dumnezeu stie cine le-a scris…

  Problema e alta…Nu a prevazut nimeni nimic ca profetul lui peste. La 1903 lucrurile astea erau foarte vizibile, iar acum doar s-au accentuat odata cu trecerea timpului. Importanta textului consta doar in faptul ca autorii indica autorul raului, adica evil geniusul din filmul de categoria B.

  Eu nu neg ca astfel de lucruri s-au intamplat si ca se intampla. Ceea ce refuz sa cred (ca sa nu devin paranormal de tot) e ca totul se explica prin masinatiile nu stiu caror forte ascunse de tip iudeo-masonic. Ganditori ca Nietzsche, Marx sau Darwin, precum si curentele de gandire inititate de acestia, reprezinta punctul culminant al unei evolutii cultural-istorice a lumii occidentale; aici avem de-a face cu procese istorice complexe, mult prea compleze pentru a fi directionate din umbra de nu stiu ce conspiratori. Genul asta de teorie reprezinta un abandon al inteligentei fata cu complexitatea lumii, iar din punct de vedere duhovnicesc reprezinta, ca sa-l citez chiar pe parintele Savatie de acum cativa ani, „o boala”. Relele astea nu ne vin din SUA sau de nu stiu unde; vin intai de toate din noi. Cum zicea Dostoyevsky – noi toti suntem vinovati pentru toate.

  Ca or mai avea si unii evrei rolul lor in povestea asta?…Tot ce-i posibil. Dar de aici pana la a explica totul prin asta, mi se pare sincer aberant.

  Cer iertare parintelui Savatie pentru interventiile mele si il incredintez de buna mea credinta; atat cat imi sta in putinta.

  Sa ne lumineze Dumnezeu pe toti

 28. savatie spune:

  Alex,

  Nietzsche şi Darwin nu sînt punctul culminant al unei civilizaţii, ci marginali promovaţi în vîrful piramidei. Întotdeauna au existat genii nebuni, dar societatea nu-i promova. Este adevărat că la acea vreme tiparniţele erau majoritatea ale evreilor şi că învăţămîntul era tot în mîinile lor. Evreii aduceau în casele boierilor creştini „cărţi la modă” şi, îndeobşte, moda vestimentară şi cîntecele franţuzeşti. Cel puţin aşa a fost în marea Rusie.

  Faptul că Nietzsche este pomenit alături de Darwin şi Marx într-un text care a apărut în Rusia şi „a fost scris” de ruşi, naşte un prim semn de întrebare. Mai întîi că la acea vreme Nietzsche era total necunoscut în Rusia, adică nu avea rost să fie pomenit. Prin urmare, afirmaţia s-a făcut în altă parte decît Rusia şi era destinată unui alt public, căruia Nietzsche îi era bine cunoscut.

  O altă nepotrivire este şi aceea că, la un moment dat, conferenţiarul „înţelept” spune că cei mai mari duşmani ai evreilor sînt Rusia ţaristă şi Papalitatea. Dacă acest text a fost scris de ohrana ţaristă cu scopul de a instiga împotriva evreilor, în nici un caz nu trebuia să pună papalitatea pe picior de egalitatea cu ţarismul. Ruşii îi urau pe catolici chiar mai mult decît pe evrei, sau cel puţin la fel de mult. Prin urmare, afirmaţie nu putea aparţine unui rus.

 29. alt ovidiu spune:

  parinte haideti sa ne povestiti in paralel si cultura orientala… ca tot vorbim de nice de darvin de marx, dar in orient nu sunt si astfel de minti luminate, bune sau nebune?

 30. heraasku spune:

  Cu tot respectul.
  Pt. adriana.
  Tot ceea ce sti si ceea ce auzi sunt informatii mediate, de aici si mass-media. Mediate de cine? De cine doreste sa vezi intr-un fel lucrurile.
  Cand Iisus spune ” Eu sunt Calea, Adevarul si Viata” iti ofera totul direct, ne-mediat.
  Imparatia lui Dumnezeu nu e pe pamant caci este in inima noastra iar cel ce este imbracat in Hristos este dumnezeu, hristos. Sa lasam teologia scolastica de o parte.
  Ceea ce am spus eu, si era o intrebare nu un raspuns, este daca nu cumva pierdem timpul. Intreb sincer.
  Iar „Biserica nu va fi biruita in veci” inseamna „ca nu va fi biruita in veci” orice am face noi, bune sau rele. Caci eu nu ridic Biserica, ea fiind deja in Sfanta Treime. Daca noi vrem sa nu fim biruiti in veci trebuie sa intram in Biserica. Biserica este, cred eu, taina tainelor si este tinta antihristilor de foarte demult, dinainte de 1900. Asta e clar. Intrebarea mea era daca nu ne pierdem timpul cu detalii cat timp STIM ca Biserica va fi prigonita mult mai de demult decat de la 1900.
  Nu va infierbantati, va rog. Spun si eu ceva. Daca este prost ce spun sa ma iertati.

 31. luminita spune:

  Maria…”eu cred ca nu va intereseaza nici un capital de incredere si simpatie,ci ca spuneti ce aveti de spus(sau desenat)si cu asta basta…”

  …sau ce doare atat de tare incat nu mai poate fi oprit in interior.Cand iubesti,ierti…dar NU TACI.
  Daca imi iubesc parintii si copii si vad ca sunt in pericol dar dorm,nu tac…URLU.
  Pe mine ma nelinisteste teribil ce se intampla…
  iar una dintre mangaieri este sa constat ca poporul roman,adevaratul popor roman nu a murit.Mi-o demonstreaza oameni ca acesta cum este si parintele Savatie,pt.care ma rog lui Dumnezeu sa-i dea sanatate si putere.De parintele Iustin Parvu,din vechea garda,ce sa mai vorbim…Ar fi putut spune,eu am 90de ani,ce-mi mai trebuie mie dureri de cap,eu mi-am facut datoria cu prisosinta,lasa sa lupte astia mai tineri…dar,dumnealui ce a facut,s-a asezat in fata noastra,a astora mai tineri si ne da exemplu de marturisire si curaj.
  Stiu ca ne luptam cu morile de vant…asa cum cred ca o stie prea bine si parintele Savatie,asa cum o stiau si sfintii inchisorilor comuniste…si totusi n-au tacut,chiar daca stiau ca nu mai au nici o sansa si ca n-or sa mai vada niciodata lumina zilei…dar au marturisit pana in ultima clipa,pt. o altfel de LUMINA.Si unii or sa spuna,ei da…si ce-au realizat?au murit ca prostii.Cu viata lor…n-au facut prea multe,e adevarat,pt ca li s-a luat libertatea…dar,cu moartea lor,au invins.Si iata ca nici acum nu tac.Se ridica cu o imensa forta si lupta si marturisesc in continuare…de-asta,si acum le e frica unora de ei,de asta nu-i marturisesc ca sfinti(ei sunt sfinti si fara incuviintarea BOR).
  Astazi,la ora 17,00,la Cercul Militar National se deschide expozitie pt.martirii inchisorilor comuniste.Mergeti cu copii,cu tinerii,invatati-i adevarata istorie a acestui popor,vorbiti-le despre cultura si moralitatea acestor romani,despre curajul si credinta lor.Treziti tinerii si dati-le aceste exemple de oameni care au luptat pt dreptate la varste la care astazi unii se mai considera inca copii.
  Sa ne ierte,sa ne ajute si sa ne intareasca Dumnezeu.

 32. Nomad spune:

  Senzatia ca lucrurile va depasesc este atat de profund insemantata in voi si imprastiata in societate, incat textul de mai sus poate fi la fel de bine mincinos sau adevarat, nu mai conteaza. Culmea este ca o senzatia asta o imprastiati chiar voi. Cateodata cred ca va place. Incercati permanent sa gasiti un vinovat, un dusman unitar, care, pur si simplu, nu e acolo. In logica voastra, trebuie sa fie acolo … dar nu e. Sunteti pur si simplu foarte, foarte speriati. Si aveti si de ce … pentru ca sunteti foarte pierduti. Cu cat va afundati mai tare cu atat dujmanul pare mai rau si mai inteligent si mai puternic si mai numeros.

 33. luminita spune:

  Nomad,probabil si comunismul a fost(nu cred ca e corect sa vorbesc la trecut)tot un dusman inchipuit de noi din dorinta de a gasi un vinovat pe care sa dam vina…
  Te inseli cand spui ca suntem speriati.E o mare diferenta intre a fi nelinistiti sau a fi speriati.Nelinistea e sanatoasa,te pune in garda.A fi speriat inseamna a fi paralizat de frica.
  Tocmai asta cred ca deranjeaza…n-am paralizat,n-am adormit cu totii.

 34. heraasku spune:

  Asa este „nomad”. Nu este nicaieri. Este o iluzie. De fapt traim intr-un paradis in care totul este perfect, pentru cei lucizi si rationali. Noi, cei speriati, traim in universuri paralele. Armele ne ucid doar pe noi, bolile ne ataca doar pe noi, oamenii ne dezamagesc doar pe noi, noi ne ucidem doar pe noi. La voi este soare si bunavoire iar noi traim in intunecare. Iar DUJMANUL e doar in noi. nu esti departe de adevar. Fara ironie spun ca intr-adevar adevarul este in gura copiilor, sau a celor ce au inca mintea copiilor. E un compliment, o slava nicidecum sa nu crezi ca este o jignire. A vedea totul frumos si lipsit de pericol este un har al omului adevarat.
  Bravo!

 35. alex spune:

  Parinte Savatie,

  Ca Nietzche este punctul culminant al metafizicii occidentale (care incepe cu Platon, trece prin Augustin, Toma d’Aquino, Descartes, Kant si Hegel), si nu un simplu marginal, nu o spun eu ci o spune Martin Heidegger, un hermeneut al Occidentului mai priceput cred decat mine si decat sfintia voastra. Evident ca nu e cel mai fericit punct culminant, dar asta e o cu totul alta problema. Cititi spre exemplu mica carticia a lui Christos Yannaras, Heidegger si Areopagitul.

  La fel si cu Darwin: inainte de el a fost un Newton, un Francis Bacon, un Laplace, un Lamarck, etc. Autonmizarea creatiei in raport cu Dumnezeu, pana la explicarea creatiei prin ea insasi e un proces care nu a inceput cu Charles Darwin ci a culminat cu el.

  Nu neg faptul ca evreul este un agent al modernizarii, atat in Rusia cat si in alte parti ale lumii. Dar iarasi, avem de-a face cu un proces istoric complex. Nu se explica totul prin evreu, cu atat mai putin prin evreul din umbra. Sau poate considerati ca Petru cel Mare si Ecaterina cea Mare erau tot evrei? Dumnezeu stie…

  Acum cu privire la problema familiaritatii rusilor cu Nietzsche si cu privire la punerea pe picior de egalitate (ca dusman al evreilor) a Tarului si a papalitatii, raspund urmatoarele:

  Intai de toate, personal nu cred ca la vremea respectiva autori rusi de talia unor Shestov (e drept asta era evreu 🙂 care a scris deja pe la inceputul secolului doua carti despre Dostoyevsky si Nietzsche si alta despre Tolstoy si Nietzsche), Rozanov sau tanarul Berdyaev nu erau familiari cu gandirea lui Nietzsche. In plus, gandirea lui Nietzsche a fost anticipata in mare parte de autori precum Herzen, Bakunin sau Konstatin Leontyev. Altfel spus, intelectualii rusi de la inceput de secol XX erau mult prea bazati ca sa nu fi auzit de Nietzsche.

  Cat priveste chestia cu Papa si Tarul, animozitatea dintre evrei si Papa, pe langa cea dintre evrei si Tar, era mult prea evidenta pentru a fi trecuta cu vederea. Daca in text ar fi scris dusmanul nostru e tarul nu Papa, chiar ca ar fi fost prea cusuta cu ata alba (ca deja era)

  Blagosloviti si iertati

  Mai postati si texte duhovnicesti ca se apropie sarbatoarea Invierii. Da-i incolo de evrei. Ei cu ale lor, noi cu ale noastre.

 36. Donkeypapuas spune:

  O precizare pentru a spulbera minciunile istorice: La sfârşitul secolului XIX problema nu era că evreilor nu li se acorda cetăţenia română ci că emigranţilor ilegali (în bună măsură evrei, e drept) nu li se acorda cetăţenia. Aşa cum nici în SUA de astăzi nu se acordă cetăţenia oricărui venetic. Dacă la începutul secolului XIX erau în cele două Principate române câteva mii de evrei, la sfârşitul secolului se ajunsese la vreo trei sute-patru sute de mii.

 37. eitavas spune:

  Vad ca a prins sintagma aia cu evil genius :))

  Nu am multe de adaugat pe langa ce a spus alex,doar ca,pe langa lenea intelectuala,mai e un motiv pentru care teoriile conspirationiste sunt atat de populare in unele medii:iti permit sa eviti o disputa,in care ai fi nevoit sa aduci argumente impotriva ideilor „adversarului”.Asa e usori sa ignori teoria lui Darwin de exemplu,spunand ca e o inventie evreiasca,mascandu-ti astfel neputinta de a aduce dovezi sau argumente impotriva ei.Pentru ca,oricat de grozavi ar fi evreii,n-o fi plantat fosile de dinozauri pe toata planeta pentru a insela mintile crestinilor…:))

  Iar,in legatura cu raul din lume,e la fel de periculoasa ignoranta naiva,precum suspiciunea paranoica,prin care se identifica falsi vinovati.

 38. alex spune:

  Pentru eitavas,

  Maestre,

  Am impresia ca tu vorbesti din afara Bisericii pe cand eu vorbesc din Biserica. P-aia cu stramosul omului maimutza n-o cred si nici nu rezulta in mod logic din existenta dinozaurilor.

 39. eitavas spune:

  Intr-adevar,vorbesc din afara Bisericii,dar era doar un exemplu pana la urma,ilustratia uui mecanism de gandire,puteam sa scriu de Nietzsche sau Marx…fiecare e liber sa creada ce vrea desigur,doar sa stie de ce o face,si sa nu denigreze ideile altora doar pentru ca nu-i de acord cu ele.

  Teoria evolutiei prin selectie naturala nu se ocupa desigur doar cu maimutza stramoasa omului,ci si cu „restul” speciilor,iar fosile cu animale disparute vechi de 100 milioane de ani aduc dovezi destul de puternice in favoarea teoriei.

 40. ion adrian spune:

  Autenticitatea acestor texe ca provenind de la un grup de evrei intitult intelepti ai sionului este discutabila. Sunt texte apropiate scrise de altii si care ar fi putut fi utilizate de cei care le-au lansat.
  Cred ca putem lasa deoparte paternitatile si este de analizat continutul lor.
  Si daca vedem ca prognozat sau doar descris apoi ce spun aceste texte se intampla atunci omenirea are o problema si teoria pe care o dezvolta Saccsiv pe blogul lui, ar putea sa aibe relevantza.
  Omenirea unita se poate opune unor astfel de tendinte, dar incriminand tendintele si nu pe autorii care nu se cunosc in astfel de cazuri ci doar se presupun.
  Razboiul trebuie dus punctual atacand orice actiune nefasta si desigur ca se constata ca majoritatea acestora se incadreaza in descrierile generice ale unor texte precum Protocoalele si unora mult mai noi cum sunt cele descrise in cartea lui Pierre -Andre Taguieff(unul din cei ce a incercat sa demonstreze falsul atribuirii textului de mai sus asa numitilor Intelepti ai Sionului) in cartea sa Iluminatii(2005 in Fr si 2008 in Romania) .

 41. ion adrian spune:

  Oricum asa cum Paulescu l-a facut nemuritor pe unul Leon, tot asa vrea sa devina nemuritor si unul etivas. Las-o mai incet cu Darwin ca de fapt, nici nu intelegi ce sustine el.

 42. alex spune:

  Corect,

  Trebuie cercetat, argumentat, trasate limitele (epistemologice intai de tot) ale stiintei, iar apoi pentru cei ce cred, trebuie sa se creada in mod constient, nu pe baza unor false incredintari. Atata timp cat stiinta si credinta sunt constiente de propria natura si de proprile limite, cele doua nu intra nici in conflict nici in infratire. Sunt doar doua atitudini diferite fata de lume.

  Dar cred ca a cam sosit timpul sa punem capat dezbaterii ca uite a inceput revolutia la molodoveni.

  Jos comunismul!

 43. Fabian spune:

  – Ceea ce spune sherlock_holmes e adevarat.
  Ca le place evreilor sau nu, precum si sustinatorilor fanatici ai lor, ca cei de mai sus care intreaba retoric cine, cand, unde le-a scris (de parca n-ar sti!)si daca sunt autentice, Protocoalele circulau la noi in perioada interbelica si nimeni nu punea la indoiala autenticitatea lor. Nici chiar evreii insisi! doar ca musteau de ura contra celor ce le-au tradus in romana si le citeau (unul din traducatori a fost Ion Mota, legionar, ce a murit in Spania pe front, contra comunismului, 1937).
  Azi insa se trezesc unii, ca maimuta-n metrou, sa spuna ca-s inventii de-ale noastre (gen Nomad de mai sus, poate un evreu sau mason). Vazand ca nu mai pot controla adevarul despre masonerie, o intorc si spun ca nu-i adevarat, ei sunt ingerasi cu aripi nevinovati. Doar asa au facut si cu Invierea lui Hristos: vazand ca n-o pot impiedica, au dat bani ostasilor sa spuna c-a fost furat! stiau ca El a inviat, dar in fata lumii voiau sa prezinte o Mare diversiune, o mare minciuna.
  Aceeasi se intampla azi. Metoda este specific jidoveasca, de a ascunde adevarul, a-l compromite.
  Ar fi bine de pus aici Prohodul Domnului necenzutat.
  Oare si despre el vor spune unii din cei mai sus comentatori „aflati in treaba” ca nu e autentic??
  Dumnezeu sa-i ierte si sa-i odihneasca in pace!

 44. Felix-Gabriel Lefter spune:

  Evolutionism…
  400 de rase de caini. Toti latra si dau din coada.
  2. (sucitura) Mutatiile: toate sunt condamnate natural sa dispara – sunt aberatii: caini sau vitei cu 5 picioare…

  Nu va mai faceti iluzii.
  Lumea a fost creata in 6 zile.

 45. Akakii spune:

  Protocoalele inteleptilor Sionului sint foarte citite si crezute si in lumea musulmana, unde ura viscerala impotriva evreilor este universala. Organizatia terorista Hamas le citeaza in constitutia sa. De altfel, in Coran scrie ca evreii sint mincinosi din fire, ca sint blestemati de Allah, ca sint sobolani, ca sint „fii de porci si maimute” (5:60) etc. In Hadith (traditiile privind faptele si invataturile profetului mincinos Mahomed) scrie ca ziua de apoi nu va veni pina „credinciosii” nu vor omori pe toti evreii, iar atunci si pietrele vor striga „se ascunde un evreu dupa mine, veniti, o, musulmanilor, sa-l omoriti!” (Bukhari 52:177). Poate ca ar trebui sa va convertiti la Islam, Fabian, Adriana at al. Cred ca ar fi mai pe gustul vostru.

 46. Fabian spune:

  Catre Akakii: cred ca tu insuti ar trebui sa te convertesti la crestinism inainte sa arunci mizeria din suflet afara. N-am facut decat sa reaminteasc adevarul despre Protocoale, care erau traduse la noi cu mult timp inainte de comunism, si nimeni nu punea la indoiala autenticitatea lor. Daca scrie in Coran contra evreilor nu inseamna ca e si adevarat, doar si impotriva crestinilor scrie la fel de urat Coranul! Ceea ce nu inseamna ca Protocoalele nu sunt adevarate. Nu e nici o legatura intre Coran si Protocoale, decat ura evreilor si a musulmanilor contra crestinilor. deci comparatia cu Coranul n-are nici un temei. A spune acest adevar nu inseamna sa urasc pe cineva. Deci nu e nevoie sa ma convertesc la musulmani. Poate te convertesti chiar tu (sau esti evreu!?).

 47. horia spune:

  iertare parinte,

  va intreb din nou si aici, sau mai ales aici, de ce ati publicat opiniile domnilor Tismaneanu, Mihaies, Duda?
  nu-i cunoasteti? ideologhia vs. identitatea persoanei, chipul Dumnezeului celui viu.

 48. Akakii spune:

  O fi doar o coincidenta faptul ca acest articol coincide aproape intocmai cu data primului Pogrom de la Chisinau (6-7 aprilie 1903)?

 49. costin spune:

  domnule Savatie, sinteti constient de faptul ca Protocoalele sint folosite de statul iranian ca propaganda anti-evreiasca? Ma intreb doar. Mai sinteti la curent cu ce se intimpla in ultima vreme in jurul dumneavoastra, din moment ce va otraviti cu mizerii de acest gen?

  Stiti ca Iranul este prima tara dupa Germania Nazista in care Protocoalele sint acceptate in mod oficial si folosite ca intrumet pentru promovarea politicii statului??!

  Realizati ca publicind pasajele din Protocoale si pretinzindu-le reale faceti nici mai mult nici mai putin decit sa cistigati credibilitatea de care se bucura presedintele Iranian care declara deschis si fara jena ca doreste stergerea Israelului de pe harta, si asta chiar saptamina asta la Conferinta ONU pentru, zic ei, anti-rasism (a se citi anti-israel)??

  Sinteti constient ca nu faceti decit sa agitati niste ape si asa din ce in ce mai tulburi intr-o Romanie si o lume in care antisemitismul renaste?

 50. […] in articolele Un „fals” de la 1903 despre „libertatea” (si cea a presei) de dupa 2000 si Protocoalele inteleptilor Sionului: „Fiecare victima din randurile noastre valoreaza cat mii de cr… de pe blogul parintelui Savatie […]

 51. Fabian spune:

  Antisemitismul renaste mereu si mereu in mintea unui costin si alti evrei camuflati…
  Iar „domnul Savatie” nu e domn, ci parinte (ieromonah). Sau vrei sa-ti spun si eu: „tovarase evreu comunist antiroman si anticrestin costin”??
  Mai citeste argumentele de mai sus ce-am scris, apoi scrie debilitati mintale.

 52. Atitudine MODERATA spune:

  Pentru inceput, sper ca acest mesaj sa nu fie considerat ca fiind scris in sens peiorativ, sau cu iz de judecata. Vreau doar sa fac o observatie de la un crestin, la alti crestini, pentru ca certurile acestea nu duc nicaieri si nu cred ca parintele a postat fragmentul pentru a isca certuri.

  Cred ca se face o greseala mare de tot – se pierde din vedere imaginea de ansamblu.

  Discutia NU ar trebui purtata pe seama veridicitatii Protocoalelor, pentru ca asta nu e catusi de putin important. Eu personal ma indoiesc de continutul lor, chiar si numai prin prisma faptului ca ar putea fi „lansate” chiar de evrei, la urma urmei, ca sa creeze un sentiment de neputinta in randul oamenilor.

  Dar, inca odata, discutia nu trebuie purtata in sensul acesta. Nu ar trebui purtata nici macar in sensul gasirii vinovatilor pentru panta descendenta pe care a apucat-o umanitatea in lipsa legaturii cu Dumnezeu.

  Da, sa fie evreii de vina pentru tot raul din lume, incepand cu Matei 27, 25 si pana in zilele noastre. Si ce?
  AM UITAT DE CE SUNTEM AICI? Noi cautam mantuirea, cautam sa ne intoarcem la Dumnezeu, nu sa gasim vinovati.

  Daca este vreun vinovat, acela este diavolul. Cu el trebuie sa luptam, nu cu evreii. Daca se fac evreii vinovati de ceva, sa-i judece Dumnezeu, nu noi. Cu atat mai mult, daca sunt vinovati cu ceva impotriva noastra noi trebuie sa intoarcem obrazul si sa-i iubim.

  Sa nu uitam cuvintele pe care le spunem in fiecare zi, sau sa nu le spunem degeaba: SI NE IARTA NOUA GRESELILE NOASTRE, PRECUM SI NOI IERTAM GRESITILOR NOSTRI.

 53. mihai g spune:

  Ce presedinte curajos au iranienii; noi stam din pacate foarte prost la capitolul asta, asemenea si restul lumii occidentale – dupa cum s-a vazut cu ocazia evenimentelor din Rep Moldova. Dar asta e situatia, fiecare cu ce merita.

 54. Fabian spune:

  Bietul papa! dupa ce e pus de evrei sa-i linga pe toate partile, sa zica minciunile despre Holocaust etc – vezi:
  http://www.ziua.ro/news.php?data=2009-05-11&id=27701
  Apoi este palmuit in Israel pt ca ar fi…antisemit, iar la sfarsitul articolului se zice ca papa ar trebui sa-si ceara scuze pentru crima ca este german si crestin…- vezi:

  http://ca.news.yahoo.com/s/reuters/090512/world/international_us_pope_mideast

  Deci se acuza crestinii de holocaust:
  “At the Yad Vashem ceremony, the pope spoke of the “horrific tragedy of the Shoah,” the Hebrew term for the Holocaust, but disappointed some Jewish religious leaders who said he should have apologized as a German and a Christian for the genocide.
  but disappointed some Jewish religious leaders who said he should have apologized as a German and a Christian for the genocide”
  Evreii astia nu-si aduc aminte ca L-au rastignit pe Hristos, dar vad tot raul din ochiul altuia.
  Si ne mai acuza tot pe noi de ura confesionala si etnica!
  Pt crimele lor cand se vor pocai? Sau barna din ochii lor nu conteaza cat de mare este.

 55. john spune:

  Faptul ca niste scrieri de acum 100 de ani descriu situatia de acum ar trebui sa fie in sine un verdict in favoarea autenticitatii acestui document. Apropo, in document se vorbeste de importanta educatiei prin imagini-nu vi se pare cunoscut? Ce puteau eu sa stie de TV in 1903 sau poate mai devreme, probabil pe la 1880? Faceau referire la cinematograf?

  Oricum eu cred ca astia au reusit sa-si duca la indeplinire planul pentru ca au fost ajutati in direct de Diavol cu care se aflau si se afla in directa comuniune prin Kabala si mai ale ritualurile de sacrificare a copiilor, crestini mai ales. Sacrificiul unei victime nevinovate si bautul de singe sint considerate de evreii kabalisti ca avind efecte magice extrem de puternice, superioare altor parctici de acest gen.

 56. john spune:

  pentru ca ceea ce nu ii este in putere omului ii este … diavolului, daca apeleaza la el

 57. ady spune:

  Fratilor de sute de ani organizatii oculte, secrete, vîndute
  Satanei pun la cale o rãzvrãtire împotriva lui Dumnezeu
  în care sã fie atrasã omenirea întreagã. Aceastã
  minoritate ocultã odatã cu ridicarea omului împotriva
  lui Dumnzeu activeazã si gena supunerii neconditionate
  fatã de o autoritate.
  De-a lungul timpului dictaturile nu au reprezentat
  altceva decît niste experiente de activare a genei
  supunerii neconditionate. La început s-a uzat de practici
  magice, de vrãjitorie, alchimie, astrologie s.a., cu
  timpul, însã, s-au folosit din plin toate cercetãrile si
  descoperirile stiintifice, care, în treacãt fie spus sînt
  rodul geniului faustic.
  Acum pe lîngã vechile metode de manipulare ale
  maselor se utilizeazã si parapsihologia,(de care mai nou se foloseste si Basescu) care nu este
  altceva decît ridicarea la rang de stiintã a vechilor
  practici magice.
  Atît de intensã este aceastã manipulare, începutã încã
  de la nasterea omului, încît noi fãrã sã ne dãm seama
  devenim sclavii acelei minoritãti care conduce din
  umbrã.
  Sclavia ajunge sã devinã parte integrantã din viata
  noastrã, începem sã nu ne simtim bine decît dacã sîntem
  sclavi. De multe ori s-a afirmat dupã revolutia din
  decembrie 1989 cã nu stim ce sã facem cu libertatea
  noastrã. Acest lucru se descoperã ca o dovadã a celor
  afirmate mai sus. Ni s-a inhibat, prin mijloace oculte,
  magice si parapsihologice gena gîndirii, actiunile
  noastre scãzînd spre limita reflexelor conditionate. Se
  lucreazã consecvent la îndobitocirea omenirii. Nimic
  exagerat! Cititi Protocoalele înteleptilor Sionului si vã
  veti convinge! Priviti la sclavii care ne conduc tara! Ei
  se numesc politicieni. I-am ales ca sa ne reprezinte
  interesele si ei s-au vîndut altora. Mirajul banului, pe de
  o parte, si frica de a pierde micul privilegiu ce le-a fost
  fãcut, pe de altã parte, îi face sã se poarte ca niste sclavi,
  care nu au nici un Dumnezeu. Dacã totusi insistã cã sînt
  crestini, atunci sînt niste dedublati, atei în societate,
  credinciosi doar în mintea lor. Dar nu conteazã ce ai în
  minte, ci ceea ce faci în raport cu semenii.
  Cum altfel pot fi calificati cei care în Parlament iau
  hotãrîri anticrestine, ca de pildã: legea pentru
  liberalizarea avortului, libertatea acordata asa-ziselor
  minoritãti sexuale (homosexuali si lesbiene), acceptarea
  buletinelor electronice cu semnul 666, a cãrtilor de
  credit VISA, tolerarea prozelitismului sectar si a
  organizatiilor satanice, a pornografiei în cinematografe,
  teatre, presã, a spectacolelor indecente (tip concursuri
  de frumusete s.a.), a continuãrii educatiei materialiste
  atee în scoli s.a.?
  Toate dau pe fata sclavul din om. Liber cu adevãrat este
  doar cel care are curajul sã mãrturiseascã adevãrul
  chiar cu pretul de a fi socotit nebun sau chiar cu pretul
  vietii. “Veti cunoaste adevãrul si adevãrul vã va face
  liberi”, spune Mîntuitorul. Ce crestini sînt aceia care se
  supun ordinelor masonice si sionismului international?
  Nu sînt crestini; ei sînt sclavii slugilor lui Antihrist.Fratilor ca sa fii cu adevarat liber trebuie sa te despatimesti adica sa te eliberezi de sub robia patimilor si sa traiesti dupa legile naturale ale lui DUMNEZEU

 58. ady spune:

  SINAGOGA SATANEI!
  Masoneria este o organizaţie secretă, o perfidă conspiraţie mondială cu scopuri malefice ascunse (singura organizaţie politică ce foloseşte în rău energiile naturii, prin ritualuri de magie neagră şi prin invocarea forţei Satanei), care urmăreşte să stăpânească într-un mod tiranic oamenii acestei planete (consideraţi simple animale cu faţă umană), prin instaurarea până la sfârşitul secolului a unei aşa zise Noi Ordini Mondiale, în realitate noul haos al Satanei. Francmasoneria este de fapt condusă din umbră de mişcarea Sionistă prin intermediul aşa-zisului Guvern ultrasecret “invizibil” al Terrei numit şi Majestic 12 şi prin Marea Lojă Mamă şi Consiliul Suprem (formate numai din membri sionişti) B’NAI B’RITH. Mişcarea sionistă este formată din magnaţi evrei, adevăraţii bogătaşi ai Pământului, care controlează la ora actuală într-un mod diabolic finanţele şi aurul lumii. Membrii mişcării Sioniste utilizează tehnici subtile de magie neagră, se închină Satanei şi cu o inteligenţă diabolică stabilesc ierarhii ale răului între state şi puteri militare, organizează blocade economice şi de orice alt tip asupra ţărilor care îşi apără independenţa ameninţată, adesea ocupă teritorii şi ţări, creează conflicte interetnice în urma cărora fărâmiţează ţări (vezi tragedia din Iugoslavia pe care vor să o realizeze şi în România prin conflicte interetnice şi interreligioase în Transilvania, să nu uităm evenimentele din martie 1990 de la Târgu-Mureş); francmasonii folosesc metode foarte perverse: şantaj economic, politic, militar, informaţional, manipularea unor întregi naţiuni prin metode clasice (propagandă deschisă, corupţie, şantaj şi prin tehnici de război psihologic: intoxicarea cu informaţii false, pervertirea conştiinţelor omeneşti, dirijarea intereselor unor naţiuni şi popoare în direcţii contrare intereselor proprii, semănarea urii şi dezbinării între cetăţenii aceleiaşi naţiuni sau între popoare diferite). Pentru a realiza acest plan diabolic, mişcarea Sionistă a elaborat în 1897 la Congresul masonic mondial din Elveţia, 24 de procese verbale cunoscute sub numele de “Protocoalele înţelepţilor Sionului”. Deşi francmasonii susţin în mod pervers că aceste protocoale sunt false şi au fost făcute de cei care vor să denigreze francmasoneria, totuşi este evident pentru orice om inteligent că ele sunt reale pentru simplul motiv că tot haosul actual al omenirii confirmă în mod izbitor în cele mai mici amănunte ideile Protocoalelor, care constituie chiar planul fundamental de acţiune al Francmasoneriei, elaborat cu o inteligenţă

  diabolică de “înţelepţii Sionului” în aceste 24 de protocoale încă din 1897. Este evident că nu este vorba de o simplă coincidenţă şi că aceste protocoale stau la baza acţiunilor mişcării Sioniste care conduce şi coordonează în realitate toate lojile masonice şi reprezintă de fapt ce vrea să spună sloganul masonic “Prin haos la ordine.

 59. costin spune:

  @Fabian,

  „Antisemitismul renaste mereu si mereu in mintea unui costin si alti evrei camuflati…
  Iar “domnul Savatie” nu e domn, ci parinte (ieromonah). Sau vrei sa-ti spun si eu: “tovarase evreu comunist antiroman si anticrestin costin”??
  Mai citeste argumentele de mai sus ce-am scris, apoi scrie debilitati mintale.”

  uite-te la ce ai scris mai sus, paranoia e problema, nu antisemitismul.
  1. nu sint evreu, nici ascuns si nici nu ma joc cu creierii tai, ca si-a batut soarta destul de ei.
  2. pentru mine, savatie este un domn. pentru aberatiile care le sustine nu merita titlul de parinta sau ieromonah. pentru mine. nu mai explic acum de ce, nu are rost.
  3. ce „debilitati mintale” am scris?
  4. spui “tovarase evreu comunist antiroman si anticrestin costin”.
  a. sint roman, sint agnostic si dintre religii admir si respect cel mai mult crestinismul.
  b. nu fac presupuneri hiperbolice si paranoice despre interlocutorii mei. tu ai substituit de mult realitatea cu frustrarile, slabiciunile intelectuale si complexele si neputinta cu care te confrunti.. deci cu paranoia. in schimb realitatea nu se sinchiseste de tine.

 60. ady spune:

  Fratilor jidanii sustin in mod pervers ca protocoalele sunt false…dar as vrea sa-i intreb pe acesti fii ai SATANEI pe acesti dusmani ai neamului omenesc cum cred ei ca vor scapa de pedeapsa lui DUMNEZEU…pe proroci ia-ti omorit pe HRISTOS MESIA nu la-ti recunoscut si la-ti ucis facindu-va vinovati de deicid dar in schimb pregatiti intens prin SINAGOGA SATANEI care este MASONERIA venirea lui ANTIHRIST fiul satanei pe care voi supusii lui o sa-l incoronati in templul din IERUSALIM declarind-ul MESIA…O neam preacurvar si pornit la rau inca o data va intreb cum credeti ca veti scapa de pedeapsa lui DUMNEZEU…plosnite nenorocite in toate tarile unde va-ti aciuat ati adus numai distrugeri…camatari nenorociti pe voi va fugarit HRISTOS fiindca ati deschis taraba in templul sfint…voi spurcatilor ati facut numai rau lumii incepind de la revolutia franceza pina astazi…voi ati distrus monarhia care este orinduirea naturala a lui DUMNEZEU pe pamint si ati instituit ca instrument de conducere REPUBLICA SATANISTA cu toate partidele aferente ca LIBERALISMUL SOCIALISMUL BOLSEVISMUL care nu sunt decit niste doctrine jidanesti un fel de bici cu care voi jidanii asupriti toata lumea…cum drepturile cetatenesti care le-ati cistigat in tarile unde vati aciuat blestematilor nu a erau de ajuns voi ati inventat niste sisteme politico-economice prin care ati facut ca toate natiile sa lucreze la propria ruina si la propria nimicire…1.Prin LIBERALISM voi ati pus mina pe o buna parte a surselor de bogatie din tarile crestine mai ales pe industrie si pe comert.Apoi ati adus populatiile in stare de proletariat adica intr-un fel de sclavie,in care omul nu mai munceste decit in profitul lui israel…2.Prin SOCIALISM voi ati rasculat pe oameni nu in contra voastra,care ia-ti jefuit si nenorocit ci in contra orcarui om muncitor si cumpatat,careprin instinctsi-a agonisit o proprietate.Si in plus voi vreti sa socializati toate proprietetile omenirii,adica sa le dati plocon conducatorilor statului socialist,care mai toti sunt jidani…3.In sfirsit prin BOLSEVISM,dupa ce ati pus muncitorimii botnita foamei,v-ati repezit ca niste turbati sa luati puterea si ati reusit sa detronati monarhia in toata EUROPA chiar si in RUSIA prabusind imensul sau imperiu…Toate aceste sisteme LIBERALISMUL SOCIALISMUL BOLSEVISMUL cauta sa suprime CRESTINISMUL,ceea ce se explica prin originea lor TALMUDICA.Deastfel astazi se stie ca i doctrina este sau nu jidaneasca dupa cum ea este sau nu indreptata impotriva lui HRISTOS…Acestea sunt armele infernale,cu care vreti sa cuceriti tot pamintul si sa instalati pe tronul omenirii imparatia viciilor adica imparatia lui ANTIHRIST fiul SATANEI REGELE VOSTRU…Dar acum mai nou o tineti sus si tare cu antisemitismul,cum spune cineva ceva de voi sau de mirsaviile voastre imediat il etichetati ca antisemit…Dar eu vin si va intreb de ce noi ROMANII cind zicem ceva de voi jidanii suntem antisemiti iar cind ziceti ceva voi de noi ROMANII e libera exprimare…O neam vicios care clocoteste in voi toate patimile rele voi care atingeti gradul superlativ al viciilor si le intreceti astfel cu mult pe toate celelalte neamuri…Pretutindeni unde voi jidovii vati stabilit s-a dezvoltat antisemitismul…Ma intreb de ce oare jidovul a fost rand pe rand si egal maltratat sau urat de egipteni si de romani,persi,si de arabi,de turci si de natiile crestine?DE CE pentru ca pretutindeni si pina in zilele noastre,el a fost o fiinta insociabila un exclusiv,carea tinut la cultul sau politico religios,la legea sa…In realitate jidanul este urit de toate neamurile numai si numai pentru ca este vicios pentru ca este sclavul desfraului al hotiei si al trufiei…Ura lumii intregi nu poate fi decit rezultatul unui sentiment natural…Prin urmare antisemitismul este manifestarea unui instinct de aparare si este echivalent cu antihotia,antidesfraul antitrufia, sau cu antidespotismul…Intradevar voi nu sunteti numai patimasi din nastere ceea ce este efectul blestemului dumnezeisc dar sunteti impinsi si mentinuti in mocirla patimilor prin organizatia voastra nationala…TALMUDUL,sau legislatia voastra politico- religioasa care este un fel de extract concentrat al tuturor patimilor,ridicate la paroxism.El va impune sa credeti ca sunteti un neam ales ce este chemat sa posede tot pamantul si sa stapaneasca intreaga omenire.Dar probabil rabinii satanisti care l-au scris au fost chiori,caci nu au vazut ca mutra voastra, in acelasi timp vicleana si tampita,nu este de asa ceva…Ar mai fi multe de spus dar ma limitez la atat,personal nu am nimic cu jidanii care isi vad de treaba lor si isi castiga exsistenta din munca cinstita nu din camata si specula…In final fac un apel la toti jidanii sa-l lase in pace pe HRISTOS si sa nu-l mai blasfemieze cum o fac de 2010 ani incoace fiindca HRISTOS a fost singurul care va pus oglinda in fata si va aratat cine sunteti.Iar eu o sa ma rog la bunul DUMNEZEU sa va lumineze cu adevarul sau si sa va intoarca la credinta lui HRISTOS cu speranta ca veti face parte din acea ramasita dintre jidani care se va mantui…

 61. c14radioactiv spune:

  oare cat si-a batut mintea clica tarista din sec al XIX-lea ca sa scoata asemenea aberatii? iar unii chiar cred in autenticitatea lor.

 62. PLOTIN spune:

  Apare totuşi o evidenţă care ar trebui să provoace insomnii:dominaţia subtilă prin fluxul banilor.
  Banul,o invenţie a omului,a iscat naşterea unor legităţi economice pe care experţii le-au aliniat de aşa manieră încât astăzi nimeni nu mai concepe viaţa fără el.Au ajuns legile economice să fie asimilate celor ale naturii,ceea ce este fals.Toată creaţia umană(face excepţie cea artistică)este perfectibilă dacă nu chiar uneori condamnabilă şi implicit perisabilă.
  Scăpaţi de ochiul diavolului şi nu mai daţi vina pe înţelepţii lui peşte afumat!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: