Părintele Iustin: „Toţi au ajuns la o tăcere asemenea unei trădări evidente”

parintele-justin-parvu-si-monahii1

Iubiţi fii ortodocşi,

Cu multă durere asist, în ultima vreme, la ultimele pătimiri ale Creştinătăţii. Acest cip care vrea să substituie chipul lui Dumnezeu din om este un război la adresa Creştinătăţii şi a persoanei umane, în general. Războiul a început din plin şi ne-a găsit, se pare, nepregătiţi, încât deja am obosit şi suntem istoviţi de atâta confuzie şi polemică pe seama acestui subiect. Dar uităm un aspect, dragii mei. Oare Mântuitorul, când S-a rugat în grădina Ghetsimani să I se îndepărteze paharul pătimirilor, şi nu a fost ascultat, a pierdut? Oare care este biruinţa noastră? Oare nu crucea ne deschide porţile învierii? Am luptat deja până la sânge şi am simţit cuiele piroanelor încât să nu mai putem striga către Tatăl ceresc şi să renunţăm la luptă? Nu este uşor deloc, cum nici Însuşi Mântuitorului Iisus Hristos nu I-a fost. Dar ce a făcut Hristos în vremea pătimirii Sale pe cruce? A ridicat privirea către Tatăl ceresc şi a răbdat toate cu dragoste. De unde mai primea Mântuitorul putere să rabde pe cruce? Din inima iertătoare faţă de toţi cei ce L-au prigonit. Fără aceste două arme, nu putem rezista pe acest front, dragii mei: nădejdea, având ochii aţintiţi asupra Dumnezeului nostru şi dragostea faţă de toţi, şi faţă de cei ce ne prigonesc.

Inamicul a căutat prin mijloace diversioniste şi prin dezinformare să împingă la descurajare atât în forţele noastre, cât şi în viaţa politică şi cea religioasă. Bineînţeles că încrederea noastră nu vine de la nici un partid politic, ci numai de la Părintele luminilor, de unde vine toată înţelepciunea.

Reprezentanţii ţării noastre, care au căpătat voturile acestui popor prin cerşetorie şi de multe ori minciună, au trădat astăzi pe fraţii lor, dându-ne pe mâna vrăjmaşului cip, arma diavolului prin care se urmăreşte o înrobire atât a trupului cât şi a sufletului unei puteri străine, potrivnică Dumnezeului nostru.

Atât de mult ne iubesc conducătorii noştri, încât nu au binevoit să informeze câtuşi de puţin acest popor cu privire la introducerea cipurilor în actele noastre de identitate. Fraţi români, este totuşi identitatea noastră! Cui ne-o vindem? Ce încredere să mai avem în conducătorii noştri când ei, în timp ce noi luptam cu râvnă împotriva paşapoartelor cu cip, au votat „tacit” buletinele cu cip? Să vedem ce argumente ne vor mai oferi acum! Dacă paşaportul era un drept şi nu o obligaţie, oare buletinul tot un drept va fi? Vedeţi cât de mult ţin conducătorii noştri la părerea unui popor? Ce drepturi ne apără ei? Şi ce drepturi mai avem, de fapt?

Dacă e corect şi cinstit ceea ce se face, de ce nu se mediatizează, de ce nu se face cunoscut acestui popor? Aceste probleme capitale, de o importanţă covârşitoare, se dezbat, însă, la întuneric. Oare ce au de ascuns? Oare ce dictatură ni se mai pregăteşte de data aceasta? Port în trupul şi în sufletul meu urmele unei dictaturi comuniste, care s-a arătat ca o fiară spurcată ce nu suferea nici cuvântul Dumnezeu să îl audă. Dacă eram închişi pentru nesupunere faţă de partid, ce aveau cu credinţa noastră? Căci, să ştiţi: În închisori nimic nu-i deranja mai mult decât Dumnezeul nostru şi principalul motiv de tortură de fapt acesta era: „Mai crezi, măi, banditule, în Dumnezeu?”. Dar dacă lupta împotriva Dumnezeului nostru şi a libertăţii noastre era pe faţă, acum vin cu vicleşug, cu crucea şi icoana în mână şi cu diavolul în suflet, pentru că ei sunt vânduţi puterilor străine, banilor şi puterii de stăpânire. După ce că ne-au vândut ţara, acum să ne vândă şi identitatea noastră? Şi de ce să ne-o dăm de bună voie? Ce drepturi îşi arogă ei? Oare ce suflet au avut parlamentarii care au vândut identitatea acestui neam, pentru care şi-au vărsat sângele strămoşii noştri? De ce să o vindem de bună voie pe preţ de nimic, precum odinioară Iuda L-a vândut pe Hristos pe 30 de arginţi? Nu se ruşinează în faţa mormintelor sfinte, ale lui Ştefan cel Mare, Matei Basarab, Mihai Viteazul, Constantin Brâncoveanu şi toţi vajnicii noştri voievozi şi conducători?

Prin urmare, dintre posibilele alternative legale, îndemn poporul: Să cerem referendum! Este pământul ţării noastre, al strămoşilor noştri, care au luptat cu jertfă şi dăruire de sine ca să ne predea nouă acest testament al unei ţări creştine, libere. Avem dreptul să decidem asupra sorţii acestui pământ în care ne-am născut şi asupra acestui suflet, pe care ni l-a dat Dumnezeu şi nu omul. Aici, la mănăstirea noastră, s-au adunat în jur de patru sute de mii de semnături împotriva actelor biometrice. Oamenii vin disperaţi şi îmi cer sfatul. Să cerem de data aceasta referendum! Aşadar vom face tabele cu noi semnături, în care să cerem să ne împotrivim actelor electronice prin referendum! Să semnăm cu convingere sinceră, încercând să mai salvăm ceva din căderea în care ne aflăm. Anul acesta sunt alegeri şi campania electorală deja a început. Toate pregătirile pentru alegeri, toată maşinaţia aceasta în care se folosesc sume enorme de pe spinarea unui popor sărăcit şi minţit, nu este decât un alt scenariu pregătit după ani de cârdăşie murdară cu interese străine poporului nostru.

Cu toate că ne aflăm într-o situaţie anevoioasă, nimeni nu explică poporului – nici presa, nici televiziunea, nici predicile din faţa sfântului altar – adevărul care stă în spatele acestor lucruri. Toţi au ajuns la o tăcere asemenea unei trădări evidente, încât nu în zadar spune Psalmistul: „Toţi s-au abătut, împreună netrebnici s-au făcut, nu este cel ce face bunătate, nu este până la unul.” (Psalmi 13:3) Împingerea acestui popor spre păgânism, spre necredinţă, şi în acelaşi timp spre pierderea identităţii lui şi înstrăinare de obiceiurile şi tradiţiile lui, cât şi înrobirea faţă de nişte concepţii străine care nu ne-au aparţinut niciodată nouă, românilor, şi nici ortodocşilor, va aduce numaidecât judecata aspră a lui Dumnezeu asupra noastră. Şi cu cât vom fi noi mai laşi, cu atât şi mustrarea va fi mai aspră.

Aşadar, fiecare creştin botezat în numele lui Iisus Hristos este dator să îşi apere credinţa cu preţul vieţii, fără să aştepte dispoziţii oficiale. Ci, temându-ne mai cu seamă de judecata lui Dumnezeu decât de a oamenilor, să facă fiecare după puterea sa tot ce îi stă în putinţă, să lupte împotriva instaurării acestui nou sistem de dictatură!

Am spus-o şi o repet: Atunci când nu va mai fi cine să apere credinţa predată de însuşi Sf. Apostol Andrei, acea credinţă e moartă, după cum moartă va fi şi soarta acelui popor. Noi am încercat, aşa nevrednici cum suntem, să păstrăm neştirbită predania Sf. Apostol Andrei, care a sfinţit cu picioarele sale pământul acestei ţări, propovăduind Evanghelia păcii. Noi altă predanie nu vom primi decât aceasta. Şi înger din cer de ar veni să ne spună că Sf. Andrei s-a înşelat când ne-a învăţat creştinismul, noi nu îl vom primi, ci ca un lepădat şi spurcat îl vom socoti. Nu osândim pe nimeni care trăieşte paşnic în credinţa lui, chiar dacă este potrivnică Evangheliei lui Hristos, ci numai pe aceia care încearcă cu neruşinare să ne schimbe nouă credinţa pecetluită cu Sângele Mântuitorului nostru Iisus Hristos. Dacă alţii s-au spălat pe mâini de sfânt Sângele Lui, noi binevoim mai degrabă să ne spălăm în Sângele Lui şi să ne îmbrăcăm în cămaşa Lui, în care ne-am şi botezat.

Fraţi români, nu sfâşiaţi cămaşa lui Hristos! Nu vă spălaţi de Sângele cu care El ne-a pecetluit şi ne-a făcut moşteni Împărăţiei Lui.

Ci mai degrabă să ne rugăm ca prin rănile Lui să se tămăduiască rănile noastre; prin sângele Lui să se curăţească sângele nostru; ca prin capul Lui cel aplecat pe Cruce, să se înalţe capetele noastre pălmuite de cei potrivnici; ca prin sfintele Sale mâine pironite de cei fărădelege să ne tragă şi pe noi din prăpastia pierzării, precum Însuşi a făgăduit.

Aşadar nu prin forţele noastre stinse vom nădăjdui, ci în puterea Dumnezeului nostru, a Căruia este cinstea şi slava, în veci. Amin!

Arhim. Justin Pârvu, Mănăstirea Petru Vodă
1 aprilie, la prăznuirea Sf. Cuv. Maria Egipteanca

Reclame

23 Responses to Părintele Iustin: „Toţi au ajuns la o tăcere asemenea unei trădări evidente”

 1. teo spune:

  Puternic cuvant!

 2. Iulica spune:

  Si eu sint pentru referendum in privintza cipului.

 3. Cineva spune:

  As fi crezut ca indemnul la „nu sfasiati camasa lui Hristos” se refera la tendintele schismatice ale unor vajnici luptatori anti-cip.

  Dar nu, intreg discursul este tot pentru „cauza” …

  „Acest cip care vrea să substituie chipul lui Dumnezeu din om este un război la adresa Creştinătăţii şi a persoanei umane, în general.”

  Iaca inca o perla. Dar incepem sa ne obisnuim.

 4. Mirela spune:

  VIDEO : Cu cata usurinta dezbat politicienii problema pasapoartelor biometrice

  http://apologeticum.wordpress.com/

  Haideti fratilor sa strangem cat mai multe semnaturi pentru referendum, fiecare cate poate si sa le trimitem la par. Iustin la manastire!
  Doamne ajuta!

 5. victoria spune:

  Parintele Iustin,a mai luptat o data ,,corp la corp,, cu fiara ,duhul cel potrivnic lui Dumnezeu, asa ca sfintia sa este in masura sa ne aminteasca asemeni Arhangelului Mihail ,,Sa luam aminte…sa stam cu frica,,sa nu pierdem putina credinta ce o mai avem.(adesea intrebandu-ne si noi daca o mai purtam asemeni parintilor nostri)

  Credinta ca suntem fiii lui Dumnezeu ,nu doar niste numere sau un simpli indivizi consumatori cu toate drepturile in Uniunea Europeana dar fara nici o indrazneala la Hristos-Dumnezeul nostru.

  Domnul sa ne dea intreaga intelepciune pentru rugaciunile tuturor sfintilor noi marturisitori!

 6. virginia33 spune:

  Iată că avea dreptate Dan Puric: părintele Iustin Pârvu este grupa sangvină curată a neamului românesc de azi; să facem transfuzie de la dânsul, ca să ne vindecăm.
  Susţin iniţiativa de referendum anti-cipuri, căci din 2011 vor să ni le bage în cărţile de identitate, şi nu va mai fi timp de reacţiune creştină.

 7. crip71 spune:

  cineva
  bine ti-ai pus numele, ca prin ceea ce gandesti nu esti decat …cineva si nimic mai mult

 8. Un nume crestin spune:

  Referendum sa fie daca ingaduie Bunul Dumnezeu in puterea caruia se afla absolut intreaga lumea aceasta!
  Pentru prima oara dupa multi ani in care m am incurcat in nemultumiri de tot felul, admir frumusetea naturii,a vietii insasi si mi vine sa strig>”Cat de minunate sunt lucrurile Tale, Doamne!Toate cu intelepciune le ai facut!”Amin.

 9. ion adrian spune:

  Acum nu mai este vorba de propaganda, ci manusa este in arena.
  Vrem sa ramanem o tara care macar daca este sa ne facem raul, sa ni-l facem cu mana noastra sau poate sa stopam raul.
  Acum apele se vor putea despartii .
  Parintele Justin Parvu adreseaza, cel mai rational si constitutional apel crestin.
  De acum depinde doar de noi toti.
  Sa ne ajute Dumnezeu.

 10. Ioan spune:

  Pr.Savatie ,

  „Acest cip care vrea să substituie chipul lui Dumnezeu din om este un război la adresa Creştinătăţii şi a persoanei umane, în general. ”

  Care este argumentul ca cipul substituie chipul lui Dumnezeu din om ?

  Va intreb in numele transparentei . Patriarhiei i se imputa ca nu da explicatii . Ma astept ca cei care critica o asemenea comportare ( desi IPS Teofan a dat explicatii pe aceasta tema , nu asa de grabit cum vroiau cei care puneau presiune ) sa nu faca la fel ca cei criticati .

 11. savatie spune:

  Ioan,

  îţi răspund despre chipul înlocuit de cip:

  probabil ştii că în societatea nouă omul este doar ce există scris despre el – numele, data şi locul naşterii, locul de muncă, un cont bancar. Au fost cazuri cînd, după accidente sau război, oamenii au fost declaraţi morţi fără să moară şi le-a fost extrem de greu, iar alteori imposibil să demonstreze că sînt vii, deoarece în arhivă scria că ei sînt morţi. Un fost „afgan”, mi-a povestit despre un coleg care a fost răpit şi declarat mort. Sicrirul de zinc a fost trimis acasă şi înmormîntat (sicriile de zinc nu se deschid). Cîţiva ani după aceea, bărbatul s-a întors în sat. Nimeni nu-l credea că este el. Iar peste vreo două săptămîni securitatea a ordonat lichidarea lui, deoarece el, de fapt, era mort.

  Aşadar, dacă tot ce este omul se conţine în cip, iar fără acest cip omul nu se poate deplasa, vinde şi cumpăra şi, îndeobşte, nu poate face dovada persoanei sale, atunci cipul înlocuieşte omul. Omul devine partea mecanică a cipului, adică partea capabilă să muncească. Deşi există proiecte prin care „maşinăria umană” va fi „întreruptă brutal” la vîrsta de 65 de ani, cînd nu va mai putea fi utilă societăţii şi va costa prea scump statul.

 12. Ioan spune:

  Pr.Savatie ,

  Ceea ce spuneti nu are legatura cu notiunea de chip al lui Dumnezeu . Eu despre aceasta vorbeam .Ori daca nu ne raportam la Traditie ma tem ca devenim incet ,incet adepti ai Sola Scriptura .

  In rest , va dau dreptate cu ingrijorarile privind libertatea de a se BUCURA de viata , DE PENSIE , dupa ce zeci de ani ai produs miliarde . Dumnezeu sa ne ajute !

 13. savatie spune:

  Ioan,

  probabil ne întemeiem pe Scripturi diferite şi credem în Dumnezei diferiţi. Ce nu e clar din ce am zis despre chip şi ce nu are legătură cu noţiunea de chip al lui Dumnezeu aşa cum ne-o prezintă Biblia şi Tradiţia? Omul este asemenea lui Dumnezeu prin libertatea şi complexitatea sa. Este cipul compatibil cu libertatea?

 14. Ioan spune:

  Pr.Savatie

  Faptul de a fi inregistrat in scriptele unui stat nu este de ieri de azi . Si Sf.Fecioara a participat la recensamantul roman . Nu are nici o treba cu pacatul . Si cu libertatea de alegere in ceea ce priveste mantuirea . Sa fim seriosi totusi .
  Cipul este o metoda moderna de stocare in secolul vitezei si mai ales al informatiei .

  Dumnezeu sa ne ajute !

 15. savatie spune:

  Ioan, fără oameni ca tine lumea nu ar fi înţeles că cipul este doar un mod modern de stocare al informaţiei. Şi de supraveghere.

  O să-ţi spun doar că în tradiţia ortodoxă orice divulgare a tainei are directă legătură cu păcatul şi diavolul. Citeşte Scara, Patericurile şi încearcă să pricepi de ce ucenicul nu trebuie să vorbească despre sfaturile primite de la duhovnic şi despre patimile sale. De ce diavolul nu ştie ce gîndim şi de ce ne spionează şi încearcă să afle tot ce vrem să facem. După aceea pune aceasta în legătură cu fabricantţii cipului şi întreabă-te de ce vor să ştie totul despre noi. Sper că nu crezi că pentru a combate terorismul, încălcările în trafic şi bătăile între adolescenţi în licee.

 16. Ioan spune:

  Pr.Savatie ,

  Pacatul e una . Si tine de suflet . Partea care nu se vede si nu se poate atinge material . Taina se leaga de pacate . Felul cum arata nu are nici o legatura cu pacatul decat daca gandim in termeniii Sf.Grigorie de Nysa legat de „hainele de piele ” .

  Spovada – asa cum este ea astazi – nu a fost asa de la inceput ( sic ! ) . Pacatele se marturiseau in Biserica la auzul intregii adunari . Insa ca si toate apocrifele sau cartile necanonice „BUNA SI DE FOLOS” .

  Pt.securitate . E simplu . E un pas mai bun , mai rau – vom vedea pt. ca omului sa-i fe mai bine . Oare Biserica nu tot la fel a procedat in decursul istoriei ? EXPERIMENTAND ? Ca daca erau asa de SIGURI Episcopii spuneau in loc de NI S-A PARUT …”categoric ceea ce spunem noi in plin sinod ecumenic este 100000 % cert .” Nu au fost ajustari deloc ? Nu au fost greseli ? sa fim seriosi .

  Diavolul aude , vede pacatele este tot o teorie venita pe filiera gnostica .

  Dumnezeu sa ne ajute!

 17. Ana spune:

  Sunt cu totul de acord sa se faca referendum. Pentru a strange cat mai multe semnaturi propun ca la fiecare biserica/manastire sa se gaseasca o lista pe care o pot semna atat cei din parohie cand vin la Sfanta Liturghie sau sa se roage in postul Sfintelor Pasti. Va multumim Parinte ca ne intariti cu gandul si iubirea Dumneavoastra. Doamne Ajuta!

 18. Ionel Iorga spune:

  Sa se faca referendum! Multumim parintilor care sunt alaturi de dreapta credinta si ne rugam ca sa-i lumineze pe ceilalti si sa iasa din prapastia ratacirilor. Cat despre cip acesta este cu siguranta CEA MAI MARE AMENINTARE CUNOSCUTA PANA ACUM LA ADRESA LIBERTATII SI SECURITATII UMANE DIN ISTORIE. De-asta trebuie sa ne impotrivim din toate puterile si din cauza asta ca si crestini-ortodocsi credem ca se apropie (sau chiar traim) Sfarsitul Vremurilor. Sa ne pocaim cat mai putem. Pe urma va fi prea tarziu. (Sa ne amintim pilda celor 10 fecioare, va veni Mirele si va face strigare, cele care nu au candela aprinsa nu vor intra la Nunta si usa se va inchide)

 19. ghenadie spune:

  Specific Romaniei:….multa vorba,putini oameni care se agita cum trebuie,multi oameni care inteleg prost agitatia lor,putini oameni rau-intentionat care stiu cum sa traga sforile cu cateva cutii magice si am inteles nimic!
  Deci sa imi fac buletin biometric sau nu?
  Daca atat de importanta e pastoratia care inseamna si marturisire pe langa altele atunci va rog trimiteti cativa preoti si la noi in Olt cativa mai multi(ma refer la preotii de mir).

 20. Anca spune:

  Referendum in privinta cipului.
  Din ce in ce mai putin oameni valorosi pentru credinta ortodoxa si neamul romanesc…….

 21. Catalin spune:

  Referendum pentru orice lege importanta care implica poporul, intocmai ca in Elvetia, o tara autentic democrata!

 22. Dana spune:

  Domnul sa auda STRIGATUL celor care mai striga, si sa ne miluiasca! Sa se faca referendum! Sa semnam fratilor!
  Sa spunem un NU categoric cipurilor! Ce nu-i destul de clar? Au fost stocate date despre noi pana acum? De acord. Dar nu sub numarul fiarei: 666. Nu am avut niciodata buletin cu numarul fiarei! Iar despre numarul fiarei, cine nu-i lamurit, sa mai citeasca o data Apocalipsa!
  Doamne ajuta!

 23. ioana spune:

  Doamne ajuta

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: