1.100 de români şi-au spus părerea despre biserică şi homosexuali

O mie o sută de români au participat la un sondaj realizat pe internet a cărui subiect a fost poziţia pe care ar trebui să o aibă Biserica Ortodoxă Română faţă de căsătoriile homosexuale. Sondajul a fost făcut după ce Patriarhia Română a protestat împotriva dezincriminării prostituţiei şi incestului în noul cod penal.

Pînă acum nu au existat reacţii de protest din partea BOR nici faţă de paradele anuale pe care gay-ii le organizează în Bucureşti şi nici faţă de intenţiile de legalizare a căsătoriilor homosexuale venite din partea autorităţilor autohtone sau a forurilor europene.

La întrebarea „Consideraţi că BOR ar trebui să atace şi legea căsătoriilor homosexuale, aşa cum a făcut în cazul tentativei de legalizare a prostituţiei şi incestului?” doar 1% a răspuns „NU”. 98% dintre respondenţi au răspuns „DA” şi 1% a răspuns „Nu este treaba bisericii”.

Condiţiile tehnice folosite au permis un singur vot de pe un computer, ceea ce reduce la minim posibilitatea trucării rezultatului.

Prin acest sondaj s-a dat o lovitură mitului potrivit căruia în România doar persoanele de modă veche sînt împotriva căsătoriilor homosexuale, deoarece eşantionul sondat a fost alcătuit din persoanele care se folosesc frecvent de internet.

Vezi Sondajul

37 Responses to 1.100 de români şi-au spus părerea despre biserică şi homosexuali

 1. Momarlanul spune:

  Cu toata dragostea, cred ca gresiti putin parinte in privinta reprezenativitatii sondajului. In principiu, 1100 persoane sunt reprezentative pentru o populatie data, indiferent ca e cea a SUA de aprox. 300 milioane sau cea a Romaniei de doar 19-20 milioane (fara cei plecati la munca), DACA acele persoane sunt bine alese in functie de structura socio-demografica la care se face raportarea. Spre exemplu, in cazul Romaniei, din cei 1100 cam 45% trebuie sa fie din mediul rural, cam 51% trebuie sa fie femei, vreo 15% sa aiba studii superioare, etc. pentru ca aceste procente se regasesc in ansamblul populatiei tarii.Or, sondajul facut nu avea cum sa controleze aceste variabile. In plus, el a fost postat pe un blog vizitat de oameni cu un anumit profil: mai degraba din urban (la tara internetul nu e foarte raspandit) si care au o orientare crestina pronuntata. dar si acestea sunt presupozitii ale mele, pentru ca sondajul nu a cules nici un fel de date despre cei care au votat: varsta, sex, studii, rezidenta, venit, etc. Asadar, nu se stie cine a votat si cat de reprezentativi sunt acestia pentru ansamblul populatiei Romaniei. Am putea spune cel mult ca crestinii cu acces la internet se pronunta masiv, aproape in totatlitate impotriva casatoriilor gay.
  Oricum, pozitia BOR fata de acest subiect nu a fost pana acum foarte transanta. Ierarhia pare ca se teme sa intre in contradictie fatisa cu puterea laica. Ca si cum i-ar fi rusine sa sustina in piata publica, ceea ce sustine de la amvon.E buna rugaciunea, dar e nevoie si de marturisire raspicata. Asa cum merg acum lucrurile in lume, crestinii tind sa devina tot mai enclavizati, comunitati inchise, care bat in retragere in spatiul public. Invatatura lui Cristos pare a fi intr-o tot mai mare contradictie cu spiritul acestor timpuri. Sau mai corect ar fi invers: lumea se departeaza tot mai mult de Dumnezeu. Sa ne dea Domnul rabdare si credinta.

 2. VladR spune:

  Parinte Savatie, offtopic: daca nu stiati de acest blog, va sfatuiesc sa cititi macar ultimul articol postat, despre pasii spre emiterea unei monede unice internationale: http://trenduri.blogspot.com/

  Tipul care tine acest blog este cu atat mai mult cu cat tipul care tine acest blog nu este declarat credincios. Toate observatiile lui se bazeaza pe cunostintele pe care le are in domeniu, experienta practica si putin (mai mula) inteligenta.

 3. VladR spune:

  Scuze: *tipul care tine acest blog este cu atat mai mult credibil tocmai pt ca nu este declarat credincios*. Graba, bat-o vina!

 4. admin spune:

  Am mai gasit un sodaj de acest gen pe http://apologeticum.wordpress.com/2009/03/18/dar-una-i-ortodox-sa-mori-sau-ecumenist-vandut/ . Nu stiu cat de „cu efect” sunt, insa cred ca au un rol in a expune o realitate, ce altii incearca sa o denigreze si sa o ascunda ca intr-o dictatura.

 5. Ionuţ spune:

  Oare BOR se va implica?

 6. Ionuţ spune:

  Parinte,am voie sa vorbesc cu colegii mei (patru la numar)care nu sunt de religie ortodoxa?Unul este ctolic,altul ateu,si ceilalti doi mahomedani.Eu sunt prieten cu ei,dar cand deschidem un subiect religios se schimba foaia.Incerc sa inchei subiectele de acest gen,dar nu vor.Eu nu prea stiu sa vorbesc si nici n-am acest dar,nu pot sa ii conving!Le-am citit din cartea ,,Dragostea care ne sminteste”scrisa de sfintia dumneavostra in care raspundeati foarte frumos si pe intelesul nostru despre Dumnezeu si existenta Sa.Inca nu am ajuns la un consens…
  Dar oare nu-i un pacat ca vorbesc cu ei?Totusi nu pot sa evit…ne salutam si ne intelegem…dar uni oameni nu sunt deacord sa vorbim cu ei!

 7. […] Parintele Savatie: 1.100 de români şi-au spus părerea despre biserică şi homosexuali […]

 8. Cineva spune:

  Admin,
  vezi ca mai gasesti pe acolo si despre miracolul moastelor lui Danion (serios, asta e expresia care se aude din niste filmari) taman in cursul conferintei in care s-a straduit alaturi de o fatza bisericeasca si calugareasca sa lamureasca auditoriul cum ca Sf. Sinod a luat o hotarare apostata si este „sinod talharesc”.
  Nu-i faci o tzara de reclama si la asta?

  Ca d’amu incep sa se desparta apele tot mai mult si ar fi bine sa aleaga fiecare barca in care se aseaza ca nu mai e de gluma..

 9. vladp9 spune:

  ar fi bine sa aleaga fiecare barca, dar si tu ar fi fost bine sa stii pana la varsta ta sa te semnezi. iarta-ma, dar sunt tot mai satul, pe zi ce trece, de anonimi moralisti

 10. Bogdan spune:

  Parinte Savatie, indraznesc sa va scriu si eu cateva randuri, socotind ca faceti o nedreptate. Sondajul, asa cum l-ati publicat initial, lua in discutie „legea casatoriilor homosexuale”, si cel putin parerea mea a fost pro sau contra unei eventuale decizii a conducerii BOR de a ataca sau nu legea, eu neformuland – prin votul meu – vreo parere „despre homosexuali”, asa cum se spune in titlul acestui articol. Doresc sa fac aceasta precizare pentru ca titlul acestui articol a schimbat complet felul in care era anuntata interpretarea votul meu.

  Parerea mea despre homosexuali, daca tot se vorbeste de pareri despre ei in titlul articolului, nu este alta decat aceasta: sunt oameni care au cazut in greseala si care au pacate mai mici decat ale mele. Cine isi inchipuie ca scriu aceasta marturisire fara sinceritate, doar pentru a obtine vreun efect stilistic, se inseala, caci Il am martor pe Dumnezeu.

  Aceasta este parerea mea despre homosexuali si alta nu am, iar de exista alte pareri, fiecare e liber sa le aiba, dupa constiinta lui. Eu pe acestea le gandesc si le spun. Si stiu ca ceea ce ingaduie Dumnezeu trebuie sa ingadui si eu, dupa cum si eu sunt ingaduit.

  Cu iertare pentru indrazneala.

 11. Bogdan spune:

  Imi permit sa pun un link cu un mic clip :

  http://www.220.ro/GH0F0m9kk5/Sfarsitul-Civilizatiei

  Cum ar fi fost daca Adam ar fi zis ca nu e boala sa fii homosexual, e doar o alegere ?! :))

 12. Dumnezeu să ne ajute să acţionăm acum la noi, pentru a preveni întroducerea termenului „orientare sexuală„ in legislaţia ţării. Odată cu întrarea acestui termen, va fi extrem de greu de oprit acest rău.

 13. rosmarinus spune:

  BOGDANE TAICA, SA NU TE LASI MANIPULAT ! STIAI CA SE INCITA, PRIN IMAGINI SUBLIMINALE, PRIN ALIMENTATIE SI NU NUMAI, LA HOMOXESUALITATE ? BINEANTELES CA HOMOXESUALII SUNT VICTIME ALE ACESTUI SISTEM SATANIC SI CA TREBUIE SA NE RUGAM PENTRU EI, DAR DE AICI SI PANA A FI DE ACORD CU CASATORIILE HOMO, ESTE UN DRUM LUNG……
  BOGDAN NU STIU CE VARSTA AI DTA., DAR TE INTREB : OARE NU TI SE UMFLA SUFLETUL DE BUCURIE CAND VEZI O FATA CU UN BAIAT TINANDU-SE DE MANA ? CAND VEZI O FAMILIE TRADITIONALA FORMATA DIN O FEMEIE, UN BARBAT SI COPII,
  ACEST LUCRU NU ITI SPUNE NIMIC ? DUMNEZEU A CREAT FEMEIA PENTRU BARBAT, IAR NU BARBAT PENTRU BARBAT.
  ACUM, IN VREMURILE ACESTEA, SE FAC PACATE MAI MARI SI MAI GRELE, DECAT IN SODOMA SI GOMORA…CITESTE PUTIN SI VEZI CE-AU PATIT HOMOXESUALII DIN VREMEA ACEEA…FOC SI PUCIOASA A VENIT DIN CER….DECI SA LUAM AMINTE !

 14. rosmarinus spune:

  BOGADAN AM UITAT CEVA IMPORTANT : DUMNEZEU NU INGADUIE HOMOXESUALITATEA, DRACUL CU LEGILE LUI SATANICE INGADUIE.
  DUMNEZEU SPUNE : EU NU DORESC MOARTEA PACATOSULUI, CI DORESC SA SE INTOARCA SI SA FIE VIU, DECI BUNUL DUMNEZEU II ASTEAPTA SI PE HOMO SA VINA LA SCAUNUL SF.SPOVEDANII, SA SE MARTURISEASCA SI APOI SA NU MAI PACATUIASCA.DECI SA-SI TRAIASCA VIATA IN HRISTOS !
  MIE IMI ESTE MILA DE HOMOXESUALI, DAR DRACILOR CARE LEGIFEREAZA CASATORII HOMO SI ALTE MONSTRUOZITATI, NU LE ESTE MILA….

 15. Bogdan spune:

  @rosmarinus: Fratele meu, ai vazut un loc in care am spus ca sunt de acord cu acele casatorii? Sau ai vazut ca am indemnat pe cineva nu sa fie de acord cu acea lege? Sau ai vazut ca eu indemn pe cineva sa faca acele lucruri? De ce esti imi pui in gura cuvinte pe care nu le-am spus?

  Daca vrei sa stii ce am votat, iti spun, ca nu e secret. 🙂 Am votat pentru o pozitie oficiala a conducerii BOR impotriva acelei legi si este bine ca si legile noastre, omenesti, sa se asemene legilor lui Dumnezeu, sa fie drepte, ca sa nu ispitim pe Dumnezeu si sa ii cerem ca, orice facem noi intr-ale noastre, sa ne mantuiasca El din toate, ca si cum nu ar avea importanta ce lucram noi, fie numit lucrul acesta chiar si lege.

  Dar daca indemnul sau concluzia este osandirea homosexualilor sau grairea lor de rau, aici drumurile noastre se despart, caci eu nu am ajuns nici macar la masura de a imi plange mie de mila (decat asa, de ochii lumii, cum vezi pe Internet), daramite la masura de a ma substitui lui Dumnezeu si de ma ocupa eu acum de judecati de persoane. De sunt unii care s-au curatit de tot si vor sa faca aceasta, nu ii leaga nimeni, ca nu stiu eu cat de mult e Dumnezeu in fiecare. Deci, cum am zis, faca fiecare cum are constiinta.

  Altfel, ma bucur sa vad, frate, ca esti pornit impotriva pacatului si as vrea sa fiu si eu pornit la fel de mult impotriva pacatului in viata mea, asa cum esti tu intr-a ta. De aceea, roaga-te si pentru mine pacatosul, ca eu prin rugaciunile mele nu reusesc nimic.

  Multumesc mult si Doamne-ajuta.

 16. Bogdan spune:

  Mai sus, in primul paragraf, rog a se citi „Sau ai vazut ca am indemnat pe cineva sa fie de acord cu acea lege?”, adica legea prin care s-ar da liber acelor casatorii. Multumesc.

 17. Ina spune:

  Sondajul este corect. As vrea sa vad populatia pe care se face un sob´ndaj prohomosexuali, as vrea sa vad populatia pe care se face un sondaj proanticonceptionale, proavort. Sunt date faöse, scrise cu anumite interese meschine.

  Aici s-a facut un sondaj corect, demn de luat in seama. Cand sunt facute celelalte sondaje (pro homosexualitate, educatie sexuala, pro anticonceptionale, progardasil, proavort etc), cu SIGURANTA ca cei care semneaza nu suntem noi cei 1100 de aici!

  Sa ne punem intrebarea CINE semneaza sondaje prohomosexualitate intr-o tara ortodoxa? Cine?

  Doamne ajuta

 18. Sandu spune:

  Protest impotriva vantului

 19. Lacustra spune:

  Referitor la cat de reprezentativ este …
  Desigur ca nu este reprezentativ si practic aceste rezultate nu le putem extinde la nivel national ,deoarece nu poate avea o marja de eroare ,si deci rezultatele neputand fi garantate ,deci sunt nereprezentative.
  Dar… toate sondajele online sunt nereprezentative ,si nu au cum sa fie.Si este foarte greu si costisitor sa faci un sondaj reprezentativ ,garantand rezultatele.
  Dar daca populatia vizata sunt cititorii acestui site ,putem chiar un pic extinde la crestinii ortodoxi romani care mai citesc ceva ,si sunt mai interesati de traairea ortodoxa ,atunci este chiar foarte reprezentativ .

 20. Ina spune:

  Lacustra a scris „Desigur ca nu este reprezentativ”

  Daca la sondaj participau doar cinci persoane, era reprezentativ:)

  Doamne ajuta

 21. Momarlanul spune:

  Fratilor, eu nu am vrut sa discreditez sondajul sau atitudinea noastra, a crestinilor, fata de homosexualitate. Am facut un comentariu dintr-o perspectiva sociologica. In spatele sondajelor sta o intreaba stiinta. Metodologia utilizata pentru acest sondaj nu ne indreptateste sa spunem ca 98% dintre romani sunt de parere ca…. Stiu ca in anumite sondaje reprezentative la nivel national au fost inclusi itemi pentru sondarea perceptiei publice privind homosexualitatea. Voi incerca sa dau de ele.
  @Ina, eu nu am spus ca sondajul ar fi incorect. Sunt convins ca fiecare vot a fost acordat de o persoana, iar rezultatele nu au fost scoase din burta. Spun doar ca nu e reprezentativ pentru populatia Romaniei. E reprezentativ pentru vizitatorii blog-ului si, prin extensie, pentru crestinii mai ferventi (ca cei care sunt crestini doar cu numele, nici nu intra pe site-uri si bloguri crestine). Este o diferenta.
  @Lacustra, ai dreptate. Sondajele la scara nationala sunt costisitoare: minim 15-20.000 euro. O intrebare ca cea pusa de pe blog („Consideraţi că BOR ar trebui să atace şi legea căsătoriilor homosexuale, aşa cum a făcut în cazul tentativei de legalizare a prostituţiei şi incestului?”) nu ar interesa decat BOR si masa de credinciosi. Doar daca BOR ar plati pentru un astfel de sondaj, intrebarea asta ar intra. Cred ca BOR chiar ar trebui sa comande un astfel de sondaj, in care sa vada mai multe lucruri: comportamentul religios al romanilor (cati merg la Biserica si cat de des), gradul de cunoastere al principalelor dogme, atitudinea fata de subiecte la zi controversate (homosexualitate, pasapoarte, etc.), atitudinea fata de cler in general si alte lucruri. Spun asta pentru ca, fratilor, am fi noi 89% care ne declaram ortodocsi, dar in realitate suntem mai putini. Despre un om care nu a mai intrat in Biserica de la botez mai poti spune ca e crestin?
  Iertare daca am deranjat pe cineva.

 22. Diaconescu Mihai spune:

  Sondajul ca sondajul, dar ce părere aveţi că anul acesta urmează să fie al VIII-lea sinod ecumenic? : http://www.razbointrucuvant.ro/recomandari/2009/03/24/pregatirea-monedei-unice-si-a-sinodului-apostat-noutati-24-martie-2009/

 23. Lacustra spune:

  Draga Ina ,daca populatia vizata sunt cele 5 persoane atunci este reprezentativ 100%,oricum nu inteleg aluzia ,sau tu nu ai inteles ce am zis …
  … cand se face un sondaj se ia in considerare , populatia asupra careia se efectueaza cercetarea si esantionul extras din acesta populatia ,care sunt 2 lucruri diferite .Astfel cu cat esantionul este mai mare si populatia cercetata este mai mica cu atat mai mult sondajul este mai aproape de adevar adica esantionul se regaseste in populatia generala ,desigur fiind astfel mai reprezentativ … NU INTELEG CE NU AI INTELES…
  Doamne ajuta!

 24. Bogdan spune:

  @Momarlanul spune: E reprezentativ pentru vizitatorii blog-ului si, prin extensie, pentru crestinii mai ferventi (ca cei care sunt crestini doar cu numele, nici nu intra pe site-uri si bloguri crestine).

  Frate, da-mi voie, te rog, sa am alta parere decat tine si sa ti-o spun, caci m-am gandit si eu la aceasta, adica la cei care vin pe bloguri, vazand ca doar noi scriem aici, in timp ce calugari si preoti, despre care stim ca citesc cele ce se scriu aici, si de a caror credinciosie nu ne putem indoi, caci au fost binecuvantati de Dumnezeu, nu prea zic nimic, decat foarte rar, si atunci vreo doua-trei cuvinte, preferand sa se roage in taina pentru noi toti, lucru pentru care Ii multumim lui Dumnezeu.

  Eu cred, deci, ca aceia sunt crestini adevarati si ferventi, care nu spun cuvinte multe in fata tuturor, sau oricum nu mai multe decat trebuie (unii poate nu spun deloc), care nu vin aici pentru slava desarta, cum am venit eu de multe ori, care nu judeca si nu se socotesc mai presus decat ceilalti care scriu, cum am judecat si m-am socotit eu, ci se smeresc in ascuns, rugandu-se neincetat Domnului, cum invata Sf. Apostol Pavel, stiind ca in tacere si doar prin smerenie, in adancul inimii omului, ca un „gentleman” (N. Steinhard), lucreaza Dumnezeu, nu in zgomot mult si in vazul tuturor.

  Sa nu ii judecam deci pe cei care nu intra pe bloguri si pe site-uri, sa nu ii judecam nici pe cei ce intra, nici pe homosexuali si pe nimeni, caci orice om care e judecat aici de cineva nu va fi judecat de Dumnezeu, dar oricine va judeca pe cineva aici o sa fie judecat si de Hristos. Sa ne judecam si osandim aici doar pe noi insine, ca sa nu avem surpriza ca aceia la care acum ne uitam cu un ochi rau sa se afle in Imparatia lui Dumnezeu (ceea ce trebuie sa le dorim), iar noi in afara, lucru atat de cumplit incat nu ne putem imagina.

  Si sper sa nu fiu judecat nici eu, care in loc sa tac si sa ma ingrijesc de pacatele mele, incercand sa fac o fapta buna, sa spun o rugaciune cum trebuie, stau si scriu mesaje, ca o calauza oarba, dar mi-a venit acest gand de a iti scrie si am zis sa il pun aici, ca sa imi repet si mie sa nu mai judec pe nimeni, obicei de care nu pot scapa. Dumnezeu sa le rasplateasca deci celor care, in loc sa socoteasca ca eu „stiu” sau „sunt” ceva (sa nu fie asemenea ganduri, care m-ar osandi cumplit!) pentru ca mai scriu aici, se roaga pentru mine ca pentru un netrebnic, caci mare nevoie am de rugaciunea lor, ca sa cunosc si eu smerenia cea negraita cu gura, dar graita cu inima.

  Doamne-ajuta.

 25. vladp9 spune:

  Am primit acum un mesaj de la Petru Voda: de ieri parintele Justin se simte foarte rau. Ieri a vomat toata ziua, azi s-a simtit foarte slabit. Duminica am stat cu el la masa, dupa Sfanta Liturghie, si era bine. Faceti cu toti rugaciuni pentru el, si indemnati-i si pe altii sa se roage. Parintele are multi dusmani, asa cum stiti. Sa aratam ca are mult mai multi prieteni, rugandu-ne pentru el. Danion Vasile

 26. Ina spune:

  Cati homosexuali avem in tara noastra? Chiar nu vedeti ca ne batem cu ziduri? De ce nu spunem adevarul asa cum este? Cei care ne conduc trebuie sa dea niste legi impuse de altii din afara tarii care au interese mari. Ce fel de interese? De distrugere a moralitatii, de ponegrire, de desfrau asa cum de altfel este si asa zisa EDUCATIE de SANATATE, in urma careia tineretul e starnit spre patimi, nu spre salvarea de la boli si sarcini.

  Culmea este ca cei care doresc aceste legi sunt familisti cu sotie, copii.

  Si noi aici schimbam sensul discutiei fara sa vrem, din nevoia noastra de a avea dreptate.

  Si va rog cu drag si IERTATI-ma dar pe mine ma doare toata politica asta de macelarire a copiilor si tineretului.

  http://dulcecasa.blogspot.com/2009/02/reducand-crestinii-la-tacere-agenda.html

 27. Ina spune:

  aici tot video-ul:

  http://www.silencingchristians.com/

  Oare ar trebui titrat pentru conducatorii nostri politici si nu numai pentru ei?

 28. vladp9 spune:

  Semnături pentru canonizarea lui Valeriu Gafencu

  http://ascor.md/?page_id=364

 29. alexandru spune:

  Parinte,

  Sunt Alexandru, ne-am intalnit la manastirea Dervent.
  Pomeneste-ma!

 30. Momarlanul spune:

  Pana sa gasesc niste studii romanesti pe tema asta, iata ca am dat peste o cercetare europeana, ca sa vedeti pe ce se duc banii contribuabililor UE.

  Un articol din presa romaneasca despre studiu:
  http://www.gandul.info/actualitatea/sondaj-romanii-printre-cei-mai-intoleranti-europeni-fata-de-gay-ai-vrea-sa-ai-un-vecin-homosexual.html?3927;4121891

  Studiul propriu-zis se gaseste pe site-ul unei agentii europene:

  Dă clic pentru a accesa FRA_hdgso_report-part2_en.pdf

  Normalul este aratat cu degetul ca anormal, iar nefirescul este luat ca norma de buna purtare. Pentru ca in Romania doar 11% (cel mai mic procent din UE) dintre cetateni sunt de acord cu mariajele intre homosexuali, acest lucru e aratat ca un lucru rau, ce trebuie corectat. Exemplele „bune” sunt Suedia si Olanda.Cineva munceste din greu pentru a intoarce lumea pe dos sau, altfel spus, cu fundul in sus.

 31. vorks spune:

  Sa fim seriosi. Cine stie si socilogie elementara, stie ca acesta nu e un sondaj serios.

 32. marin spune:

  De ce Biserica Ortodoxă nu se implică spre a se tipări documente de identitate speciale pentru enoriașii săi și care să fie recunoscute și valabile ca celelalte documente impuse de guvern ,așa cum ceilalți impun prin legi neortodoxe aceste lucruri. Sper să nu fi spus o prostie dar e punctul meu de vedere și am încă dreptul să mă exprim momentan ;;;să mă iertați.

 33. Ina spune:

  Ascultati cu atentie ce raspuns da o viitoare miss la intrebarea pusa de un gay din juriu:

  si aici devine si marturisitoare:

 34. emma spune:

  mi se pare normal ca BOR sa-si exprime punctul de vedere..(oricum daca in conceptia noastra nu e cea mai importanta institutie) trebuie sa recunoastem ca e una dintre cele mai mari organizatii nationale cu un caracter care trebuie sa fie in cocordanta cu cele necesare pentru mantuirea sufletului. daca ne pierdem timpul intrand in tot felul de polemici din care nu facem altceva decat sa semanam si mai multa confuzie. casatoria a fost binecuvantata de Dumnezeu…iar pentru cei care au indoieli in privinta acestui fapt ar trebui sa se gandeasca macar la acest lucru:…daca aceste orientari erau atat de promovate cu mai multi ani in urma,oare mai era posibil sa fie azi pe pamanant?
  nu am nimic personal cu homosexualii..dar cred ca e minunat ca sa realizezi ca defapt vitorul sta in copiii(iar ei prin alegerea lor is anuleaza acest dar),ca in cele din urma doar ei ne duc mai departe porunca vietii…aceasta mi-a fost parerea fata de cei care au indoieli in privinta faptului ca romanii ar tolera astfel de casatorii.
  Parinte, speram ca sa avem cat mai multe carti care sa va poarte semnatura!
  Doamne ajuta!

 35. Ursitoare la botez…

  […]1.100 de români şi-au spus părerea despre biserică şi homosexuali « Savatie Baştovoi[…]…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: