O săptămînă fără internet!

A început postul mare. Întreaga Biserică s-a adunat în această seară dornică să dobîndească şi să dăruiască iertare. Ne-am cerut iertare unul de la altul şi de la Dumnezeu. Aşa cum am iertat fiecare, am fost iertaţi şi de Dumnezeu.

Acest început de post trebuie să pună capăt unei perioade destul de tulburate prin care am trecut cu toţii. Să ne scuturăm de tot ce a fost rău pentru a putea sta liniştiţi, măcar puţină vreme, în faţa lui Dumnezeu. O săptămînă de rugăciune este cel mai binevenit demers pentru limpezirea şi unirea noastră a tuturor. În această săptămînă îmi declar blogul închis şi îi îndemn şi pe ceilalţi fraţi care administrează bloguri şi site-uri ortodoxe să boicotăm pentru o săptămînă internetul. Oricum, sînt sigur că în această vreme în lume nu se va întîmpla nimic mai important decît metaniile pe care le vor bate preoţii şi credincioşii în biserici şi în cămările lor.

Părintele Arsenie Papacioc mi-a zis odată că nu există pe lume un lucru mai mare decît lacrima pocăinţei. Cine ştie, poate că Dumnezeu ne va da în aceste zile măcar o astfel de lacrimă care să valoreze mai mult decît întreaga lume cu toată mîndria şi deşertăciunea ei.

Îmi cer iertare de la toţi cei care se vor întîmpla să citească aceste cuvinte, dar şi de toţi cei care mă cunosc, pentru tot cu ce le-am greşit vreodată. Pe mulţi i-am jignit şi pe mulţi i-am smintit cu faptele şi cuvintele mele. Fac metanie tuturor dorind să fiu iertat. La rîndul meu, iert pe toţi cei care au simţit vreodată că mi-au greşit cu ceva şi Îl rog pe Dumnezeu să ne ierte, ca unul ce singur are putere a ierta.

Un post plăcut tuturor! Ne revedem la Duminica Ortodoxiei!

39 Responses to O săptămînă fără internet!

 1. mircea spune:

  Doamne ajuta

 2. Lonelyshepherd spune:

  Binecuvantati si iertati,fratilor!…Si Dumnezeu sa va ierte si sa va binecuvanteze!Pe iertare se temeluieste Raiul,iar peretii acestei Case din bratele imprejmuitoare ale dumnezeiestii dragoste de departele frate de langa noi se incheaga!Rasarit-a primavara Postului si floarea Pocaintei!

 3. Lonelyshepherd spune:

  Binecuvantati si iertati,fratilor!…Si Dumnezeu sa va ierte si sa va binecuvanteze!Pe iertare se temeluieste Raiul,iar peretii acestei Case din bratele imprejmuitoare ale dumnezeiestii dragoste de departele frate de langa noi se incheaga!Rasarit-a primavara Postului si floarea Pocaintei!Lumina lui Hristos lumineaza tuturor!Pelerini ai Luminii si fii ratacitori ai Luminii,fii ai luminilor ratacitoare,puse de piraţii mării vieţii (diavolii), precum odinioara puneau jefuitorii de corăbii felinare in coarnele boilor (trupurile groase,de lut îngreunat de patimi dobitoceşti) în nopţile înbeznate de furtună şi de pâcla ochilor (lăuntrici) ca să înşele marinarii cu părelnicia farului,să eşueze vasul (Duhului Sfânt),să fure,să junghie şi să piardă!“Stapane, Atottiitorule, Cel ce cu intelepciune ai zidit toata faptura si pentru nespusa Ta purtare de grija si multa bunatate a Ta, ne-ai adus pe noi intru aceste preacinstite zile, spre curatirea sufletelor si a trupurilor, spre infranarea poftelor si spre nadejdea invierii; care in patruzeci de zile ai dat in mana slujitorului Tau Moise tablele cele cu dumnezeiesti slove, da-ne si noua, Bunule, lupta cea buna sa luptam, calea postului sa o savarsim, credinta nedespartita sa o pazim, capetele nevazutilor balauri sa le sfaramam, biruitori asupra pacatului sa ne aratam si fara de osanda sa ajungem a ne inchina si sfintei Invieri!”

 4. Sorin H. spune:

  Şi pe mine iarta-mă părinte.

 5. ” Un post plăcut tuturor! ”

  pt ca postul sa fie placut oare nu trebuie sa ai si acea pace interioara in care se regasesc din ce in ce mai putini ?
  Si asta mereu, nu doar acum !
  Aici trebuie lucrat mult !

 6. alin spune:

  Nu asta e solutia….
  Oamenii au nevoie de sprijin si ghidare aici. O fi bine sa ne rupem o vreme de cele lumesti pentru a ne intoarce mai mult catre Dumnezeu insa ganditi-va mai bine… o pauza in aceasta „campanie” va duce subiectul in uitare.
  Sa va lumineze Dumnezeu daca este bine sa faceti aceasta.

 7. […] Parintele Savatie Bastovoi: O săptămînă fără internet! […]

 8. ilie din munte spune:

  e inbucurator ca va cereti iertare,dar mi se pare ca iertarea este un act personal profund,care nu se prea poate implini prin intermediul niciunui mijlocitor(inclusiv net-ul)…ci doar fata catre fata…Iertati!

 9. eugenia spune:

  Dumnezeu sa va aiba sub paza Sa.
  Va cer iertare parinte si cer iertare tuturor celor ce le-am gresit cu sau fara voie.
  Sa ne rugam pentru tristii si deznadajduitii acestor vremuri.Sa ne rugam a putea intelege cu sufletul cuvintele si faptele Mantuitorului.

 10. iulica spune:

  lingai nenorociti.a zis omu ca vrea sa fie lasat in pace si voi parinte in sus in jos.
  demagogi scarbosi.

 11. Subscriu mesajului parintelui Savatie.

  Iertati-ma si Dumnezeu sa va ierte!

 12. vorks spune:

  Cum puteti sa iertati pur si simplu? Ciudat..
  Si pentru Sorin , Dumnezeu sa te ierte,ca din cate stiu eu preotul nu prea are putere. Sau a, ai gresit tu ceva lui..
  Oricum, ideea e ca e mult mai greu de facut decat de zis.

 13. Nicolae spune:

  Binecuvanteaza parinte!

 14. acelas spune:

  of,

  multumim

  cu riscurile ca starnesc si eu prin vorba asta adaugata, din linistea necesara acestei saptamani a Canonului Mare

  Parinte ! ar trebui mai des declarate astfel de saptamani. Cu greu isi mai gaseste crestinul din proprie initiativa, o gura de aer de respiro, in rugaciune si contemplatie pt cateva clipe, daca nu sfintiile voastre indemnati la acest lucru, mai des. Caci gandul a majoritatea dintre noi este numaidecat la aceste bloguri.

  Va rog meditati la ceea ce v-am scris, si indemnati mai des (chiar daca nu la evenimente sau sarbatori anume neaparat) ca din cand in cand, sa revenim neintarziat si musai la rugaciune.

  multumim inca o data.

  Doamne ajuta! Si sa ne vedem mai inteleptiti, cu putere mai mare de a ierta si in acelasi timp de a ne pocai.

 15. Daniel spune:

  Multumim parinte! Dumnezeu sa va binecuvinteze!

 16. ioann spune:

  Amin!

 17. Tudor spune:

  foarte frumoase cuvinte, sper ca Bunul Dumnezeu sa ne ierte pe toti!

 18. Mihai spune:

  Frumoasa initiativa!
  Doamne ajuta!

 19. […] O săptămînă fără internet! A început postul mare. Întreaga Biserică s-a adunat în această seară dornică să dobîndească şi să […] […]

 20. Jianu Liviu-Florian spune:

  Lacrima

  Din stana-mi de piatra, da-mi, Doamne, atat,
  Da-mi lacrimi cu care sa-Ti tin de urat –

  Da-mi lacrimi in loc de credinta, si crez,
  O lume intreaga, in plans, s-o botez –

  Pe lumea cea cruda, semeata, si rece,
  Da-mi lacrimi cu care nimic nu se-ntrece,

  Doar lasa in urma o pace in care
  Cu marea de lacrimi te spal pe picioare –

  Pe plansu-mi, de calci, am sa plang cu sfiala,
  Si piatra ce sunt, va fi lacrima goala

  Tocita o viata, de tot ce am strans:
  Cu lacrimi de aur, comoara de plans –

  Si Tu, Cel ce este, nu ma intreba
  Ce rost are-n lume, si lacrima mea –

  Ce poate sa faca, cand n-are putere,
  Ce munte sa mute, cand cade, si piere –

  Cand ea, de mi-e data, Tu stii, nu-i asa?
  Ca plang, Doamne Sfinte, cu lacrima Ta…

  3 februarie 2009

 21. Gavriil spune:

  Catre toti care mi-au scris si catre care am scris vreodata pe acest blog Iertati-ma si Dumnezeu sa va ierte.
  Doamne ajuta.

 22. Mihail Marian spune:

  Post placut!?

 23. Haiducul Tehnofob spune:

  Iată o dovadă bună că tehnologia nu e neutră: se ţine post de infernet!

  După cum văd eu lucrurile, infernetul ne transformă în nişte tirani fanatici, obsedaţi să-şi impună mereu ideile şi punctul de vedere tuturor celor care gândesc diferit. Asta ne învaţă infernetul, tot asta ne învaţă şi tembelizorul: impuneţi punctul tău de vedere, fă-i pe toţi să gândească la fel ca tine! Iată că scopul nu scuză mijloacele, oricât de nobil ar fi. Şi de aici şi zicala „Calea spre iad e pavată cu intenţii bune.“

  E trist ce s-a întâmplat cu noi, c-am ajuns aşa, de râsu-plânsu.

  Când zic *noi*, mă refer la *noi creştinii*, căci eu nu sunt ortodox. Sunt catolic şi, sincer, uneori chiar mă simt jignit de către „voi“. Ia închipuiţi-vă cum ar fi să vină cineva şi să vă spună: „Bă, voi sunteţi cu toţii în erezie şi veţi ajunge în iad!“ Frumos, nu? Şi ar mai şi trebui să-i săriţi în braţe, de mulţumire că v-a „salvat“ cu aceste vorbe pline de… duh(oare).

  De dogma „infailibilităţii“ papale, eu unul până nu de mult nici nu auzisem. Dogmele nu apar în Crezul meu, chiar dacă spune „cred în sfânta Biserică Catolică“. Dar ghiciţi de la cine (şi în ce fel) am aflat de ea (de dogmă)?… Însă nu cred că Papa e cel care ţine morţiş la aceasta. Ştiţi, la fel cum voi ortodocşii aveţi episcopi corupţi, tot aşa avem şi noi catolicii cardinali corupţi. Dar mulţi dintre noi nu se identifică cu aceştia. Cu alte cuvinte: nu ne băgaţi pe toţi în aceeaşi oală!

  Cât despre ecumenism… Adevărat: erezie, prostie. Personal, văd lucrurile în următorul fel: ecumenismul consideră toate adevărate, dar în acelaşi timp şi *tocmai din această cauză* neagă toate. Păi ori e una, ori e alta, hotărâţi-vă băieţi! Cel mai bine ar fi ca ortodocşii să rămână ortodocşi, iar catolicii catolici.

  Într-un film auzisem o replică care mi-a rămas în minte: suntem cu toţii egali, dar „egal“ nu înseamnă „la fel“.

  Şi aş mai dori să reamintesc tuturor, inclusiv mie, că a fi patriot nu-i totuna cu a fi naţionalist (de aceea nici nu înţeleg de ce este preferat termenul din urmă; cred că astfel se riscă o amestecare şi o confuzie a sensurilor), a avea demnitate nu-i totuna cu a fi mândru, pacea şi frăţia nu-s totuna cu ecumenismul, iar un mucenic care *se* sacrifică nu-i totuna cu un fanatic care sacrifică *pe alţii*. Deci subtilităţile contează.

  „Este imperios necesar, în aceste vremuri, să avem un discernământ pătrunzător.
  Este la modă acum să se înveţe despre Rugăciunea lui Iisus, să se citească Filocalia, să se facă o „întoarcere la Părinţi“. Aceste lucruri nu ne vor mântui – sunt exterioare. Ele ne pot fi de folos dacă sunt întrebuinţate potrivit, dar dacă devin o patimă, dacă devin cel dintâi lucru după care umblaţi, atunci ajung să fie exterioare, ducându-ne nu către Hristos, ci către antihrist.
  Toate aceste lucruri sunt minunate şi bune, dar nu ne putem apropia de ele fără să stabilim ca fiindu-ne prioritar a avea o inimă caldă, creştină şi a purta lupta lăuntrică prin care să dobândim smerenia.“ (Părintele Serafim Rose)

  Deci, mai puţină superficialitate şi mai multă profunzime! Să punem mai mult accent pe fond şi mai puţin pe formă.

  Bine, cred c-am scris deja destule şi prea multe.

  Pacea fie cu voi şi… un post plăcut tuturor! 🙂

 24. Ştefan Marius spune:

  Spor la lucru!

 25. Edecul_le-a_turtit_fesul spune:

  Subscriu la saptamana fara Internet.

 26. Alexandru spune:

  Recomand parcurgerea materialului „Manifest pentru pocainta”.
  Iti multumesc.
  In Slujba Lui.
  alex
  http://nazireat4him.blogspot.com

  Mult har in lucrarea la care esti chemat de Domnul!

 27. Anonim spune:

  Recomand tuturor:

  „Efectele televiziunii asupra mintii umane”, de Virgiliu Gheorghe

  si

  „Internetul – Tinerii [si batranii] in fata provocarii”, de Cristian Serban

  crestinortodox[punct]ro/
  carte-887-internetul-tinerii-in-fata-provocarii

 28. Mirela spune:

  Sambata, 7 martie 2009 intre orele 12.30 – 16.30 va avea loc un mars de protest impotriva implementarii cipurilor biometrice in documente (pasapoarte, premise de conducere auto, carti de identitate). Mitingul va incepe in Piata Universitatii la ora 12.30, in scuarul de pe partea Spitalului Coltea. La ora 13.30 se va porni in mars catre Piata Unirii – in dreptul crucii de la poalele Dealului Mitropoliei, unde mitingul va continua cu discursuri, pana la ora 16.30.

  http://ro.altermedia.info/noua-ordine-mondiala/un-nou-protest-impotriva-cipurilor-biometrice_12468.html

 29. Orthologia spune:

  Da, marsul organizat de MISA (Rapcea) in care IPS Daniel este „Daniel” si facut in afise si pliante foarte graitoare frate cu satana.

  Am o veste „buna” pentru ortodocsii nostri apocalitocipici, nu trebuie sa asteptati „pecetea” lepadarea este chiar aici, la un pas de voi, nu va ramane decat sa va prezentati sambata la manifestatie.

  Problema este daca va dati seama sau nu..

 30. adriana spune:

  @Alin, Orthilogia,
  iar incepi cu haituiala?si cu hartuiala?si cu luatul peste picior?tu n-ai liniste nici in post,e?

  e vreme ca cei desavarsiti sa se desavarseasca, cei nelegiuiti sa nelegiuiasca in continuare.de ce nu poti tu sa-ti vezi de lucrarea ta asupra propriei pesroane si sa lasi sa raspunda fiecare cu discernamantul lui?

 31. adriana spune:

  ps:orthologia, in adresare.

 32. Alin spune:

  adriana,

  Cred ca suferi de orbire selectiva.
  Altfel ai observa de fapt cine are probleme cu cine.

  Adreseaza-ti indemnurile tale pacifiste celor care organizeaza cele de mai sus.

  Personal nu ma vad a fi vinovat de nimic.
  Decat poate pentru luare de atitudine insa e facuta in limita adevarului si a bunului simt, ceea ce nu cred ca sunt o vina.

 33. vladp9 spune:

  domnule Jianu,

  v-am citit in urma cu mai bine de un an, pe ceva platforma ortodoxa gazduita de yahoo, un forum. nu mai retin exact numele. ma bucur sa va reintalnesc pe blogul parintelui Savatie si va rog sa ne mangaiati cat mai des cu lirica dvs. numai bine si post plin de bucurii duhovnicesti

 34. adriana spune:

  @alin,
  si totusi, nu vrei sa pastrezi bunul simt si adevarul pentru tine si pt bunul tau folos?si sa nu le mai propavaduiesti?de ce crezi ca obiectivitatea ta, bunul tau simt, adevarul tau pot, au rostul, trebuie musai sa ”mantuiasca” pe altii, inafara de tine?
  de ce crezi ca e rolul tau sa dai avertismente duhovnicesti si sa ”deschizi ochii”?

  cat adevar si bun simt vezi tu in adresari de genul ”ortodocsii nostri apocaliptocipici”?inafara de vesnica ironie si aciditate…(obisnuite in postarile tale)?

  e asa greu sa nu te implici?”cine are o problema cu cine”…daca nu ai avea o problema cu ”ortodocsii apocalipticipici„, poate n-ai mai simti nevoia sa li te adresezi…nu?

 35. Anonim spune:

  „Un element esenţial pentru înţelegerea mijloacelor de comunicare video-audio este efectul hipnotic al acestora. Neuropsihologii demonstrează că televiziunea, indiferent de emisiunea vizionată, are ca prim efect introducerea cortexului telespectatorului într-o stare semihipnotică (unde cerebrale alpha). Aceasta explică atracţia pe care mass-media audio-video o exercită asupra tuturor, însă mai cu seamă asupra copiilor. Este imposibil de găsit o activitate prin care copiii să fie liniştiţi atât de repede şi aproape imobilizaţi pe o perioadă lungă de timp, aşa cum se întâmplă atunci când sunt aşezaţi în faţa televizorului. De altfel, acesta este şi motivul pentru care părinţii şi în unele cazuri şi educatorii folosesc televizorul ca sedativ.

  Corelat cu efectul hipnotic, apare şi comportamentul de dependenţă. Psihologii americani R. Kubey şi M. Csikszentmihalyi au dovedit că atât televiziunea, cât şi jocurile video şi internetul au capacitatea de a genera o puternică legătură de dependenţă, privarea de aceste mijloace evazioniste producând, celor la care s-a instalat dependenţa, aceleaşi simptome ca şi în cazul substanţelor şi al comportamentelor care dau dependenţă.“

  ~ – – – ~ * * * ~ – – – ~

  Cărţi de Virgiliu Gheorghe:

  „Efectele televiziunii asupra minţii umane“ (Faţa nevăzută a tele-viziunii vol. I)

  „Revrăjirea lumii“ (Faţa nevăzută a tele-viziunii vol. II)

  „Ştiinţa şi războiul sfârşitului lumii“ (Faţa nevăzută a tele-viziunii vol. III)

  „Efectele micului ecran asupra minţii copilului“

  ~ – – – ~ * * * ~ – – – ~

  Internetul – Tinerii în faţa provocării

  „Mi-aduc aminte, iubite părinte, că la prima mea întâlnire cu un ieromonah am fost mustrat cu o replică tăioasă, care mă urmăreşte, de atunci, ca o umbră. Acela mi-a spus: „Ai grijă, băiete, căci cu Dumnezeu nu este de joacă!“ Au trecut ani mulţi până să-mi dau seama că acel părinte mi-a predat în această dulce admonestare întreaga Scriptură.“ Cristian Şerban

  link:
  –> crestinortodox[punct]ro/carte-887-internetul-tinerii-in-fata-provocarii

  ~ – – – ~ * * * ~ – – – ~

  Piteşti după Piteşti

  „Să ne uităm în jurul nostru şi să punem degetul pe rană: acum, demascările se fac de bună-voie! On-line. Pe bloguri, forumuri sau mailuri, scriem tot ce gândim şi ce credem, ne povestim trecutul şi zugrăvim viitorul, toate aspiraţiile, tot ce avem mai bun este pus pe tavă. Nu mai trebuie să ne facă nimeni dosarul. Ni-l facem singuri.

  Să ne uităm la noi. Nimeni nu ne bate acum, nici măcar o palmă nu am primit. Şi totuşi, iată-ne, on-line, cum am ajuns să ne lovim unii cu alţii, cu câtă ură şi cu câtă putere! Şi mai ales, cu sentimentul că facem exact ceea ce trebuie, fără nici o tresărire!

  Cercetaţi duhurile! Tot ce este tulburare, ne învaţă Sfinţii, este de la diavol. Pacea e de la Hristos. Nu mai căutaţi Adevărul on-line! Ceea ce veţi găsi aici, în împărăţia nimicului, veţi lua drept Adevăr şi veţi fi înşelaţi. Nu uitaţi pilda martirilor: noi nu luptăm cu trupul şi cu sângele, ci împotriva puterilor întunericului! Singura luptă care ni se cere este aceea cu propriile patimi. Şi asta nu se poate duce on-line.

  Pentru cei care Îl caută pe Hristos, nu internetul e calea! Internetul e calea pentru a te face un nou reeducat, în noul Piteşti, care va veni şi pe care noi, cu toţii, îl construim. Cărămidă cu cărămidă!“

  link:
  –> viatalatara[punct]wordpress[punct]com/2009/01/17/pitesti-dupa-pitesti/

 36. marius spune:

  Subscriu mesajului parintelui Savatie.

  Iertati-ma fratilor si Dumnezeu sa va ierte!

 37. Anonim spune:

  „Publicul este o fantomă monstruoasă formată din indivizi lipsiţi de substanţă, care nu sunt niciodată uniţi între ei sau nu pot niciodată să se unească într-o acţiune sau organizare spontană şi care pretind totuşi să formeze un întreg.“ Soren Kierkegaard

  ~ – – – ~ * * * ~ – – – ~

  „Paideia universului video promite să paseze Internetului analfabeţi culturali uitând repede puţinul pe care au fost nevoiţi să-l înveţe în şcoală, deci analfabeţi culturali care îşi vor omorî pe Internet timpul lor gol în tovărăşia unor „suflete gemene“ sau a unor hobby-uri mărunte.“ Giovanni Sartori

  ~ – – – ~ * * * ~ – – – ~

  „Internetul are „darul“ de a comprima timpul. Orele zboară, minutele ţi se par secunde, şi tot aşa. Unii sunt foarte atraşi de acest miraj, considerându-l un element forte al lumii virtuale. Iar eu afirm că este elementul cel mai de plâns.“

  *

  „Cine utilizează des calculatorul conectat la Internet şi crede că nu poate deveni vreodată dependent, este ca cel ce obişnuieşte să se joace cu focul trăgând mare nădejde să nu se ardă.

  Celor care vor dovezi concrete despre dependenţă le-aş da exemplul celor care, în pas cu moda, stau la Internet ore fără număr, pentru a-şi satisface un orgoliu sau un capriciu şi a se lăuda.

  Mă întreb: de unde au curaj şi resurse aceşti împătimiţi ai Internetului să uite de sine, de prieteni, de viaţă, de frumuseţile naturii, de Dumnezeu?

  Mulţi fără de dreapta chibzuinţă au sfârşit pentru o cauză care în ochii lor părea bună, înfometându-se în numele credinţei, vânzându-şi averile fără acordul familiilor, nevoindu-se, bătându-se, răbdând sărăcia, scârba, ofensa şi umilinţa. Dumnezeu nu vrea să faci din credinţă un idol şi să te baţi până la schilodire, să te omori prin înfometare, să vinzi averile părinţilor tăi. Ci pentru că El este şi Înţelepciune doreşte să pui chibzuinţă şi dreapta socoteală în toate câte le faci. Deci chibzuinţa este necesară atât în cele înalte, care ţin de credinţă, de iubirea cu care suntem datori faţă de Dumnezeu, dar şi în cele mai de jos, în aceste lucruri pe care unii le consideră mărunte, în dependenţa faţă de un păcat.“ Cristian Şerban

  ~ – – – ~ * * * ~ – – – ~

  „Popularitatea teoriilor conspiraţioniste şi răspândirea unui imaginar tabloid-apocaliptic pun în evidenţă frica, neliniştea şi neputinţa unor oameni total absorbiţi în Sistem. Protestele lor patetice sunt bătălii împotriva morilor de vânt. Cine nu-i sclav integrat, nu protestează. Sparge idoli.“ Ovidiu Hurduzeu

 38. irina spune:

  De asta probabil nici Maica Siluana nu a mai postat nimic pe site-ul dansei, http://www.sfintiiarhangheli.ro . Urmarisem toata saptamana site-ul si nu mai aparea nimic. Ma gandeam ca o fi din cauza postului dar.. imi era si frica sa nu fi patit ceva. Sa fie sanatoasa maica si toate cele ce ostenesc cu dansa! Si dumneavoastra la fel! Sanatate!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: