Zorii unei noi dictaturi: Conferinţa Laicatului Ortodox la Bucureşti

Asociaţiile Laicatului Ortodox, un grup de asociaţii non-guvernamentale ale societăţii civile de orientare creştin-ortodoxă, organizează joi, 19 februarie, la Aula Magna a Facultăţii de Drept din Bucureşti, o conferinţă cu public, precedată de o o conferinţă de presă, pe tema actelor de identitate electronice.

afis1„Despre actele de identitate electronice, zorii unei noi dictaturi?” este întrebarea-titlu a conferinţei la care vor căuta să răspundă jurişti de prestigiu, oameni de media, editori şi publicişti reputaţi, profesori universitari. Vor vorbi pe această temă: Cezar Axinte, Preşedintele Baroului “Constituţional” Constanţa, Rafael Udrişte, realizator TVR, Ionuţ Gurgu, director Ed. Predania, Danion Vasile, teolog şi director al Ed. Egumeniţa, precum şi Alin Teuşdea, lect. univ. doctor în electronică (Universitatea Oradea).

Introducerea actelor de identitate electronice este o temă care a suscitat numeroase controverse şi diverse reacţii atât din cadrul societăţii cât şi din partea mass-media. Modul în care a fost tratată această temă a fost însă, cu câteva excepţii, unul superficial şi senzaţionalist. Cu toate acestea, subiectul este unul extrem de serios, care afectează interesele imediate ale cetăţeanului, drepturile sale, precum şi conştiinţa sa religioasă.

Asociaţiile Laicatului Ortodox propun deschiderea unei dezbateri reale şi profunde asupra implicaţiilor noilor acte de identitate asupra libertăţilor civice ale persoanei. Asistăm la schimbări fundamentale în modul de organizare şi funcţionare a puterii politice, pe toate planurile. Juridic, se schimbă paradigma dreptului natural, bazată pe existenţa unor drepturi inalienabile şi intangibile ale individului, cu o paradigmă a dreptului de tip pozitivist-funcţionalist, în care drepturile individului sunt definite în funcţie de interesele statului. Economic, se trece de la o ordine a proprietăţii private şi a economiei libere la o ordine în care statul intervine masiv în piaţă, naţionalizează şi controlează proprietatea privată. Politic, asistăm la o serie de directive şi regulamente europene care sunt impuse statelor naţionale fără să se organizeze dezbateri publice, trecându-se cu vederea părerea poporului… În plus, se clamează tot mai mult necesitatea existenţei unei guvernanţe mondiale fără să se spună însă cum anume va fi aceasta ţinută în frâu.

În fine, în ceea ce priveşte ordinea publică, asistăm la programe foarte costisitoare de implementare a sistemelor de supraveghere video şi, iată, de implementare a dispozitivelor electronice (RFID) în actele de identitate personală.

Laicatul ortodox consideră că vom înţelege semnificaţia actelor de identitate electronice doar dacă va exista această dezbatere pusă în contextul transformărilor structurale ale puterii politice. Mijloacele tehnologice puse la dispoziţia statului pentru identificarea, stocarea informaţiilor despre persoană şi urmărirea sa, pot constitui un drum către instalarea dictaturii.

Conferinţa de presă va avea loc pe 19 februarie, ora 17:30, la Facultatea de Drept, Bd. M. Kogălniceanu 36-46, Bucureşti, iar conferinţa cu public va avea loc în Aula Magna a aceleiaşi Facultăţi, de la ora 18:00. Se vor distribui materiale informative asupra subiectului.

Contact: Călin Alexe, tel: 0766500984

Reclame

17 Responses to Zorii unei noi dictaturi: Conferinţa Laicatului Ortodox la Bucureşti

 1. sanducha spune:

  Va fi transmisa conferinta la ortodoxradio sau doar inregistrata? Stiti Cumva?
  Doamne ajuta!

 2. rodica spune:

  http://www.ortodoxradio.ro/ Transmisie in direct!!

 3. Mirela spune:

  Doamne ajuta!
  Mi-a ajutat Bunul Dumnezeu si am ajuns la aceasta conferinta ASCOR care s-a tinut la Fac. de Drept. A a fost minunat! Au luat cuvantul cei anuntati pe afis si in plus si parintele Puscas, din Oradea.
  Parintele spunea ca suntem intr-o spiritualitate ortodoxa daca framantam aceste probleme ( cipurile biometrice). A mai prezentat cateva secvente din filmul Pinnochio. Foarte interesant!
  Dadea exemplu aceasta papusa de lemn pe care o construise „tatal” sau, un mester care nu avusese nici un copil. Si astfel aceasta papusa de lemn devenise copilul lui si pe care tatal il chemase la inomenire. In schimb, fiul dorea sa mearga in „tara minunilor” ( aici parintele asemana aceasta tara din film cu America-„tara minunilor”). El ajunge in aceasta tara incearcand sa-si omoare constiinta, dar nu reuseste. Acolo in loc sa devina om, el devine asin. Vazand esecul existential, vrajmasul incearca sa-i ia sufletul. Dupa mai multe intamplari, asinul este dus si omorat si aruncat in apa. Acolo este inghitit de o bestie(un peste urias si infricosator). Se intalneste in burta bestiei cu tatal sau, mesterul. Asa vorbind ei doi, nevazandu-se unul pe celalalt, doar puteau sa se auda…afla de la tatal sau iubirea pe care acesta o avea fata de fiul lui, cum si cat a patimit pentru fiul sau ( facand chiar inchisoare pt. fiul sau). Auzind toate astea, despre dragostea tatalui, Pinochio ( care in burta bestiei devenise din nou papusa de lemn) se caieste. Tatal ii spune baiatului ca daca si-ar vedea fiul, il va ierta si il va imbratisa ( ajungand aici povestea la adevarata ortodoxie!). Bestia neputand suporta aceasta iubire dintre tata si fiu, ii scupa afara din el.
  In acest context trebuie sa vedem ca tot ce se intampla acum este de fapt e o lucrare antichrista. Asa cum baiatului de lemn i s-a insuflat acea dorinta pt. o tara a minunilor, care de fapt e ceva virtual, asa si acum vor sa creeze o idee virtuala despre persoana umana.
  Cum putem vedea aceasta miscare antichrista? Poate diavolul sa ne aiba, sa fie asupra noastra? NU! el poate doar ceea ce noi ii vom da voie.
  Mai spunea parintele ca amprenta digitala nu mai exista ca forma, ca si chipul amprentei, ci doar o insiruire de cifre codificate. Si astfel se realizeaza o falsa identitate, se face un fel de botez care perverteste chipul, imaginea. Se va recunoaste limbajul cifrelor in locul omului, animalului si chiar al plantei ( In Bucuresti exista inchirieri de plante, inchirieri deci de fiinte vi).
  A descris apoi miscarea new age, cum se vrea sa uniformizeze totul: omul-animal-planta. Spunea ca cifrele si aceste demersuri sunt niste simboluri, ca de fapt lucrarea antichirstica este deja in toi! Mentalitatea desfranata (new age) a fost indusa in constientul si subconstientul oamenilor de massmedia. Oamenii massmediei stiau ca ideea de a fi amprentati este considerata ca fiind slaba ( reactia oamenilor va fi slaba ).
  In fine, discutiile au fost mai lungi si mai ample, dar acest punct de vedere mi s-a parut deosebit si am simtit nevoia sa il impartasesc si voua.
  Dumnezeu si Maica Lui Preasfanta sa ne aba in paza!

 4. adriana spune:

  @Mirela,
  din pacate nu am drumuri asa dese inspre bucuresti.am inteles ca ai ajuns la conferinta.te rog, mai da-mi ceva detalii.din toate partile,de la cei care au vorbit.mi-ar fi de folos pt ce incerc sa adun.asta pana apuc sa ajung la o sursa.sau daca ai idee de ceva inregistrat.te rog.

  multumesc.

 5. Alin spune:

  Mirela, fascinanta poveste, dar are mai degraba legatura cu „teologia” NewAge decat cu ortodoxia.

  Oricum, nimic nou, par. Valica este cel care a deschis drumul asta „ortodox”.

  De pozele facute cu aparate digitale n-a zis nimic?

  Ca chipul omului (deh, chipul lui Dumnezeu daca e sa abuzam putin Scriptura), prin poza digitala „nu mai exista ca forma, ca si chipul „lui Dumnezeu”, ci doar o insiruire de cifre codificate.”

  „Si astfel se realizeaza o falsa identitate, se face un fel de botez care perverteste chipul, imaginea. Se va recunoaste limbajul cifrelor in locul omului, animalului si chiar al plantei ( In Bucuresti exista inchirieri de plante, inchirieri deci de fiinte vi).”

  Inchipuieste-ti ca exista in Bucuresti locuri unde duci acel chip pervertit digital si iti scoate (contra cost, evident, banul fiind ochiul diavolului) acel chip care ti l-a dat Dumnezeu, pe hartie.

  Curat murdar!

 6. marian spune:

  Alin este proCIP cam pe toate siteurile si blogurile de pe net. Lasa oamenii in pace si nu mai fi avocatul diavolului, daca tu accepti lucrurile astea nu impune si la altii. Nu vezi ca reprezinti cam 0,02% din cei care sunt pt noile acte? Asta nu iti da de gandit?
  Ori pt tine restul am fi prosti, biserica greciei si serbiei or fi rataciti? Atatia Sf parinti care au prorocit or fi in inselare?

  Pune mana si te trezeste pana nu va fi prea tarziu!

 7. adriana spune:

  @mirela,
  multumesc.mi-ar fi luat ceva timp sa caut.e bine ca am acces mai repede.
  multumesc inca odata.
  Doamne-ajuta.

 8. Alin spune:

  Marian, nu te mai obosi tu sa faci concluzii asupra a ceea ce scriu eu pentru ca:
  1. ori esti depasit de problema
  2. ori esti mincinos

  Prefer sa cred prima varianta.
  Mai intereseaza-te si vezi si tu care este pozitia celor enuntati de tine si cam cum stau lucrurile de fapt si nu mai lua mura’ngura ce ti se serveste de unii pretinsi teologi.

  Poate te scuteste de efortul gandiri dar nu si de consecintele lipsei ei.

 9. marian spune:

  consecintele lipsei de gandire o sa le ai dumneata de suportat, ti sa dat mii si sute de ex, dar se pare ca orgoliu si mandria la dumneata sunt la loc de cinste.
  apropos de minicuna, spunea cineva in alta parte ca esti mincinos, de ce oare??

 10. adriana spune:

  ooooooof..of mai @Alin,mai…

  care e ,frate,pozitia celor enuntati mai sus de Marian,adica a Sinodului Greciei,al Serbiei,etc?

  pai,citez din..TINE,@Alin:”Sinodul Greciei a constat cu regret ca progresul civilizatiei in domeniul aplicatiilor electronice este legat,din pacate,de numarul 666…”.

  si a cerut ”a nu fi acceptat drept cod numeric al sistemelor electronoce de stat…”(postare pe ”opt ierarhi…”,pe blogul pr.Savatie)

  cu ce difera pozitia oficiala a Sinodului grec de ceea ce spune Marian,mai sus,si,culmea,mai si citezi si tu?

  hai sa vedem si in cazul Serbiei.
  http://www.wnd.com/news/article.asp?ARTICLE_ID=53945

  asa e ”cum stau lucrurile,de fapt”.

  in legatura cu ce ar trebui sa se mai lamureasca Marian(pe care nu m-as grabi sa-l suspectez de ”refuzul efortului gandirii”, numai pt ca opineaza altfel decat tine si mai ”indrazneste” sa te mai si critice)?

  CE VREI?

 11. Alin spune:

  Marina,

  da, mi s-au dat sute si mii de exemple de cum se poate imbina ignoranta cu dezinformarea, pseudo-teologia si fantezia, toate inghesuite sub emblema ortodoxiei de catre unii pretinsi ortodocsi si teologi.

  Si vad in continuare cum atacul la persoana incearca sa tina loc de argumente.

 12. adriana spune:

  @Alin,

  Tot aduci in discutie atacul la persoana.DAR E EXACT CEEA CE FACI TU IN CAZUL LUI MARIAN,IN MESAJUL TAU ADRESAT LUI.SAU CEEA CE FACI SI CU MINE CAND NU TE MAI OBOSESTI SA RASPUNZI CU ARGUMENTE LA ARGUMENTE, CI TE REZUMI COMOD LA A-MI CATALOGA DISCURSUL DREPT ”DEZLANAT„,SI ”A LA OTV„.
  In cazul tau,felurile cum esti privit pe blog, nu se sUbsumeaza un ATAC LA PERSOANA, CI UNUI ATATC LA POZITIE, mai degraba. o pozitie care daca la inceput parea documentata si lucida, acum nu mai pare a nimic,decat a marait impotriva celor ce au si ei argumente, dar care te contrazic.

  si pentru felul cum esti vazut, se face vinovat si felul tau condescendent de a trata pe ceilalti, de care iti spuneam si eu, si se mai face vinovata si lipsa (voita sau nu!!)de pozitie.

  pt ca daca cineva citindu-te, trage concluzia ca esti ”parte sistemului„, tu vii cu replica ”nu, gresit.”
  Altfel spus, creezi (voit sau nu!!)un UN CONFLICT DE PERCEPTIE, in concluziile celorlalti:spui ceva, arati a altceva.

  NU E MAI CINSTIT SA ADOPTI, ONEST, O POZITIE, ORICARE AR FI EA(PRO SAU CONTRA), SA O ARGUMENTEZI, in functie de viziunea pe care o creditezi ca reala asupra realitatii?
  asa cum face fiecare pe blogul asta ,cel putin.

  pt ca faptele, stirile tv, articolele si blogurile de pe net, informatiile tehnice si tehnologice, reactiile unora si altora, declaratiile autoritatilor UE,etc, le putem accesa oricand.pe ele, fiecare isi construieste o suma de concluzii si ia o suma de decizii.dupa care isi afirma pozitia.

  numai tu tii musai ca devii creator de curent de opinie.sau nu stiu ce tii tu musai dar asa se vede.
  NUMAI POZITIE NU AI. TE COMPORTI CA O AMIBA, PRIETENE.A INCEPUT LUMEA PE BLOG SA TE TAXEZE LA FRAZA, ASA CUM PROCEDAI SI TU,SI SA TE DOVEDEASCA INCOERENT IN DISCURS SI ARGUMENTE.SI ASTA PT CA DISCURSUL SI ARGUMENTELE TALE SUFERA DE COLOANA VERTEBRALA:POZITIA TA.(SAU ”CE VREI?„)
  🙂 🙂 🙂

 13. adriana spune:

  PS:IN ULTIMA FRAZA,ERA”…SUFERA DE LIPSA DE COLOANA…”.

 14. Alin spune:

  „Adriana”,

  am motive sa nu raspund la unele postari, si asta nu din cauza „bogatiei argumentelor” pe care le aduc ci din cauza altor motive pe care, in cazul tau, o parte am binevoit sa ti le comunic.

  Daca n-ai observat, am raspuns in rest la majoritatea postarile de bun simt si argumentate intr-o maniera lucida si la obiect.

  Cele care tin de atacuri la persoana si aspecte conexe in general le evit (desi nu reusesc in totalitate).

  Asa ca matale n-ai decat sa scrii ce vrei, cu cat vei sari mai mult calul cu atat voi fi mai inclinat sa raspund (vreodata) la ceea ce postezi ca sa nu mai spun ca-ti dai subminezi singura credibilitatea.

  Desi banuiesc ca nu sunt singurul care nu se oboseste sa citeasca mesajele dumitale, aici sau in alte parti.

 15. adriana spune:

  @Aline,
  iar esti simpatic.si condescendent.pana peste poate. 🙂
  nu trebuie sa ”binevoiesti” nimic fata de mine. 🙂
  EU NU TE ROG SA-MI RASPUNZI.ITI MAI ZICEAM UNDEVA.
  SI NU AM NEVOIE DE CREDIBILITATE,PT CA ,SPRE DEOSEBIRE DE TINE, EU NU AM NIMIC DE SUSTINUT, INAFARA DE OPINIA MEA.CARE NU AM NEVOIE SA CONVINGA PE NIMENI,SI CU CARE NU INCERC SA CORECTEZ,SA INFORMEZ,SA ”TREZESC” PE NIMENI.

  e,insa ,inacceptabil tonul condescendent, superior,aluziile jicnitoare (gen ”refuzul gandirii”),ironiCE,cu care tratezi FIX PE CEI CARE TE CRITICA SAU AU OPINII DIFERITE, SUSTINUTE.

  NU SUNT SINGURA CARE ZIC ASTA,AICI.nu stiu cati s-au luat de mine pt atitudinea cu care ii tratez.nu vad pe nimeni,inca.nu se poate spune tot asta si despre tine..

  revenind, eu nu am nevoie de credibilitate,pt ca nu imi folosesc opiniile ca ”dovada” si ”argument” pt ceilalti.

  esti dispretuitor.asta supara.CE E ASA GREU DE INTELES?
  de ce ai senzatia ca am ceva cu tine?
  pana in momentul in care nu mi te-ai adresat ”dispretuitor”, nu am avut nici cel mai mic comentariu la adresa ta, ca persoana.
  am ceva ,dar nu cu tine, ci cu lipsa ta de sinceritate.si cu lipsa ta de ”pozitie”.

  ce e lipsit de luciditate si de bun simt intr-o intrebare simpla,CE VREI?
  🙂 🙂

 16. Citind despre camere de supraveghere mi-am amintit ca trebuie sa imi instalez si eu una, dar cu criza asta 😦

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: