Internetul şi Patriarhia au luat foc de la cipuri

daruri-masonicaIeri am înregistrat un nou record pe blog: 4.419 intrări. Desigur datorită cipurilor. Degeaba încearcă unii să convingă lumea că românii nu sînt preocupaţi de apocalipsă şi conspiraţii.

Nici purtătorul de cuvînt al Patriarhiei nu a avut o seară liniştită din cauza cipurilor. A trebuit să dea lămuriri în presă şi să îndemne lumea la pace şi echilibru. După ce a afirmat că în BOR nu există exorcisme (declaraţie cu care a băgat cinci oameni la puşcărie), iar mai apoi a făcut lobby promulgării legii avortului la fetele de 12 ani, purtătorul de cuvînt al Patriarhiei începe să sufere de boala conspiraţiei. Cucernicul părinte, în loc să pună mîna pe telefon şi să-l sune pe Părintele Iustin pentru a verifica dacă adresarea pe care a făcut-o preoţilor şi credincioşilor îi aparţine, a preferat să-şi exprime bănuiala că acea scrisoare ar fi un fals. Prin această aiurită afirmaţie, purtătorul de cuvînt al Patriarhiei a demonstrat că nu-i stă în fire să consulte părţile atunci cînd emite o declaraţie, sau că nu ştie să se folosească de telefon, sau că, îndeobşte, între Patriarhie şi preoţii din ţară nu mai există nici o legătură.

Nu vreau să dezvolt acum cîtă dreptate are fiecare în problema cipurilor. Mă surprinde însă cum oficialii Patriarhiei, atît acum, cît şi în cazul Tanacu şi cel al avortului din cazul fetei de 12 ani, s-au grăbit să iasă cu declaraţii, fără să se documenteze. În schimb nu a fost nici o declaraţie în cazul închiderii scandaloase a expoziţiei „Destine de martiri”, care a ajuns să fie dezbătută peste tot în presă, numai la Trinitas şi Lumina nu. Nu au fost declaraţii nici în cazul paradei gay. Şi nici nu vor fi.

Patriarhia pare să ia rolul de paravan între poporul credincios şi nelegiuirile guvernanţilor. Legile anticreştine şi inumane devin normalitate, în timp ce Patriarhia îi cheamă pe toţi cei care se ridică împotriva lor la pace şi echilibru. De fapt, Patriarhia se teme să nu iasă vreo sută două de mii de credincioşi în stradă, iar cu ocazia asta să-şi aducă aminte şi de alte lucruri. Să vedem al cui echilibru va fi mai tare.

55 Responses to Internetul şi Patriarhia au luat foc de la cipuri

 1. igor spune:

  http://hristofor.wordpress.com/
  bateanea , ia vezi ce mutka e asta

 2. teyshor spune:

  ma asteptam la asa ceva……conducerea spune totul!

 3. Vasilica spune:

  Este clar ca poporul este mai documentat ca purtatorul de cuvant al patriarhiei .Din pacate patriarhia se pripeste si iese in fata cu declaratii nedocumentate.Cum sa te indoiesti de cuvantul unui parinte care a suferit atat in inchisorile comuniste? Este clar ca problema cu cipurile este reala insa viclenia fiind mare oamenii sunt derutati.Daca vorbesti cu cineva despre aceasta problema zanbeste si nu-i vine sa creada.Pai daca mergi la tara si vezi animalele cu cipuri nu poti sa nu te gandesti ca urmatorul pas este implantarea cipului la om .

 4. adriana spune:

  ce facem, parinte, le refuzam?

 5. Alin spune:

  Nu cred ca de dragul adevarului se cade a se calca in picioare adevarul.

  Nu declaratiile purtătorul de cuvînt al Patriarhiei a bagat acei oameni in puscarie. Ca se putea face mai mult pentru ei, este adevarat, dar asta e o alta problema si nu se cade a se scorni altele doar de dragul unei propagande care nu mai seamana deloc a dreapta credinta.

  In al doilea rand, punctul de vedere exprimat a fost unul personal si nu oficial. In plus exprima o indoiala, nu o certitudine.

  Dar cati din cei care au preluat acel comunicat al Par. Iustin si l-au trecut ca adevarat au dat acel TELEFON de care se face atata caz?

  Si mai usor cu amenintarea celor „o suta de mii de credinciosi” care chipurile ar fi in stare sa iasa in strada (pentru ce??) ca deja nu mai este ortodoxie ci doar anarhie de dragul..a ce?
  A ortodoxiei? In nici un caz..

 6. savatie spune:

  Nu stiu pe ce te bazezi atunci cind faci afirmatiile de mai sus. Eu personal am cercetat dosarul calugarilor de la Tanacu si pot spune ca una din probele cele mai grele de acuzare au fost declaratia Patriarhiei iesita prin gura lui Constantin Stoica precum ca practica exorcismului nu este proprie Bisericii Ortodoxe. De altfel, acest temei, in urma caruia s-a rasturnat intreg procesul de judecata, a fost dat si in presa.

  In al doilea rind. Un purtator de cuvint nu poate exprima pareri personale in presa, decit daca precizeaza ca face o declaratie in nume personal. Nedumerirea purtatorului de cuvint nu a fost rostita la un pahar de vorba, ci pentru o publicatie nationala care l-a citat in calitate de purtator de cuvint al Patriarhiei.

  Inchipuie-ti dumneata ca cel care a postat cuvintul Parintelui Iustin pe acest blog s-a asigurat de autenticitatea scrisorii. Desi, nimeni dintre noi nu a iesit sa o comenteze in fata unor gazetari (cum sint cei cu care s-a intretinut purtatorul de cuvint al Patriarhiei), care prin tonul lor degaja un mare dispret fata de Ortodoxie.

  In ce priveste „amenintarile” cu iesirea in strada, ma duci cu gindul la documentarele despre bolsevici. Nu ameninta nimeni pe nimeni, ci doar ma intreb: ce ar fi? Si-apoi, se va gasi el de dragul cui.

 7. Laurentiu spune:

  Doamne ajuta!
  Nu sunt de acord cu Parintele Constantin Stoica chiar daca este purtatorul de cuvant al patriarhiei.

  Cand a fost sa se scoata in Grecia apartenenta religioasa de pe buletinele credinciosilor greci, au iesit sa protesteze impreuna cu Patriarhul peste 1 milon de credinciosi.
  Patriarhul nostru de ce nu face asa?…il doare in cot de noi!
  Cine doreste sa semneze petitia de protest fata de documentele ce contin microcipuri o poate face aici: http://www.petitieonline.ro/petitie/semnaturi/pozitia_crestinilor_ortodocsi_romani_si_nu_numai_fata_de_noile_documente_electronice_ce_contin_microcipuri_-p11362043.html

  Aici puteti sa vedeti cum sunt monitorizati oamenii care au astfel de microcipuri:

  Si aici Puteti viziona cu documentar cu KATHERINE ALBRECHT care vorbeste despre monitorizare prin microcipuri http://video.google.co.uk/videoplay?docid=…ink+Of+The+Mark

  Iata ca ceea spunea Parintele Paisie aghioritul se apropia din ce in ce mai mult.

  Si ce spuneau si ceilalti Sfinti Parinti: Sf, Ipolit, Sf. Lavrentie de Cernigov, Sf. Ioan de Kronstadt si asa mai departe!

  Domnul sa-i lumineze pe mai marii acestui popor ca sa indeparteze aceste mizerii electronice:

 8. Alin spune:

  Acest „temei” de care vorbiti nu este unul legal, decat daca au fost condamnati pentru inselaciune, pretinzand ca fac un serviciu religios care nu este recunoscut de BOR.

  Din moment ce spuneti ca ati studiat personal dosarul, puteti sa confirmati ca au fost condamnati pentru inselaciune sau pentru altceva? Daca da, pentru ce anume?

  Puteti sa imi spuneti carei publicatii nationale i-a acordat Patriarhia aceasta pozitie prin purtatorul sau de cuvant si in ce context?
  Este o declaratie oficiala care reprezinta pozitia Patriarhiei sau o parere personala aruncata unui ziarist insistent?
  Pe cotidianul.ro (daca de publicatia asta e vorba cum se spune pe undeva) n-am gasit nimic de genul asta.

  Cine este acel cineva care s-a asigurat de autenticitate scrisorii par. Iustin si cum a facut-o? A fost de fata cand parintele a redactat scrisoarea? Cand a citit-o integral si a semnat-o? I-a inmanat-o imediat si personal?

  De altfel din cate vad nici dvs. nu sustineti ideea cum ca acceptarea actelor de identitate cu cip -uri biometrice reprezinta „lepadarea de Hristos” cum se sustine in schimb in scrisoarea atribuita par. Iustin.

  Si fiti linistit, in tara asta nu sunt 100.000 oameni care sa iasa in strada decat poate si daca n-ar mai avea ce sa puna pe masa.

 9. savatie spune:

  Fratele meu, de ce vorbesti prostii? Una este cind un doctor, de pilda, se face vinovat de o operatie nereusita, soldata cu decesul pacientului si alta este cind un croitor desface burta cuiva, zicind ca a vrut sa-i faca o operatie. In proces trebuia confirmata practica exorcismului, care se invecineaza cu practica medicala pe undeva, fapt care inmoaie circumstantele. Adica, in urma incercarii de a o salva, victima, fiind si grav bolnava (aflata in evidenta la sectia de psihiatrie) a intrat intr-o criza, care nu era prima de acest fel si nu avea legatura cu practica exorcismului. Victima a mai fost legata in nenumarate rinduri si sedata de doctori. Intrind in criza (intimplator sau nu, trebuie demonstrat) in momentul in care parintele ii citea rugaciuni, a fost chemata salvarea. Doctorii au luat-o pe bolnava pe cind aceasta era vie (altfel, ar fi constatat decesul la fata locului – iar un astfel de document nu exista) si i-au administrat pe salvare 6 doze de adrenalina, doza pe care medicul legist a declarat-o letala. Exita documentul, semnat de sora medicala care a administrat cele 6 doze de adrenalina, adica a ucis-o (din prostie sau la ordin, trebuia demonstrat) pe biata fata pe care au incercat sa o salveze calugarii de la Tanacu.

  Era nevoie de confirmarea practicii de exorcizare, tocmai pentru a ridica acuzatia de a fi oferit asistenta neautorizata unui bolnav, care vine in contradictie cu legea. Daca aceasta practica este specifica cultului, iar cultul este recunoscut de lege, lucrurile se schimba (mai ales ca parintele nu i-a facut o operatie pe cord).

  Insa, chiar in primele zile dupa cele intimplate, Patriarhia a iesit cu declaratii care il infierau pe parintele Daniei si pe maici, acuzindu-i de crima. Acuzatia trebuie inteleaza in mod direct, deoarece pe foaia de caterisire, emisa la citeva zile, motivatia invocata era vina de omor. Patriarhia nu se poate pronunta asupra unei acuzatii atit de grave, decit dupa ce exista o hotarire judecatoreasca. Aceasta hotarire a aparut abia dupa doi ani si jumatate, fiind fortata de mass media si alte presiuni pe care mi-i jena sa le pronunt.

  Dar sa incheiem acest subiect, despre care eu am scris de acum o carte. Intrebarea mea este de ce, chiar si intr-un caz atit de grav, unde nu mai era vorba de o simpla greseala disciplinara, ci de un omor, Patriarhia nu a trimis experti sa cerceteze si, ceea ce e strigator la cer, nu i-a primit pe „vinovati” in audienta si nici macar nu s-a ostenit sa le raspunda la scrisori. Memoriul semnat de peste 2000 de persoane in sprijinul parintelui Daniel si al maicutelor Patriarhia l-a declarat „fals”. Si tot asa. In schimb nebunia botezurilor in care un preot patriarhal savirsea lepadari nu de satana, ci de Hristos, fiind filmat si aducindu-se martori, a fost aminata de catre purtatorul de cuvint, pe motiv ca necesita cercetari. Orice acuzatie necesita cercetari. Doar asta am vrut sa spun. Asa e in judecata civila si cu atit mai mult trebuie sa fie in judecata bisericeasca.

  In ce priveste parerea mea despre cipuri si lepadarea de Hristos eu mi-am exprimat-o, in parte, dar o voi desfasura in timpul apropiat intr-un articol mai amplu, daca Dumnezeu ma va pazi in viata.

  PS: Multumesc pentru informatia despre cifra oamenilor care ar putea sa iasa in strada. Deci nu au cum sa fie 100 de mii.

 10. […] Internetul si Patriarhia au luat foc de la cipuri (update) […]

 11. Alberto B spune:

  O parte dintre ei sunt… fariseii!

 12. Publius spune:

  Sunt unii, chiar dintre duhovnici, care vad exagerata ultima reactie a parintelui Iustin Parvu la adresa noilor buletine electronice. La aceasta as vrea sa precizez urmatoarele:
  Se prea poate ca pozitia parintelui sa para alarmista, insa sa nu uitam ca ea vine si pe fondul lipsei de reactie, pe care noi ca popor o avem in general (grecii, sarbii si rusii au reactioanat hotarat, la fel cei din occident). Acelasi lucru s-ar putea spune si despre parintele Paisie Aghioritul care cu mai mult de 10 ani inainte parea unora alarmist exact pe aceeasi problema. Unii, dintre cei ce arata cu degetul spre alarmisti, motiveaza faptul ca raul nu consta in facerea cunoscuta a datelor biometrice personale, ci intr-o proasta dispozitie a noastra, d.p.d.v. duhovniceste, la vremea marii confruntari, si ca, oricum, lucrurile trebuie sa se implineasca neputand fi oprite de nimic. Aceasta ultima obesrvatie este adevarata, insa sa nu uitam ca timpul plinirii vremii este in mana lui Dumnezeu, si ca tot El este cel care indeparteaza sau apropie acel moment fatidic al pecetluirii, fapt ce va tine si de starea umanitatii. Cat timp Dumnezeu mai are pe cineva de salvat va amana momentul cu pricina. Problema, in ceea ce ne priveste pe noi, este cat ii putem ajuta pe ceilalti sa inteleaga ca exista o taina a mantuirii lumii, a lor ca persoane, dar si ca in lume lucreaza in acelasi timp, fiind ingaduita de sus, o taina a faradelegii. Desigur ca nu va fi faradelegea mai mare decat binele insa, dupa cum ne glasuieste Cuvantul nemincinos al Domnului, vremurile din urma vor fi teribil de grele, cum n-au mai fost si nu vor mai fi. Este clar ca datele biometrice nu reprezinta numarul malefic incriminat de Scriptura si nici ultimul stadiu al planului respectiv, insa nu putem trece cu vederea ca ele sunt o etapa bine stabilita, intermediara care va duce la implementarea cipului mult hulit. Depinde si de noi daca acel moment final se va apropia sau se va indeparta, intelegand ca amanarea lui constituie pentru noi toti un ragaz in plus pentru pocainta si indreptare. Deci sa nu privim cu superficialitate acest moment si sa nu ne uitam cu dispret la unii mai exaltati, ci mai degraba sa avem o reactie hotarata de solidaritate, constienti ca gestul nostru nu va face decat sa amane un deznodamnat care oricum va veni, rastimp in care Dumnezeu va mai lucra mantuirea unora. Pana la urma, atitudinea noastra, indiferent de eficienta ei, poate insemna in planul vesniciei, o salvare a constiintei fiecaruia dintre noi. Dumnezeu nu ne-a indemnat sa ne impotrivim raului sau sa il marturism in fata stapanitorilor lumii asigurandu-ne de biruinta noastra aici pe pamant. Ceea ce va ramane va fi atitudinea avută de noi in diverse situatii, fapt care ne va plasa intr-o tabara sau alta si va delimita sau identifica spatiul raului, lucru absolut necesar in confruntarea si indepartarea de rau. Caci raul odata numit isi va pierde din puterea amagitoare.
  Ca incheire as vrea sa indemn la luciditate, la temperarea unor atitudini mai mult galagioase sau panicoase decat eficiente. Problema de fond va ramane pentru fiecare dintre noi, cum intampinam zi de zi marea provocare a vietii la care Dumnezeu ne-a chemat. Desigur ca si asigurarea unei iesiri poate mai putin dureroasa din confrutarea finala cu marele rau va fi pentru multi importanta. Dar aceasta dupa cum fiecare isi va asterne sau dupa cum Dumnezeu il va inspira.

 13. Ana spune:

  Sa vedem siguranta cipurilor sau cum se distreaza hacherii(video):

  http://freeworld.thc.org/thc-epassport/

  „ePassports give us a false sense of security: We are made to believe
  that they make usemore secure. I’m afraid that’s not true: current
  ePassport implementations don’t add security at all.”

  Deci daca nu este vorba de siguranta, inseamna ca este vorba de control. Hakerii se pot juca cu identitati, dar noi ceilalti ce o sa facem?

  http://www.timesonline.co.uk/tol/news/uk/crime/article4467106.ece

  Mr van Beek in mai putin de o ora a facut un pasaport, despre care noua ni se spune ca este SIGUR. Ceva ma atrage sa compar siguranta pasaportului biometric cu GARDASILUL.

  Oare purtatorii nostri de cuvant, atat politici cat si religiosi, nu sunt la curent cu stirile din alte tari?

 14. Ana spune:

  Am fost la parintele Iustin Parvu si i-am citit si cateva din scrierile sfintiei sale. Am vazut cum lucreaza Dumnezeu prin sfintia sa. Cuvantul parintelui e sigur si fara poticnisuri. Tinand cont de cum este parintele, nu ma mira deloc cuvantul adresat noua romanilor (si cred ca nu numai noua).

  M-am lamurit si pe propria viata ca parintele nu se joaca cu vorbele, si nici nu face greseli. Am asteptat doua zile la usa parintelui si cand in sfarsit am intrat, din doua propozitii, parintele mi-a intors viata pe dos. Nu m-a mangaiat, nu m-a certat ci mi-a aratat ce trebuie sa indrept, ce trebuie sa curat. Ceea ce mi-a spus era greu de crezut si extrem de dureros pentru mine. Era insa adevarul. Tare greu mi-a fost, dar i-am fost recunoscatoare ca m-a trezit la timp.

  Am observat ca mai toti oamenii care ieseau de la parintele Iustin, erau tristi si cu capetele plecate. Parintele nu-i un imblanzitor de fiare cum sunt multi alti parinti, ci el e chirurgul, cel care vede unde este cancerul in noi si-l arata fara teama. Apoi ne arata si medicamentele: psaltirea, rugaciunea, postul.

  E problema noastra a fiecarui crestin ortodox daca vrem sa vedem unde este cancerul in noi, sau il lasam sa ia amploare. Mesajul parintelui DOARE, si de aceea incercam sa-l facem ca nu-i adevarat.

  Cazul Tanacu pentru BOR e o boala de cancer avansata.

 15. VladR spune:

  In legatura cu grecii si cu sarbii si reactiile lor la pasapoartele biometrice, pot s ava spun cu siguranta ca, din pacate, la ei ica din 2006 s-au implementat aceste pasapoarte. Daca vreti mai multe amanunte, intrati pe en.wikipedia.org si dati la search ”biometric passport”. In Rusia inca nu au fost introduse.
  E foarte bine sa reactionam si sustin trup si suflet acest demers, dar ”granzii” vor merge pe politica pasilor mici daca altfel nu vor convinge populatia de necesitatea acestor ”elemente de siguranta” si, pana la urma, isi vor infaptui planurile.

 16. ovidiu spune:

  asa zisa patriarhie de la noi isi are sminteala din anul 1924 cand a introdus calendarul nou in uzul bisericii, si de atunci apostaziile se tin lant

 17. ovidiu spune:

  opera masonica evidenta

 18. testdepth spune:

  Vuieste internetul de „pericolul” secolului 21, microcipul, (noul pasaport cu microcip) intruparea lui michiduta!
  Se fac petitii, se dezbate pe toate blogurile, „a innebunit lumea”!
  http://babel-spiritual.blogspot.com/2009/01/isteria-microcipului.html

 19. Vasilica spune:

  Are dreptate Ovidiu .toate minunile se petrec pe vechiul calendar sf.Lumina de la Mormantul Sfant,Intoarcerea Iordanului,Coborarea norului pe muntele Tabor(la schimbarea la Fata).Mi-am pus si eu intrebari cu calendarul si am gasit raspuns in aceste minuni.Noi numai Invierea Domnului o avem pe calendarul vechi .

 20. savin spune:

  Anul asta s-a mai intors Iordanul? Ca anul trecut tot n-am inteles

 21. Vasilica spune:

  pentru Savin:Pai maine este Boboteaza pe calendarul vechi deci maine se petrece minunea cu intoarcerea Iordanului.

 22. Antonia spune:

  Reactia crestinilor fata de documnetele cu cipuri este justificata. Bine ar fi ca Patriarhia Romana sa adopte fata de acest demers o atitudine inteleapta, adica sa se implice macar acum in propunerea unor legi care sa protejeze drepturile crestinilor. Glasul parintelui Iustin sintetizeaza miile de glasuri ale crestinilor care-si vad amenintata credinta.

 23. savin spune:

  ai dreptate!

 24. Toane Bune spune:

  Pai si pana la urma anul trecut s-a intors Iordanul (pe stil vechi, desigur 🙂 sau nu? Am auzit tot felul de povestiri despre asta. Ba ca in nu stiu ce an n-a venit nustiuce confesiune, ba ca n-au venit arabii (nu stiu daca cei crestini sau cei musulmani trebuiau sa fie si ei acolo) si nu s-a intors decat cand au fost toti…

 25. ovidiu spune:

  vasilica intra pe siteul crucea.ro si afla cum a fost impus calendarul asa zis ,,indreptat,,

 26. ovidiu spune:

  cum sa intervina patriarhia ? cand ,,prea fericirea sa,, daniel si-a facut studiile asa zise teologice pe la protestanti si nu mai stiu eu unde?

 27. […] pe care l-am adresat eu poporului nostru ortodox, este cuvantul meu care l-am adresat cu toata convingerea si sinceritatea si pentru cei care cred ca este cu adevarat sa fie binecuvantati iar cei care nu cred ca este […]

 28. Sorin-Ioan Lupa spune:

  primul gand de dupa „experimentul Corneanu”:

  Parinte Savatie,
  Slava Domnului, am crezut ca ati „murit” … pentru altii!
  Aveti glas!
  Prin Puterea care v-a fost data de Sus prin Sfintii Apostoli, spuneti cuvant cu putere multa! Spuneti, spuneti si va ascultam. Stim ca ne iubiti.

  Multumim pentru rugaciuni si indemn,
  Sorin

 29. coca spune:

  Ma bucur ca nu sintem singuri,Dumnezeu nu va lasa ca biserica Sa sa fie sfaramata,
  ma indurereaza faptul ca pastorii bisericii n-au spus nimic in biseriri dimpotriva s-au
  enervat pentru „prostiile astea”Poate se vore trezi si vom porni cu totii pe calea lui
  Dumnezeu care ne asteapta

 30. Ina spune:

  Cred ca nu se mai indoieste acum nimeni ca mesajul parintelui Iustin Parvu era real. Mai devreme razbointrucuvant a adaugat aici inregistrarea audio a parintelui.

  Imi permit sa spun fratilor, dupa acest cuvant al parintelui, NU MAI PUTEM sa spunem ca nu am stiut, ca nu am fost avertizati.

  http://www.trilulilu.ro/VictoRoncea/d3830555d45012

  Mai jos un material despre cipuri redactat la dorinta P Iustin Parvu de Parintele Filotheu Balan, în completare la
  cele spuse de sfinţia sa în scrisoarea deschisă.
  http://www.misiune-ortodoxa.ro/articole/educativ/ce-sunt-cip-urile-rfid-666.html

  Iertare

  Doamne ajuta

 31. […] Internetul-si-patriarhia-au-luat-foc-de-la-cipuri […]

 32. ValentinLica spune:

  Pentru VladR:

  In Serbia, datorita reactiei Bisericii si a poporului statul sarb a dat dreptul cetatenilor sa aleaga ce tip de pasaport vor sa foloseasca, biometric sau de tip vechi, in schimb a vrut sa impuna ca documentul de identitate si carnetul de sofer sa fie biometrice. sfantul sinod iar a intervenit si a reusit sa intoarca si aceasta lege.

  Deci reactia conteaza!

 33. agatos spune:

  multumim macarie ne-ai lamurit

 34. ovidiu spune:

  Stiti ca si anul acesta iordanul s-a intors inapoi? la boboteaza cea adevarata s-a petrecut asta

 35. Toane Bune spune:

  Pt Ovidiu
  Adica ieri, pe 19?

 36. Afloarea Gabriel spune:

  Preafericite Parinte Patriarh.Va rog povatuitine cu gindul la Dumnezeu si la cate suflete se pot pierde daca sfatul dumneavoastra tine cont de mai marii pamantului si nu de ceea ce ati invatat despre CEL CE A FACUT CERUL SI PAMANTUL.In numele Domnului IISUS HRISTOS va rog adresativa crestinilor.

 37. vir alkalin spune:

  Pentru lupii in piele de oaie, Ovidiu si Vasilica

  Profitind de neclaritatile actuale si atitudinile eronate de la virful BOR – temporare! – BOR nu se sfirseste cu PF Daniel, cu IPS Corneanu, cu Stoica etc, vad ca se introduc intre ortodocsi propagandistii razvratirii stiliste.

  Luati si voi, lupilor, un sfat parintesc de la Arhimandritul Epifanie Theodoropulos, din cartea “Cele doua extreme: ecumenismul si stilismul”.
  http://www.orthoblog.ro/?cat=48

  Cunosc destui stilisti. Acestia sint caracterizati prin minciuna si raspindire de zvonuri anti-BOR. In Suceava exista de sute de ani Minastirea “Sf.Ioan cel Nou”, biserica minastirii avind insa hramul Sf.Gheorghe. Ce au inventat drept-graitorii stilisti: au ridicat o capiste in marginea orasului si au intitulat-o biserica Sf.Ioan cel Nou, poate se va insela cineva. “Preoti” si “calugari” stilisti fac colecte in pietele orasului, ascunzind faptul ca sint “pe vechi”. Nu va lasati inselati! Inainte de a face orice donatie, intrebati pentru ce lacas se stringe aceasta.

  Iar voi, lupilor, intrebati-l pe cuviosul Parinte Iustin ce parere are despre urmasii razvratitilor si caterisitilor Cordun, Meftodie, Evloghie, Glicherie, Vlasie…

 38. ovidiu spune:

  toane bune ma refeream la boboteaza cea adevarata dupa calendarul iulian

 39. Alin spune:

  In mod evident discutia a deviat de la cazul tanacu la stilism, si nefiind despre cazul Tanacu nu cred ca are sens sa mai devoltam.
  Oricum sunt si eram de acord ca Biserica putea face mai multe pentru acei oameni insa mai cred ca pot fi datele ale problemei la care noi nu avem access.

  Ideea de la care pornisem si pe care unii n-au vrut sa o inteleaga si trag nadejde ca dumneata ai sa o intelegi macar, este ca daca e sa vorbim sa o facem la modul constructiv si obiectiv, pe subiect, si nu sa vedem in aceasta problema un prilej de a da glas frustrarilor personale si a indemna la razvratire impotriva ierarhilor.

  Sau cum frumos spunea cineva pe care trag nadejde ca-l (mai) cunoasteti:

  „Aşa văd eu că a mers Biserica şi aceasta cred că este duhul smereniei şi al păcii, mai ales la vremea noastră, când toate sunt aşa de încurcate. Să nu facem sminteli şi să nu îndemnăm la răzvrătire, că şi aşa sunt răzvrătiţi.”

  „Să ne temem de sminteli. A judeca pe ierarhi în faţa poporului este cea mai mare sminteală. Aşa au apărut sectele. De unde credeţi că s-au pornit protestanţii şi toată nebuneala? S-au judecat cu mai-marii lor, ” că nu mai sunt chiar aşa sfinţi preoţii ăştia, ce noi nu suntem sfinţi? Hai să facem noi Biserica noastră!” Şi au făcut-o!

  Noi, dacă citim la Pocăinţă şi la Lepădarea de lume, vedem că n-am făcut încă nimic. Noi acum suntem puturoşi şi cu totul împătimiţi. Pocăinţă nu avem, smerenie nu avem, cu dragostea nici nu înţelegem despre ce-i vorba, în schimb la teologie ne învârtim prin Treime, Biserică (mai nou prin electronica) şi ni se pare că toate le ştim. Ne rătăcim!”

 40. ghenadie spune:

  cand lumea innebunise si slujitorii legii Domnului decazusera,s-a auzit glasul celui se striga in pustie: drepte face-ti cararile Domnului!lumea de acum e de mii de ori mai nebuna ca cea de atunci si totusi avem cativa „Ioni” care striga si povatuiesc pe calea Adevarului dar acum fariseii au casti si bluetooth si geamuri fumurii la limuzine s.a.m.d si nu mai tin cont de sfatul celor ce striga!

 41. Delia spune:

  din pacate cuvantul BOR-ului are de multe ori un efect mult mai puternic decat cel al Sfintilor Parinti. ce este dureros este faptul ca Romania si romanii au inteles TOTAL gresit democratia. pt ei democratia e desfrau, distractie. copiii sunt din ce in ce mai needucati; e tragic de ceea se petrece cu tinerii.
  nelegiuirile si anormalitatile devin chestiuni acceptate de Biserica Ortodoxa…strigator la cer! cum pot sa accepte unii ca e normal sa fi gay? cum poate fi de acord biserica cu avortul indiferent de varsta fetelor sau a femeilor? de ce este atat de greu de inteles faptul ca nu suntem animale, (care si ele saracele sunt incipuite si insemnate fara voia lor, ca sunt cele care nu cuvanta), ca sa ne lasam insemnati si sa avem cipuri in noi!!! daca era voia lui dumnezeu sa ne nastem cu numere in noi asa ne nasteam, dar si de aici se vede marea putere a lui Dumnezeu, care nu are nevoie de numere ca sa stie cine si ce suntem, pt ca E l este insasi lumina vietii din noi! unde este constiinta umana cu care ne-a inzestrat Dumnezeu? Parintele Iustin Parvu NU a indemnat la revolutie si razvratire ci la mucenicie. Mucenicia se face in tacere, prin credinta, post si rugaciune si nu prin scandal, molotoave si mineriade!
  Dumnezeu sa lumineze si mintile oamenilor si mintile mai marilor BOR-ului! sa lase credinta sa lucrezeasupra lor si nu bogatia lumii sa-i acopre!
  Domane ajuta

 42. CONSTANTIN spune:

  MA AFLU EXTREM DE MAHNIT VIS-A-VISDE REACTIA PE CARE A AVUT-O PATRIARHIA ROMANA IN LEGATURA CU PUNEREA IN CIRCULATIE A NOILOR PASAPOARTE DE LA 1 IAN 2009.NICI MASS-MEDIA NU APARE CU NIMIC MAI CONCRET,FIIND O PUTERE CU FOARTE MARI INFLUENTE IN STAT.EU VA POT CONFIRMA(DACA MAI ERA NEVOIE)CA DUMNEZEU,MAICA DOMNULUI SI SFINTII PARINTI EXISTA.DOVADA AR FI TREBUIT SA FIE SI PROFUNDA CREDINTA A ACESTOR OAMENI CARE AU TRAIT SI S-AU DEDICAT SLUJIRII LUI DUMNEZEU INCA DIN FRAGEDA COPILARIE.NUMAI CINE NU A LUAT CUNOSTINTA DE PUTERILE LOR TAMADUITOARE POATE NEGA ACEST LUCRU.AJUTORUL DIVIN S-A FACUT SIMTIT PRIN EI IN DIVERSE CAZURI ,UNEORI EXTREM DE DISPERATE,SI NEAVAND O ALTA ALTERNATIVA DECAT RUGACIUNEA.PUTEREA RUGACIUNII ESTE TAMADUITOARE.SA LUAM,ASADAR,ATITUDINE ,ATAT PRIN INTERMEDIUL RUGACIUNII(IN STRANSA LEGATURA CU PREOTII DUHOVNICI)CAT SI PRIN PRESIUNEA PE CARE O POATE EXERCITA PUTEREA CELOR”PROSTI ,DAR MULTI”ASUPRA FACTORILOR DE DECIZIE DE LA INALTUL NIVEL.A NU SE INTERPRETA CA O INSTIGARE LA REVOLUTIE,DAR ASA CUM SPUNEA SI PARINTELE ARHIMANDRIT IUSTIN PARVU,CAND DUSMANUL TE TINE STRANS DE MANA,TREBUIE SA INCERCI SA TE ELIBEREZI.SA NE DEA DUMNEZEU INTELEPCIUNE SI CREDINTA PUTERNICA INTRU AJUTORUL SI DRAGOSTEA LUI,PENTRU RUGACIUNILE PREACURATEI DE DUMNEZEU NASCATOAREA SI PURUREA FECIOARA MARIA SI ALE TUTUROR SFINTILOR PARINTILOR NOSTRI.AMIN

 43. Solomon spune:

  PS: Faptul ca in anul 1924 s-a schimbat calendarul NU reprezinta o apostazie. In primul rand calendarul NU este o dogma. Este o impartire a anului facuta de oameni, destinatari fiind tot oamenii. Este ceva care se poate schiomba. Nu iti spuner cum este dumnezeu, sau nu este un atribut al dumnezeirii, ci e doar o impartire a timpului. Defapt calendarul s-a mai schimbat prin adaugire si chiar prin taierea din posturi. Cum s-a intamplat in timpul Sfantului Atanasie. Daca vreti va dau si detalii….Calendarul a mai fost schimbat de catre Sfintii Parinti.

  Cat despre masoneria din BOR, este un cantec al vrajmasilor bisericii lui Hristos, care NU are nici macar un fundament, baza solida sau proba. Aduceti-mi mie o singura proba ca PF Daniel este mason. Este o prostie inventata de catre vrajmasii ortodoxiei ca sa ii sminteasca pe mireni si sa submineze biserica. Nu exista nici macar o dovada ca PF Daniel e mason!
  Aduceti-mi dovezi, pentru ca pentru tot cuvantul spus veti fi judecati de catre Hristos!!!

 44. petruta spune:

  Ar trebui ca biserica mama noastra duhovniceasca a neamului romanesc sa se implice mai mult in astfel de cazuri si sa iasa in fata cu mult curaj sa explice tuturor crestinilor ceea ce se intampla sub ochii nostrii si chiar sa ia masuri fata de politicienii care ne conduc pe un drum european spre iad cu o viteza uimitoare.DUMNEZEU sa aibe mila de poporul sau si sa ne mantuiasca pe toti daca este cu putinta si sa ne miluiasca dupa mare mila SA. DOAMNE AJUTA SI NE IARTA.

 45. cristina spune:

  stiam ca asta trebuie sa se intample dar nu as fi vrut sa se intample acum in generatia mea .e dureros;dar credinta biruieste tot raul.

 46. no name spune:

  sunt total dezamagit de ce am auzit, stiam ca se vor IMPLEMENTA aceste cipuri dar nu asa curand . Ma asteptam ca copilul meu sa aibe o asemenea „onoare” . in fine.. cand intri cu cipul intr-un magazin cu detector apare unde ai fost ora cred ca si ce ai cumparat… „ei” vad tot ce faci esti ca un papagal intr-o cusca de metal ,ca un produs. sper sa nu se intample asta NEVER…inca suntem oameni trebuie sa lasam lucrurile sa cada de la sine dak e sa murim , murim pur si simplu nu sa ne fortam sa murim….

 47. Ioan cel pacatos spune:

  Am depasit momentul!!! E clar trebuie facute manifestari cat mai mari, si daca nici asa nu se rezolva nimic stim noi mai departe ce trebuie facut!

  De ce sa nu oprim un pacat asa de mare!!! De ce sa NU PUNEM CIPURI? EU VREAU SA PUNEM CIPURI, STIU CA toti vreti asta, dar va e rusine sa spuneti!! Stiu asta, vreau sa punem cele 15 milioane de cipuri pregatite pe toate pe Guvernul tArieanU si pe Sinod, pe digitalul Sinod. Dac or mai trai cat ai culege un mar sa imi spuneti mie Arhimadrid (Doamne fereste!)
  Deci problema nu este a cipurilor ci a noastra ca nu spunem prin adunari unanimitate ca nu vrem sa le punem la noi ci la cei ce au votat.
  Cei 2 miliarde, nu uitati MILIARDE de euro pe care guvernul ii ia din buget sa nu ii mai iai din bugetul scumpilor nostrii bunici si parinti , ci din banii stransi de ei, Fostul Guvern si viitorul fost Sinod..
  Si scanerele care citesc de ladistanta aceste cipuri sa fie toate puse in vilele celor ce au votat..
  Asta da dreptate.. Doamne stiu ca drepattea este acolo sus, dar daca s-ar intampla o mica parte si aici inseamna ca noi am adus prin rugaciunea noastra mila ta Doamen!

 48. Ioan cel pacatos spune:

  Credinta fara fapte este ca vantul fara ploaie, citat din scrierile unui agricultor al faptelor buna.

  Daca nu faci si fapte bune, cum ar fi raspandire adevarului si lupta in sensul pasnic cu raul nu ai facut nimic!!

  De ce cumparati produse din magazine mari ce au pe ele semnul fiarei..?
  Nu va ganditi decat la voi, la sarmanii tarani, nu va ganditi?
  Taranii care au luptat pentru tara noastra si-au dat viata si au stropit cu sange pamantul din care scot acum produse naturale… Ce daca sunt mai scumpe decat minciunelele din Real,Carefura si Pic…sunt mai scumpe ca sunt naturale si muncite cu iubire..
  De ce sa vorbesti la telefon, cand si acesta are cip.. si radiaza..

  Credinta noastra este una superficiala, doar rugaciune nu este suficient caci fara fapte…ia sa vedem cine ma ataca acum…ce credincios ia sabia…?

 49. Orthologia spune:

  Delia draga, nu te-ai nascut nici cu calculator nici cu Internet in brate si totusi uite ca esti aici, folosind si calculator si Internet.

  Trebuie sa-ti mai dau exemple?

 50. 1.In legatura cu „d-l”Stoica,din pacate sufera de cretinism duhovnicesc.Am sentimentul ca nu mai crede in Inviere.Dar asta este o alta discutie si nu doresc sa fac nimanui un proces de intentie in acest sens.2 Referitor la cazul Tanacu,personal il exonerez pe parintele Daniel de orice culpa medicala sau/si penala,cred insa ca exista totusi o infima culpa duhovniceasca pe care trebuie sa si-o asume;nimic nu este intamplator.3Vehementa Parintelui Iustin „vizavi”de cipuri este pe deplin justificata,avand un caracter profilactic in sens duhovnicesc.E mult mai usor sa previ decat sa tratezi.”Apropo” Parinte Savatie ,am un permis de tip nou,spune MAI-ul securizat,nu biometric,avand in vedere faptul ca nu mi s-au cerut amprentele,(digitala si oculara,scanerul fizionomic,etc),nu stiu cu cip sau fara cip,iar daca are cip m-am lepadat deja?Muttumesc anticipat si sarut dreapta fratele Ovidiu.

 51. un crestin spune:

  Pentru Manastirea Sfanta Treime din Ramnicu Sarat aflata pe drumul european E85 la iesirea din oras spre Focsani oricine doreste sa doneze o masina straina pentru a fi folosita in vederea rezolvarii problemelor administrative ale acesteia sa se adreseze la numarul de telefon 0730835602.

 52. gigi spune:

  solomon! poate nu o fi mason patriarhul dar comportamentul si deciziile pe care le a luat cu privire la cipuri si legaturile lui cu ecumenisti ,si sinodul acela chipurile al VIII lea care din start este anatema ne cam pune pe ganduri.gandeste te mai bine cand faci asemenea afirmatii.se vede clar ca la patriarhie nu prea mai este lucrare sfanta. crestinii care afirma ce scriu si eu aici nu sunt dusmanii bisericii lui Hristos cum ai afirmat tu solomone ci turma cea adevarata a lui Hristos care va tine cu evanghelia cea adevarata si cu cele VII Sfinte sinoade intarite cu sangele Sfintilor Parinti.Daca mai marii bisericii nu mai tin cu adevarul inseamna ca Hristos nu mai este acolo, ci unde este adevarul.Bunul dumnezeu sa ne intareasca in vreme de stramtorare.AMIN

 53. gigi spune:

  Ioane cel pacatos daca ar gandi toti ca dumneavoastra ar fi mare lucru.sunteti un crestin adevarat.Domnul sa i miluiasca si sa i mantuiasca pe toti care isi dau viata si isi pun sufletul pentru Hristos ,aproapele si pentru acest neam crestinesc.Manca v ar raiul pe toti.Amin

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: