Scandalul cip-urilor

666Introducerea cip-urilor este, fără îndoială, un scandal. Ceea ce se întîmplă acum în România, s-a întîmplat ceva mai devreme în Rusia, iar şi mai devreme în SUA, Grecia şi alte state occidentale. În toate aceste cazuri revolta nu trebuie privită ca pe o reacţie provenită pe fondul unui fanatism religios, aşa cum încearcă să o sucească unele glasuri din presă, ci, mai întîi de toate, ca o reacţie de apărare împotriva unei înregimentări forţate într-un sistem de supraveghere suspect.

De la bun început, motivaţia oficială a introducerii cip-urilor este falsă şi neconstituţională. Chipurile e nevoie de cip-uri pentru o luptă mai eficientă împotriva criminalităţii. Acest lucru îl afirmă oficiali din sistemul de securitate al statului care ştiu mai bine ca oricine că toţi criminalii au deja datele personale înmagazinate în bazele ministerelor de profil. A aplica aceste cip-uri unor persoane fără antecedente penale, cu scopul declarat de prevenire a infracţiunilor, echivalează cu suspectarea lor de intenţii sau amestecuri criminale. Acest lucru încalcă prezumţia de nevinovăţie şi o grămadă de alte drepturi şi libertăţi pe care Constituţia României le garantează cetăţenilor.

Recurgerea la cip-uri din partea statului este o înjosire a demnităţii umane, iar în sens invers, acceptarea acestor cip-uri de către cetăţeni este o robie de bună voie. Dacă în antichitate robilor li se aplicau inele în nări şi urechi, lanţuri cu plăcuţe sau tatuaje pe care era înscris numele stăpînului, acum aceste ştampile ale robiei vor fi cip-urile obligatorii. Iată de ce unii oameni din Biserică afirmă că acceptarea cip-urilor poate fi văzută ca o lepădare de Hristos, prin care trebuie să înţelegem renunţarea de bună voie la libertatea oferită prin jertfa crucii, pentru a ne robi unui sistem străin de scopul mîntuirii şi al împlinirii binelui pe pămînt.

Desigur, este prematur să spunem că cineva care are un act de identitate, un carnet de şoferie sau un card bancar cu cip s-a şi lepădat de Hristos. Însă în mod cert unul ca acesta s-a lepădat de o parte a libertăţii sale. Este ca şi cum ai urca într-un tren care nu ştii încotro merge, pentru a te feri de frig sau de ploaie.

Lepădînd la o parte orice panică şi tulburare, care nu fac cinste creştinilor, refuzul în masă a acestor experimente pe care Guvernul României le aplică în serie (vezi vaccinarea cu Gardasil), este un gest firesc de manifestare a libertăţii de opinie şi de acţiune în perfectă armonie cu Constituţia României.

Vezi şi un documentar edificator de Katherine Albrecht

60 Responses to Scandalul cip-urilor

 1. Stima.
  Vreau si eu sa inteleg ceva. Cred ca am pierdut informatia.
  Despre ce cipuri se vorbeste? Cine a introdus identificarea prin cip-electronic in Romania si cand, ca eu nu am aflat ( nu ar fi o problema, ca multe nu le stiu)?
  Unde se citesc aceste cipuri?
  Buletinele sunt cipuri?
  Cand s-au introdus in Romania aceste cipuri?
  Sper sa ma lamuriti si pe mine.
  Merci.

 2. Anca G spune:

  E vorba despre pasapoartele si noile permise de conducere introduse in Romania din data de 15.12.2008 si care sunt obligatorii din iunie anul acesta,daca bine imi aduc aminte.

 3. PAISIEE spune:

  Frate heraaskuortodox poate te va ajuta acest video ce se petrece in romania..

  http://ro.netlog.com/go/explore/videos/videoid=903609

  DOAMNE AJUTA

 4. […] Vezi si Pr. Savatie: Scandalul cip-urilor […]

 5. alina rusu spune:

  Eu zic ca ar trebui sa constientizam mai profund implantarea acestor cipuri. ne ingradesc libertatea, si parca noi, oameni, eram inzestrati cu – liberul arbitru-. unde e acesta? si cred ca introducerea cipurilor in buletine etc. nu se va opri aci, cand incepi sa detii o putere nu te multumesti sa stapanesti putin ci vrei mai mult. cred ca „ei” vor vrea mai mult de la noi, un control mult mai riguros sub pretextul frumos de ” pace a lumii”, de „lupta contra terorism”.
  va recoman un filmulet, fiti cu bagare de seama crestinilor, sa ne unim, cum alte popoare pot? NOI CE AVEM? ne vindem pe noi insine pe niste iluzii, de pace, de liniste. nu „ei” aduc pacea, ci DUMNEZEU.

  http://saccsiv.wordpress.com/2009/01/15/%e2%80%9e-ingerul-digital-%e2%80%9e-digital-angel-documentar-ortodox-subtitrat-in-limba-romana-si-o-ampla-analiza-a-sa/

 6. VladR spune:

  Etichetele Evolve sunt folosite de libraria Humanitas la Bucuresti. CIPuri au fost puse si pe cardurile bancare BRD (eu am primit unul in noiembrie, cand mi-a expirat cel vechi). La vremea respectiva nu am luat in seama acest aspect, pentru ca si inainte prin banda neagra de pe card imi erau monitorizate toate tranzactiile. Acum ma intreb ce informatii sunt cuprinse pe CIP…

 7. savatie spune:

  Nu mi se pare atit de grav ca cineva sa stie totul despre mine, dar e neplacut sa stii ca in orice moment al vietii tale cineva poate identifica locul in care te afli cu o eroare de citiva metri. Avind acest card asupra ta sau orice alt document cu cip (chiar si o cartela telefonica) esti in orice moment in supravegherea unui cineva pe care nu-l cunosti. Vezi aceasta:
  http://apologeticum.wordpress.com/2009/01/07/cipurile-rfid-si-monitorizarea-totala/

 8. VladR spune:

  Da parinte, aveti dreptate… Solutia este sa incerc sa mi-l schimb sau, daca nu reusesc, sa imi fac la alta banca, fara cip. Daca nici asta nu reusesc, ar mai fi alternativa sa il folosesc doar cand imi iau salariul de pe card (ca acum e obligatoriu sa iti primesti salariul pe card), urmand ca toata luna sa nu il mai folosesc…

 9. VladR spune:

  Si implicit, sa nu il mai port la mine, am uitat sa adaug.

 10. […] CITIT: O postare pe acelaşi subiect a ieromonahului Savatie Baştovoi de la mănăstirea Noul Neamţ din Republica Moldova. January […]

 11. sergiu spune:

  cerem un raspuns la toate problemele aceste din partea unor voci de incredere ! Ne putem panica usor, sau sa fim indiferenti usor, pe ce linii se mentine echilibrul …din perscpectiva crestina-duhovniceasca seriosa si competenta…!

 12. […] Citiţi şi materialele “Scandalul cipurilor” de pe blogul Pr. Savatie Baştovoi, comentariile postate pe Război întru cuvânt sau pe blogul […]

 13. […] Scandalul cip-urilor Introducerea cip-urilor este, fără îndoială, un scandal. Ceea ce se întîmplă acum în România, s-a întîmplat […] […]

 14. […] O prezentare mai echilibrată a situaţiei puteţi citi pe blogul Părintelui Savatie Baştovoi. […]

 15. karenin spune:

  de multa vreme telefonul mobil indeplineste cu brio rolul pe care ar urma sa-l completeze cipul cu datele biometrice. eu il tin cat pot de mult inchis, ceea ce va recomand si voua, pentru sanatatea voastra de ambe sensuri.
  la plata salariului pe cardul bancar puteti renunta daca aveti pile la contabilitatea firmei (si firma, in general mica-medie, detine bani in casa) si solicitati plata direct din casierie.
  in rest, Doamne ajuta!

 16. […] Scandalul cip-urilor […]

 17. EinStein spune:

  Au mai fost multi „sfinti” (s-au crezut ei asa) care au incercat sa se razboiasca cu lumea si sa iasa afara din ea.
  Si in final au ajuns ei (si cei din jurul lor) mai nebuni ca lumea!!!

  Articolul acesta este departe de a prezenta un adevarat „scandal” !!! Este trist ca oameni care erau echilibrati se pierd cu lucruri ce duc la anarhie.

  cu stima,
  un Stein

 18. nemo spune:

  din cate imi dau seama, actiunea pornita impotriva documentelor electronice este indreptata DOAR impotriva obligativitatii lor!!! nu vi se pare o greseala grava?

 19. Parintele Rafail Noica: “Sa stiti ca vadit sunt ultimile vremi ! Si Apostulul Ioan spunea acum 2000 de ani ca erau. Erau, in samanta, numai ca astazi, ceea ce era de necrezut candva cand se citea Apocalipsa si alte prorocii, este tehnologic realizabil.  SI TRAIM ZILELE ALEA ! (…) Infricosatoare sunt, dar daca Dumnezeul nostru se zice atotputernic, in zilele astea vom vedea ce inseamna atotputernic si cerem Tie, Doamne, sa ne arati lucrul asta, daca noi vom traversa acele perioade. Sunt infricosatoare, dar nu vom deznadajdui ca milostiv este Dumnezeu si mare este Dumnezeu.“ […]

  Vezi VIDEO:

 20. Pr. Vasile spune:

  Documentele electronice de identitate nu trebuie primite. A refuza ceea ce incalca morala crestina si impune sclavia nu mi se pare indemn la revolta sau violenta, ci un act de demnitate si marturisire a credintei crestine.

  Nu va lasati amagiti de cei care predica ca lanturile daca sunt de aur merita primite. Lanturile tot lanturi sunt fie de fier, fie de aur.

  Sa fim demni si sa privim inainte la viata vesnica!

  Pr. Vasile

 21. EinStein spune:

  Domnule Vasile,
  si ce sa faca oamenii? sa renunte la cetatenie ca sa nu mai aibe probleme cu statul?

  Si ce faceti cand fara buletin nu puteti sa faceti un contract pt acces la Internet. Nu o sa mai iesiti pe internet? Sau mergeti la altul care are buletin si access la net?

  Doamne ajuta,
  … ein Stein

 22. Ioan Cr. spune:

  Ma gandeam la hackeri… va dati seama daca sparge cineva „headquarter”-ul cu baza de date… Latura geamana si fireasca a securitatii este – just – insecuritatea.

  Doamne ajuta

 23. Drei Stein spune:

  Frate Ein Stein, depinde ce prioritati avem fiecare in vietile noastre libere : daca accesul la Internet primeaza in mintea mea , sau a ta , atunci ne implantam si-n limba cipuri ! Daca pentru un om primeaza alte idealuri mai inalte, cum este credinta in Dumnezeu, atunci face ceea ce ii dicteaza constiinta si nu devine un detinut soft , intr-un lagar european , apoi mondial, supravegheat din satelit si cand isi face treburile fiziologice. Stii, cainele meu este in stare sa suporte orice pentru o bucatica de carne ( pentru ca nu are constiinta situatiei umilitoare), probabil ca si oamenii vor suporta orice injosire , urmarire, marcare , ingradire, de la viitorul guvern mondial care se schiteaza deja, numai ca sa aiba bunurile materiale dorite.

 24. vladp9 spune:

  Mesaj din partea Părintelui Justin Pârvu pentru administratorii site-ului „lăcaşuri ortodoxe”:

  „Domnule…., eu nu ştiu cum te cheamă! – mi s-au adus la cunoştinţă nişte comentarii duşmănoase la adresa mea şi a Mănăstirii Petru Vodă, pe seama ultimului apel pe care l-am făcut către acest popor.
  Chiar dacă nu erai de acord cu sfaturile mele, era mai cuviincios pentru frăţia ta să asculţi cu smerenie şi să nu înveninezi credincioşii, care 24 din 24 de ore bat la uşa mea, aşa neînvăţat şi simplu cum sunt. Nu îţi spun multe cuvinte. Atâta îţi spun: Parcă nu-mi amintesc să te fi întâlnit nicăieri, prin nici o mină, nici pe la Aiud, nici pe la Piteşti sau Gherla – cum de îndrăzneşti acum să te iei aşa cu mine de nasturi?
  Aşa că, te rog, să-ţi păstrezi demnitatea dumitale, că altfel te pun la liturghie şi să nu păţeşti ca Arie la Sinod. Lasă poporul acesta să meargă după cum îi simte inima!”.

  PARINTE,
  ce vrea sa insemne „te pun la liturghie”? nu suna a blestem? iertare, sunt nepriceput.

 25. […] prin acest mic manifest ce contine o mica descriere a situatiei in care ne aflam, un cuvant al parintelui Savatie Bastovoi, iar pe verso extras din cuvantul parintelui Iustin Pârvu. Avem in plan intocmirea unui pliant cu […]

 26. savatie spune:

  Ce vrea sa insemne „te pun la liturghie”? Inseamna sa-l dea in miinile Dumnezeului Celui Viu, ca sa faca dreptate.

 27. Pr. Vasile spune:

  Domnule Stein,

  Guvernul are de ales sa ne asculte sau sa ne persecute. Noi am ales.
  Da, suntem gata sa renuntam la toate, inclusiv la viata de sclav al satanistilor care impun noua ordine mondiala. Pentru ca cine crede in viata vesnica nu se teme de moarte.

  Pr. Vasile

 28. Electronist spune:

  Dezactivez orice fel de cip cu camp electromagnetic de inalta frecventa…ieftin si eficient, cardurile magnetice nu cred ca vor fi afectate.

 29. vladp9 spune:

  si cum se face aceasta „dare in mainile Dumnezeului Celui Viu”, parinte? Eu stiu ca la Liturghie se fac pomeniri, nu „infatisari” pentru judecata. Repet, sunt nepriceput, de asta intreb, daca tot exista acest loc de conversatii

 30. pro libertate spune:

  de acord cu pr vasile.

 31. dadatroll spune:

  ce chestie mai ales ca in america alea cu sot merg dela est la vest

 32. Cosmin S. spune:

  buletinele si pasapoartele care au cip sau cod de bare contin numarul 666.
  acest numar al fiarei,odata acceptate aceste documente,pecetluieste identitatea celui ce semneaza primirea acestor documente.
  deci cine vrea sa aiba alaturi de numele de botez numarul fiarei? sau cine vrea ca numele lui de botez sa fie codificat in sistem binar si incadrat de cele 3 bare de control din codul de bare sau din cipul electronic,bare de control care reprezinta fiecare cate un nr. si anume 6.cate un 6 pentru fiecare bara de control,in total 3 de 6 care pot pecetlui un nume de botez.
  primirea acestor documente de identitate inseamna unda verde pentru o inrâurire diavoleasca.unii spun ca nu asta e pecetluirea.dar chiar daca nu e insemnarea pe mana si pe frunte tot pecetluire este.ce sa caute acest 666 agatat de numele nostru de botez?
  eu nu cred ca un om sanatos la minte s-ar simti confortabil sa stie ca identitatea lui e pusa in legatura cu acest spurcat numar.

 33. […] 17-18 ianuarie By Alin Cristea Scandalul cip-urilor Savatie Baştovoi: “Introducerea cip-urilor este, fără îndoială, un scandal. Ceea ce se întîmplă acum în România, s-a întîmplat ceva mai devreme în Rusia, iar şi mai devreme în SUA, Grecia şi alte state occidentale. În toate aceste cazuri revolta nu trebuie privită ca pe o reacţie provenită pe fondul unui fanatism religios, aşa cum încearcă să o sucească unele glasuri din presă, ci, mai întîi de toate, ca o reacţie de apărare împotriva unei înregimentări forţate într-un sistem de supraveghere suspect.” savatie.wordpress.com […]

 34. edward spune:

  Domnule daca nu iti place ce vorbim noi, ce spune parintele Iustin de ce mai citesti.?De ce este asa important pentru tine sa insinuezi, sa jignesti? Dute domnule si citeste altceva. Internetul este plin de persoane cu acelsi idei ca tine. Sau ai primit ordin , esti direct interesat sa DISCREDITEZI LUMINA din CEAHLAU.
  Moldova a fost intodeauna o piatra in cale NECREDINCEIOSILOR. Aici s-au oprit turcii. Aici s-au oprit nemtii.Aici s-au oprit polonii, rusii, austro-ungarii . Stefan ce Mare a oprit crearea cele de a doua ROME(Moscova) . De aici au pornit bani, calugarii care au revigorat MUNTELE ATHOS . Moldova a facut posibila unirea tuturor romanilor. Intamplator in Moldova nu au fost construite fabrici. Poate asa vor pleca moldovenii. Nu mai vorbes de ce s-a intamplat peste Prut. In Moldova s-au nascut marea majoritate a persoanelor care au schimbat cursul Istoriei nostre. De asta poate pentru uniii este asa de alarmant. Pamantul asta a dat si va mai da nastere la multe persoane IMPORTANTE. Putin stiu ca la renasterea manastirelor Rusesti, Ucrainiene ajuta si anumite manstiri, staretii din Romania. Intamplator dupa 1950 moldovenii rau jigniti in tot felul, ca sunt prosti, ca una ca alta. Intamplator toti astia de sus care se dau ATEI merg la GHICITORI (constantinescu, ilescu, basescu) , magazinele care le deschid au fiecare cate un anumit simbol, saluta intr-un mod aparte. Tin la numerele lor magice. Daca nu cred pentru ce nu schimba modul lor de a se comporta. Pentru ce MASONERIA nu este in afara legii ca si MAFIA. Sunt organizatii facute sa urmareasca propriul interes.

  as putea sa continuii n pagini

  Doamne ajuta

 35. dan alexandru spune:

  Din concluzia Comisiei Teologice Sinodale:

  http://www.crestinortodox.ro/Cine_si_cui_ii_aplica_pecetea_fiarei-53-24782.html

  As dori [daca se poate] sa aud argumente pro si contra. Multumesc.

 36. Stanca spune:

  Mi se pare totusi ca discursul trebuie echilibrat. Adica nu trebuie omisa nici latura duhovniceasca, nici cea politica. Nu cred ca a marturisi pe Hristos si implicit adevarul din Scriptura si a atrage atentia despre semnele vremurilor este vreodata inutil. Ca se va pune eticheta de fanatism, stim cu totii ca asa va fi. Pana la urma vom fi inghesuiti si tot va trebui sa ne marturisim credinta. Sunt multi oameni complet insensibili la viata politica si care totusi raspund la aspectul duhovnicesc al vietii. Tot de folos ar fi daca s-ar da la iveala aspectul talharesc prin care ne vin astfel de masuri, adica pe tacute, ne trezim cu acte normative care ne privesc pe toti, care sunt obligatorii, fara ca nimeni sa se fi interesat in prealabil daca noi, cei carora ni se aplica, am avea vreo parere.
  Doamne ajuta!

  PS de cand pana cand a refuza ceva ce ti se impune cu forta, chiar si avand o motivatie religioasa, este fanatism? Nu sesizeaza nimeni ca e vorba de silnicie aici?

 37. Mircea Puscasu spune:

  Poate va amintiti situatia petrecuta in viata Sfantului Ioan Hrisostom, cand pustnicii, batrani purtatori de Dumnezeu, ies in cale trupelor imperiale trimise impotriva populatiei. Niste batrani slabi, filiformi, in piei de animale, ciufuliti, cu barbile incalcite, in fata cavaleriei imperiale cu armuri, cu sabii, cu lancii. Cei slabi si desculti, dar purtatori de Dumnezeu, ii intorc inapoi pe soldatii cei puternici, sa-i spuna imparatului ca acesti oameni care ii doreste el morti nu sunt ai lui, nu le-a dat el viata, deci nu le-o poate el lua.

  Poate va amintiti si de episodul, smerit si slavit, din viata Sfantului Leon ce a fost papa (arhiepiscop) al Romei in sec.V, in care iese singur in fata unei invazii barbare conduse de Attila Hunul si , dupa o convorbire de taina, Attila isi intoarce toate armatele si nu ataca Roma. Cutremuratoare imagine: un mosulet mic de statura, dar purtator de Dumnezeu, drept, smerit, bland sta senin in fata lui Attila „Biciul lui Dumnezeu”, de a carui frica tremura toata Europa, care nu gasise nici o opozitie militara pe masura armatelor sale sangeroase, si dupa cateva cuvinte cu putere multa Attila i se supune si isi intoarce armatele lasand Roma neatinsa.

  Sigur ca de-a lungul timpului au fost destui cei ce nu au avut loc in sufletele lor sa primeasca cuvintele Sfintiilor contemporani lor, nu au avut ochi si urechi de vazut si auzit adevarul, ba chiar i-au ucis pe cei ce au marturisit dreapta vietuire si dreapta credinta, ce presupune libertate si virtute. Insusi Hristos, Cuvantul lui Dumnezeu, Izvorul Intelepciunii, este rastignit de cei ce nu doreau sa fie deranjati din confortul sufletesc in care se autoinstalasera, pentru ca le vestea o fericire inconfortabila, o fericire in prigoane, infometare, in plans, in saracia duhului, in ocara si cuvinte rele.

  Astazi sfinti contemporani noua au marturisit prin viata lor ca au gustat fericirea cea vestita de Hristos. Fericirea prea dulce ca sa mai para amara au gustat-o in puscarii, in prigoane, in denigrari, in marginalizari. Unii au murit in ele fericiti, lasandu-si in urma marturie, oasele binemirositoare si facatoare de minuni. Altii mai traiesc si rugaciunea lor tin tara. Mai trimit cuvinte smerite si cu putere multa poporului lor pe care-l iubesc, si pentru care isi sacrifica si acum la 90 de ani toata vremea, alinand, indrumand, purtand de mana spre Dumnezeu ca unii ce cunosc drumul, ca-l fac mereu.

  In principiu, acesti sfinti, Parintele Arsenie si Parintele Iustin, indeamna impreuna indemnul evanghelic „Pocaiti-va ca s-a apropiat Imparatia Cerurilor”, poate doar accentul cade la fiecare in mod diferit (la Parintele Arsenie mai mult pe „pocaiti-va”, iar la Parintele Iustin mai mult pe „s-a apropiat Imparatia”). Oricum, anii de temnita si suferinta demna pe care ii au in spate amandoi, striga impreuna de la sine.
  De ce ne-am smintit noi? Cred ca ni s-a “tulburat” confortul sufletesc in care ne instalam autosuficienti. Ca ni s-a vestit ca au venit vremuri de rastigniri, prigoane, plans si saracie. Pentru ca noi credeam ca le putem avea pe amandoua. Si viata duhovniceasca si confort material, caldut.
  Este la noi un curent care isi doreste Impartasire foarte deasa, dar si mancare de frupt, si isihasm si televiziune cu 100 de canale, si duhul Sfintilor Parinti si masini luxoase, si marturisire ortodoxa si cipuri in pasaport, sa nu ne stricam cu puternicii zilei, sintetizand , un crestinism fara cruce, un eshaton apocatastatic, fara iad, doar cu norisori, un trai roz fara sfarsit.
  Spectrul apropiat al crucii ne inspaimanta, ne face sa ne indreptatim comoditatile cu orice pret chiar mintindu-ne ca e normal sa fim amprentati, ascultati, urmariti. Toate aceste tehnici de control total al persoanei deschid portile unor abuzuri ale celor puternici asupra celor slabi, fara precedent in istoria omenirii. In fata acestor abuzuri se ridica smerit si demn sfintii contemporani, ca altadata Sfantul Leon si Sfintii Pustnici, indemnandu-ne si pe noi sa nu acceptam cucerirea in pasi marunti, vicleana, perfida a libertatii noastre. Sfintii ne indeamna din dragoste cu duiosie, iar unii dintre noi ii acuza ca ne tulbura rutina caldicica a pravilei de rugaciune, uitand ca Dumnezeu nu e pravila ci Iubire.

  Sa urmam sfintilor nostri, fara frica, senini, deschisi spre jertfirea de sine, amintindu-ne ce scriu parintii filocalici (Cuv. Petru Damaschinul talcuind Fericirile) ca varful si implinirea vietii duhovnicesti este cununa muceniceasca, ganduri ce rasuna peste veacuri in viata si cuvintele sfintilor contemporani: “Implinirea rugaciunii inimii duce la mucenicie”- sfantul cuvios mucenic Daniil (Sandu Tudor).

 38. STOIAN M.I spune:

  Pentru D-l Dan Alexandru, care face o trimitere la site-ul Crestinortodox.ro : argumentele aduse acolo sustin ideea ca pecetluirea cu semnul fiarei apocaliptice va fi un act voluntar, o decizie liber-consimtita a oamenilor din vremurile din urma, si asa reiese din textul biblic citat acolo.
  Duhul refuzului acestor pasapoarte biometrice cu cip, nu este dupa opinia mea un duh de razvratire habotnica, ci un duh de prudenta si trezvie. De ce ? Pentru ca acestea nu sunt chiar PECETEA fiarei, ci un antrenament premergator, un pas intermediar pentru obisnuirea noastra cu orice.
  Cand vrem sa ducem cu binisorul un animal in grajdul lui, luam un cub de zaharel si-l atragem cu rabdare spre poarta grajdului. Daca ajunge aproape si observa in ultimul moment ca vrem sa-l inchidem, vitelul se poate propti in poarta si atunci , ce facem ? Il imbrancim inauntru si inchidem poarta ! Daca si noi ne vom propti si impotrivi abia in fata pecetluirii finale si reale , vom fi ,,imbranciti” brutal si fara drept de apel in ,,grajdurile” virtuale ale Statului Mondial . Loc de intors nu vom mai avea atunci. Oare chiar nu vrem sa vedem ca toate masurile acestea care s-au luat progresiv dupa 1990 si in Romania, duc treptat la supravegherea omului in toate aspectele vietii lui sociale ? Cei ce ar deveni eventual incomozi sau cu alte opinii decat ale elitei conducatoare mondiale ,vor fi constransi foarte usor , blocandu-li-se cipurile cardurilor de identitate sau a altor documente strict necesare. Ce face omul atunci, fara alimente, fara sa-si poata achita utilitatile vitale ? (Banii vor fi scosi din uz in viitor.) Atunci omul cedeaza si accepta orice compromis moral sau religios si face pactul cu antihristul.

 39. dan alexandru spune:

  Am citit foarte mult despre cipuri, incepand cu mult timp in urma. Am intors problema pe toate fetele. Si inca o mai intorc. Precizez aceste lucruri, pentru a nu se considera ca as fi un potrivnic al celor spuse de parintele Iustin sau de alti parinti [Paisie Aghioritul, Arsenie Boca etc]. Lucrurile par destul de complicate si cred ca ar merita niste nuantari. Cu atat mai mult cu cat eu lucrez in domeniul informatic, mi-ar fi mult mai greu de iertat o argumentatie cum ca nu aveam de unde sa stiu.

  Cum spuneam, as dori sa fac o scurta nuantare. Mai intai in Romania au aparut cipurile incluse in cartelele pentru telefoanele publice. Erau nenominalizate, continand informatii legate de minutele ramase nefolosite. Aproape toata lumea cred ca le-a folosit, iar pericolul a fost nul [poate a existat decat acel pericol al obisnuirii populatiei cu acel cip].
  Au urmat apoi cardurile bancare, cu sau fara cip. Pe acestea sunt inscrise datele titularului conturilor respective si sumele pe care acesta le foloseste. Nu mi-a spus nimeni: Dane, nu lua aceste carduri. Acest lucru nu inseamna ca l-am facut in necunostinta de cauza. Pot spune ca am studiat aceasta problema si nu i-am gasit un pericol imediat [decat eventuala obisnuinta cu un “drog” de care te poti totusi lasa, chiar daca este necesara o anumita suferinta mai tarziu]. Se pune la cale schimbarea buletinelor si pasapoartelor cu unele biometrice. Eu sunt de parere ca acesta este ultimul pas pe care un crestin poate sa il accepte. Acesta va contine mai mult ca sigur date digitale despre amprente ale palmei sau ale irisului, cat si cateva date personale care existau codificate si pe vechile buletine de identitate. E deranjanta aceasta amprentare de catre autoritati prin incalcarea prezumtiei de nevinovatie. Dar si acceptarea acestor acte le-as putea lua, in ultima instanta, ca pe un gest de smerenie [da, statule politienesc, eu sunt acesta, Dan cel biologic, m-ai amprentat, m-ai trecut in baza ta de date. Ei, si? Tu poti sa ma crezi un potential raufacator, dar are vreo importanta? Poti sa ma arestezi pe nedrept, oare bunicul meu nu a fost? Poti, statule politienesc sa-mi inscenezi un proces cum i-ai facut si bunicului meu, procurer general militar pe Craiova, cand instrumenta furtul de efecte militare pe care armata rosie din divizia Tudor Vladimirescu l-a savarsit in “trecere” pe la noi. Nu ti-a picat bine, cand, dandu-i ordin sa musamalizeze cazul, nu a vrut si pentru asta i-ai facut o inscenare cu martori mincinosi… Sau cand l-ai trimis in mina ca sa-l extemini, sau cand ii dadeai carne numai in Vinerea Mare si el o refuza… Da, nu a vrut sa semneze ca e vinovat si sa-i dai drumul “mai devreme” dupa zeci de ani de temnita si munca grea in minele de plumb. Nu ti-a convenit, statule, ca fiica si nepotii lui nu ti-au acceptat colaborarea pe care direct sau indirect le-ai cerut-o… Si l-ai urmarit mereu si l-ai trimis sa faca socuri electrice. Nici n-ai stiut cand Dumnezeu a deschis usa dubei ce-l trimitea la Sapoca si l-a facut scapat. Sau nu aveai cum sa stii ca acea cruce gasita in acel copac de pe frontul din Rusia va ajunge astazi pe altarul bisericii unde merg eu. Caci astfel de lucruri, statule, nu le vei sti niciodata.]

  Eu pe Paisie Aghioritul l-am cunoscut doar in vis. Nici nu aveam altfel cum. Afland despre el, am citit si eu din Paralipomena despre cei 666 sicli si semnificatia lor, aceea a comertului. Am citit si despre pasapoartele biometrice si celelalte lucruri. Anul acesta voi fi obligat sa-mi schimb buletinul. De pasaport inca nu am nevoie: mai bine, poate… Sa ma lumineze Dumnezeu sa iau decizia cea buna la momentul respectiv.

  Cat despre cipuri si implantarea lor in mana dreapta sau frunte…
  Tare sunt curios cum va judeca Dumnezeu urmatoarea situatie. Si voi spune o poveste:
  “Dupa cum se cunoaste, la un lot de 1000 de cipuri, unul este un potential rebut. El va fi validat, caci initial va functiona corect. Teoretic, are garantie 70 de ani, exact durata medie de viata a unui om. Dar teoria e una, practica e alta… S-a demonstrat practic ca un defect nu se manifesta imediat, dar se manifesta totusi in primii ani de functionare a unui produs. Iar la 6 miliarde de cipuri, vor exista negresit daca nu 6 milioane de rebuturi, cel putin cateva zeci de mii… Ce inseamna asta? Ca va exista o oarecare parte a populatiei ce nu va putea fi dirijata: populatia S, sau pe scurt subversivii…
  O mica parte a populatiei nu va accepta cipurile. Chiar daca este mica, mira-m-as ca pesterile si pustiile sa fie incapatoare pentru toti… Dar, sa zicem. Vor exista familii cu copii mici. Acestia vor plange dupa mancare in zadar. Cei mai multi vor muri de foame. Vor fi existat totusi cativa “subversivi” pe care tipatul pruncilor ii va induiosa. Vor intinde negresit mana lor dreapta sa fie scanata si vor primi ratia corespunzatoare, caci am uitat sa va spun, subversivii nu puteau fi detectati. Si vor merge sa dea micutilor mancarea pe care parintii lor au refuzat sa le-o dea, caci acestora religia lor le-a spus ca Dumnezeu cere la intrarea in rai sa arate carnetul de membru de crestin.
  Tare ma tem ca la judecata de apoi acest carnet sa nu fie considerat expirat iar cipul incriminat cu hrana micutilor sa tina loc de permis de libera trecere…”
  Iertat sa fiu pentru acest SF, dar am eu asa o convingere a mea ca iubirea muta chiar si cipurile de la locul lor…

  Iertati-ma, fratilor.

 40. Amariei Florinel spune:

  Ar trebui ca din ce in ce mai multa lume sa incerece sa creada in aceste lucruri, pentru ca SE INTAMPLA, sa punem toate faptele ce s-au intamplat pana acum, si sa vedem, e exact ce prevede Biblia, eu ii multumesc d-lui meu profesor de religie ca mi-a deschis ochii, si am doar 15 ani si cred cu tarie in acest lucru. Sa ne unim crestinii cu Serbs si Grecia si sa luptam pana la capat, cat mai multe popoare sa afle si sa se intoarca impotriva lor…

 41. […] britanici ameninta cu greva datorita noilor carduri de identitate cu cip RFID [36] Citat în https://savatie.wordpress.com/2009/01/15/scandalul-cip-urilor/ [37] 2 Cor 13, 14; Rom 16, 24. [38] 1 Cor 15, 49. [39] Efeseni 4, 14. Majoratul omului coincide cu […]

 42. Agaton spune:

  Cum putem avea si noi acces la informatiile dezbaterii “publice”organizata de AZEC ?

 43. […] singur cuc, ca banca asta. Un iarmaroc de tăcere! Mă tot gîndesc: şi la cipurile lui Savatie, şi la Mesajul […]

 44. raluca spune:

  In data de miercuri 11.02.2009, intre orele 9-11, vom organiza in Bucuresti un miting de protest impotriva aplicarii hotararii de Guvern nr. 1566/15.12.2008 privind inserarea cipurilor biometrice in pasapoarte. Anuntati pe toata lumea, postati pe toate forumurile, dati mai departe din om in om .

 45. Dan spune:

  Următorul pas este, evident, introducerea cipului direct în corp, pe motiv că „nu se pierde”, „nu ți se fură în tramvai”, „e mai greu de falsificat” etc.

  Un articol foarte pertinent.

 46. […] Citiţi şi materialele “Scandalul cipurilor” de pe blogul Pr. Savatie Baştovoi, “Cipurile RFID si monitorizarea totala” de pe blogul […]

 47. […] britanici ameninta cu greva datorita noilor carduri de identitate cu cip RFID [36] Citat în https://savatie.wordpress.com/2009/01/15/scandalul-cip-urilor/ [37] 2 Cor 13, 14; Rom 16, 24. [38] 1 Cor 15, 49. [39] Efeseni 4, 14. Majoratul omului coincide cu […]

 48. […] britanici ameninta cu greva datorita noilor carduri de identitate cu cip RFID [36] Citat în https://savatie.wordpress.com/2009/01/15/scandalul-cip-urilor/ [37] 2 Cor 13, 14; Rom 16, 24. [38] 1 Cor 15, 49. [39] Efeseni 4, 14. Majoratul omului coincide cu […]

 49. […] britanici ameninta cu greva datorita noilor carduri de identitate cu cip RFID [36] Citat în https://savatie.wordpress.com/2009/01/15/scandalul-cip-urilor/ [37] 2 Cor 13, 14; Rom 16, 24. [38] 1 Cor 15, 49. [39] Efeseni 4, 14. Majoratul omului coincide cu […]

 50. […] britanici ameninta cu greva datorita noilor carduri de identitate cu cip RFID [36] Citat în https://savatie.wordpress.com/2009/01/15/scandalul-cip-urilor/ [37] 2 Cor 13, 14; Rom 16, 24. [38] 1 Cor 15, 49. [39] Efeseni 4, 14. Majoratul omului coincide cu […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: