Lojele KGB-ului

De Victor Roncea

Personaje de varf din Romania, Moldova, Rusia si Ucraina intrebuinteaza influentele masonice pentru promovarea unor interese economice si geopolitice in spatiul rasaritean al Europei

sigla-masonilor-mdDupa 1989, Francmasoneria „si-a reaprins Luminile” in toate tarile din fostul bloc comunist. Prin Hotararea de Guvern nr. 561 semnata de Adrian Nastase la data de 15.04.2004, „Asociatia Marea Loja Nationala din Romania” devine de „utilitate publica”, adica beneficiaza inclusiv de fonduri de la stat. Conform istoricului oficial al masoneriei, cu stiinta Marii Loji Unite a Angliei, „Grande Oriente d’Italia” a decis sa reactiveze Francmasoneria Regulara din Romania. Aceasta Mare Loja Regulara a fondat pe teritoriul romanesc, la Bucuresti, in 1991, trei „Loji Regulare”, aflate la inceput sub jurisdictie italiana. Acelasi lucru s-a intamplat peste Prut, prin intermediul aceleiasi filiere, numai ca ceva mai tarziu.

Continuarea articolului, insotit de imagini convingatoare,
in ZIUA

8 Responses to Lojele KGB-ului

 1. lilia spune:

  Referirile care se fac in Ziua cu privire la reprezentantzii masoneriei de la Chisinau sunt preluate in mare parte din ” foarte serioasa” investigatzie facuta de ziarul Flux. Nici nu e de mirare ca sunt consideratzi masoni adversarii politici ai PPCD-ului. Or, dupa spusele lor ar fi initziatzi si Serebrian, si Braghis si Sturza, si Diacov si Filat si Urechian si chiar M. Ghimpu , dar nici pe departe vreun reprezentant al cualitziei ros-oranj de la Chisinau. Da’ de unde? Nu-s ei cei mai crestini si democratzi, nu confratzii lor comunisti fac apel la milostenia si bunacredintza crestinilor intru nobilul scop de a reconstrui manastiri tot de ei distruse, dupa care reconstructzii monumente de arhitectura sunt transformate in kitch-uri vulgare? Nu zic, ca persoanele a caror nume citate ar fi neinitziate, dar venind din directzia din care vine, analiza pare din start cusuta cu atza alba. In plus masoneria fiind o societate secreta, de multe ori nici reprezentantzii ei nu se cunosc intre ei, daramite cei de dinafara. Ma intreb, atunci, de unde atita sigurantza in posesia reprezentantzilor Flux-ului cu privire la totzi initziatzii, sau Iurii Ivanovichi Rosca o fi vreun purtator de cuvint al vreo unei Loje masonice si nu stiam noi?

 2. savatie spune:

  E simplu. Fluxul este organ al KGB-ului. Nu luam de bune orice informatie, dar multe se verifica. Despre unii membri ai lojii se stia de multa vreme, nu e o descoperire a Fluxului. Eu personal am vazut lista oficiala a invitatilor la deschiderea Lojii italiene la Chisinau in 2001 pe vremea lui Lucinski, dintr-o pura intimplare, uitata pe un birou la mitropolie.

  PS: In ce priveste deconspirarile tot mai frecvente ale unor persoane publice de catre Flux, hotul striga hotii! M-au amuzat acuzatiile de colaborare cu sistemul comunist aduse lui Dabija, pornind de la o poezie despre Lenin pe care a scris-o in adolescenta. Asa sint comunisti si Labis, si Stanescu, si Maiacovski, si Esenin si mai nimeni nu scapa. Oamenii se mai schimba, se mai maturizeaza, unii chiar se pocaiesc. Este o rusine aceasta campanie contra lui Dabija facuta de un om care a fost turnator la securitate de cind a invatat sa scrie.

 3. lilia spune:

  🙂 Pai asta e: autorii articolelor din Flux au avut mereu acces la „surse demne de incredere” de unde s-au informat continuu asupra persoanelor ” cu miinile murdare” uitind sa si le verifice pe ale lor, daca nu au cumva vreo pata pe ici, pe colo. Au remarcat poezia lui Dabija, uitind sa-si verifice propriile texte din Tinerimea Moldovei cu, care, banuiesc, au debutat nu fara a pomeni de bine comsomolul sau partidul. Iar despre pocaintza ei n-au auzit, ideologia lor populara, democrata, dar, mai ales profund „crestina” nu prevede caintza.

  Si pacatul lui Iuda, cel al turnarii, al vinderii aproapelul nu e, pentru ei, pacat.

  Apropo de acesta: se stie ca multi reprezentantzi ai KGB-ului s-au pocait si au revenit la credintza. Fapt salutabil. Sunt cazuri si cu masoni?

 4. savatie spune:

  Sigur ca sint, altfel nu ar fi viu Hristos.
  Mitropolitul Irineu al Moldovei (Mihalcescu) a iesit demonstrativ din loja, scriind si o carte in care decospira lucrarile „fratilor”. A fost otravit in una din manastiri. A fost scos din dipticele Patriarhiei, asa ca istoria nu cunoaste un mitropolit al Moldovei pe nume Irineu Mihalcescu. Au fost si altii, tot dintre ierarhi. Sfirsind la fel.

 5. vladp9 spune:

  pai si nu este reabilitata memoria si cinstirea mitropolitului nici acum???

 6. noname spune:

  cum se numeste cartea despre lucrarile „fratilor” ?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: