La Chişinău s-a deschis Librăria Studentului Creştin

În holul bisericii studenţeşti Intrarea Maicii Domnului în Biserică din Chişinău (fostul sediu al Academiei Teologice), a fost inaugurată astăzi o modestă, dar necesară librărie a studentului creştin. Dată fiind izolarea românilor din Basarabia de circuitul cultural al României, care s-a impus prin sistemul de vize şi restricţiile vamale de tot felul, lipsa de carte în limba maternă se resimte puternic la Chişinău. Segmentul de carte ortodoxă este cu atît mai sărac.

Evenimentul s-a produs sub înaltul patronaj al Mitropoliei Moldovei, cu binecuvîntarea Înalt Preasfinţitului mitropolit Vladimir.

Editura Cathisma a răspuns cu bucurie invitaţiei părintelui Octavian Moşin, preşedinte al Asociaţiei Studenţilor Creştini Ortodocşi din Moldova şi şef al departamentului de presă al Mitropoliei Moldovei, de a inaugura o librărie destinată în special studenţilor. Librăria Studentului Creştin iese în întîmpinarea studenţilor atît prin tematica propusă, cît şi prin preţurile accesibile ale cărţilor.

Este pentru prima oară cînd cărţile Editurii Cathisma au devenit prezente într-o librărie din Republica Moldova. Librăria Studentului Creştin din Campusul Universitar al Universităţii de Stat din Moldova oferă şi cărţile altor edituri din România.

De asemenea, oricine are ocazia să comande la Librăria Studentului Creştin cărţi apărute la editurile din România, sau scriind pe adresa cathisma@mail.ru

11 Responses to La Chişinău s-a deschis Librăria Studentului Creştin

 1. Vasilica spune:

  Slava Domnului ma bucur sincer de aceasta realizare a fratilor romani de peste Prut!Doamne ajuta !sa se mai deschida si alte librarii ,sa se organizeze si conferinte pe teme spirituale cu duhovnici din Romania pentru ca asa se poare realiza o legatura de suflet care este necesara.

 2. Maria spune:

  Sarut mana , parinte
  Daca este nevoie de carti in limba romana as putea trimite cateva carti ale scriitorilor romani: Agarbiceanu, Rebreanu, Slavici, Alecsandri, Cargiale, Creanga si altii. Sa imi spuneti si pun o vorba prietenilor si tuturor celor pe care ii cunosc sa punem mana de la mana si sa trimitem mai multe.

 3. savatie spune:

  Maria, mulţumesc!

  Cărţile autorilor români sînt binevenite. Intenţia noastră este aceea, ca, pe lîngă librărie, să se înfiinţeze şi o bibliotecă pe lîngă biserică, pe care să o poată vizita orice student. Aşa că, o colaborare în acest sens va fi prilej de bucurie pentru tinerii români de la Chişinău.

  Mai mult decît necesară este cartea didactică: pedagogie, psihologie, filozofie, jurnalism, relaţii publice etc. Aşa că, chiar şi cărţile care nu sînt noi sînt de mare folos.

 4. Maria spune:

  Ce bucurie mare, parinte! Ma pun pe treaba atunci!
  Cu Dumnezeu inainte!

 5. ovidiu spune:

  este frumos sa existe o astfel de librarie si mai ales infiintarea unei biblioteci de genu acesta… totusi ma intristez ca la noi in romania nu exista o mare apropiere a tinerilor studenti de o astfel de initiativa mai ales cu tenta crestina si de propovaduire a invataturilor ortodoxe, asta pt. ca din numele librariei inteleg ca acesta este scopul principa()l… la noi in romania(cel putin la mine la facultate in bucuresti) apropierea unei astfel de librari de o facultate este chiar un lucru pe care ,prin atitudinea tinerilor,si studentilor, il consider respinssi respingator!multe bucurii !

 6. Victor spune:

  Ne bucurăm mult că cartile editurii Cathisma au devenit prezente şi într-o librărie din Chişinău.
  Vă mulţumesc pentru aceasta.

 7. Vladimir B. spune:

  Minunat că s’a milostivit Bunul Dumnezeu şi a îngăduit această mare deschidere, căci chiar era penibil să nu găseşti cărţi creştine la Chişinău – în limba română! Mie îmi convenea că le găseam pe unele în rusă, care mă interesau, dar cei de la faţa locului, care nu au acces direct la noianul de carte creştină – cum s’or simţi, oare? Catisma e poate mai utilă la Chişinău decât în RO, unde e puhoi de edituri de profil! Părinte Savatie, ţine-ţi-o tot aşa…

 8. sorin spune:

  Felicitari

 9. vlad spune:

  Chiar aveam o nedumerire de ceva ani, dupa ce mi-am facut cativa prieteni in Chisinau. O parte din ei sunt protestanti… si ma gandeam cum se poate ca in MD sa dau peste protestanti, o tara care e un fel de inima a Ortodoxiei romane (cel putin asa o vad eu). Sper ca prin accesul la cartile editurii Cathisma, se vor lumina multi.
  Doamne, ajuta!

 10. […] La Chişinău s-a deschis Librăria Studentului Creştin În holul bisericii studenţeşti Intrarea Maicii Domnului în Biserică din Chişinău (fostul sediu al Academiei Teologice) a fost inaugurată în 7 decembrie o modestă, dar necesară librărie a studentului creştin. savatie.wordpress.com […]

 11. student spune:

  pe ce strada se afla libraria?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: