Mesajul Patriarhului Daniel la adormirea Patriarhului Alexei

Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse

Cu profundă durere creştinească, am primit vestea trecerii la cele veşnice a preaiubitului nostru frate în Hristos vrednicul de pomenire Alexei al II-lea, Patriarhul Moscovei şi al Întregii Rusii, personalitate marcantă a lumii creştine contemporane.

alexei-porumbel1Patriarhul Alexei al II-lea rămâne în memoria noastră ca un mărturisitor al credinţei ortodoxe în vremurile grele ale comunismului şi ca un promotor neobosit al dialogului şi cooperării intercreştine şi interreligioase. În acelaşi timp, înţeleptul Patriarh Alexei al II-lea a reorganizat Biserica Ortodoxă Rusă într-o perioadă de rapide transformări politice şi sociale din Europa Răsăriteană, numele său rămânând pentru totdeauna legat de reconstruirea Catedralei Hristos Mântuitorul din Moscova, căreia i-a redat măreţia de odinioară.

La acest moment de mare pierdere nu doar pentru Biserica Ortodoxă Rusă, ci şi pentru întreaga Ortodoxie, în numele ierarhilor, preoţilor şi credincioşilor Bisericii Ortodoxe Române, adresăm Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse frăţeşti condoleanţe, rugând pe Hristos Domnul, Arhiereul Cel Veşnic, să aşeze sufletul său în ceata drepţilor şi să dăruiască alinare şi întărire în credinţă întregului popor ortodox din cuprinsul Patriarhiei Moscovei.

Veşnică să-i fie pomenirea!

† Daniel
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

Sursa

Reclame

3 Responses to Mesajul Patriarhului Daniel la adormirea Patriarhului Alexei

 1. ghenadie spune:

  Am citit pe http://www.razbointrucuvant.ro ca va fi inlocuit de mitropolitul kiril care a studiat in elvetia(fiica sionista a israelului)!noi avem patriarh ecumenist(cica sfintii spun ca ecumenismul este erezie….de ma….judecati si voi ca doar nu sunteti HABOTNICI),…,Bartolomeu al grecilor a inceput sa se pupe cu benedict….!iar acum si la rusi vine un ecumenist in fruntea Bisericii…./Dumnezeu sa il odihneasca pe patriarhul Alexei…

 2. Dumnezeu să-l odihnească pe PF. Alaxei!
  Încetul cu încetul se pare că ne apropiem de o mare luptă părinte Savatie.
  Vă rog să vizionaţi îngerul digital şi dacă l-aţi vizionat, cam ce părere aveţi?
  Vă sărut mâna ,Iertaţi-mă!

 3. Ioan spune:

  „Cu profundă durere creştinească, am primit vestea trecerii la cele veşnice” – incurcata exprimare! De ce sa fie atat de profunda durerea crestineasca atunci cand un crestin dreptslavitor se petrece in salasurile vesnice ale Bucuriei? AAAAAA… oare s-au gandit ca „cele vesnice” nu inseamna neaparat „fericite”? Iata o expresie corecta politic atat pentru cei care merg in Rai, cat si pentru cei care ajung in iad. Bila alba: vesnicia e reala.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: