“SILGARD”, UN VACCIN CONTROVERSAT

hpv-vaccinÎn loc să rezolve criza asistenţei medicale din România, Ministerul Sănătăţii promovează o campanie de vaccinare a fetelor de 11-12 ani cu „Silgard” („Gardasil” în variantă americană), vaccin destinat prevenirii cancerului de col produs de virusul papilomatos uman (HPV).

Punerea pe acelaşi plan a vaccinurilor care previn bolile copilăriei cu un vaccin ce se presupune că ar preveni o boală care apare doar după începerea vieţii sexuale (mai ales în condiţii de libertinaj), denotă o grabă nejustificată, de neînţeles pentru cei preocupaţi cu adevărat de soarta copiilor noştri, cu atât mai mult cu cât nu au fost comunicate şi informaţiile privitoare la efectele nocive.

De aceea, Asociaţia „Christiana”, Asociaţia „Pro Vita”, Asociaţia „Sfintii Martiri Brancoveni” şi Asociaţia „Rost” organizează marţi, 25 noiembrie, la ora 17.00, la biserica Sfânta Treime din incinta Spitalului Clinic de Urgenţă pentru copii „Grigore Alexandrescu”, bd. Iancu de Hunedoara 30-32, o conferinţă de presă a prof. univ. dr. Pavel Chirilă cu privire la efectele controversate ale vaccinului „Silgard”.

Sursa: Blogul lui Claudiu Tarziu

Reclame

19 Responses to “SILGARD”, UN VACCIN CONTROVERSAT

 1. Andi M spune:

  Cred ca ar trebui sa declansam zilnic aproape cate o campanie, la cate atacuri sunt, pe toate fronturile:

  http://razbointrucuvant.ro/recomandari/2008/11/24/campaniile-mortii-atacuri-pe-toate-fronturile-noutati-de-presa-24-nov-2008/

 2. […] Savatie Baştovoi “SILGARD”, UN VACCIN CONTROVERSAT […]

 3. geomarz spune:

  Promotorul acestui vaccin in Romania :
  Prof. Vladareanu, Clinica Obst-Ginec. Elias. Se trage dintr-o familie protejata de soarta ultimilor 50 de ani. Si continua sa se protejeze… si sa traga sforile necesare…
  Vaccinarea fetitelor la varsta de 10 ani nu poate fi interpretata decat o crima cu prmeditare…

 4. Ana spune:

  „Am facut propriile mele investigatii. Am inteles ca declinul bolilor se datoreaza conditiilor imbunatatite de viata. Apa mai curata. Sistem avansat de canalizare. Nutritie. Hrana proaspata. Scaderea saraciei. Microbii pot fi peste tot, dar atunci cand esti sanatos nu contactezi boala.

  -Ce ai simtit cand ai finalizat propriile tale investigatii ?
  DISPERARE. Am realizat ca lucrez intr-un sector bazat pe o colectie de minciuni!

  -Sunt unele vaccinuri mai periculoase decat altele ?
  Da. De exemplu DPT. Vaccinul ROR. Dar unele loturi de vaccinuri sunt mai periculoase decat alte loturi din acelasi vaccin. Din punctul meu de vedere, toate vaccinurile sunt periculoase.

  -De ce?
  Din mai multe motive. Implica sistemul imunitar uman intr-un proces care tinde sa compromita imunitatea. Pot sa provoace boala pe care, teoretic, ar trebui sa o previna. Pot cauza alte boli in afara celor pe care trebuie sa le previna.”

  http://viatalatara.wordpress.com/2008/11/25/info-vaccinuri-1/

  Discutiile care au fost declansate de vaccinul GARDASIL, ne scot in vedere de fapt c toate vaccinurile pot fi periculoase. Cine oare nu si-a vaccinat pana acum copiii doar pentru ca asa face toata lumea sau pentru ca asa am fost informati de la dispensar. Traim vremuri in care nu ne mai putem increde in personalul medical. Ce pacat:(

  Doamne ajuta

 5. Ana spune:

  „De ce ar aproba guvernul administrarea unui vaccin periculos? Pentru că este vorba despre bani. Marile concerne farmaceutice acordă comisioane importante distribuitorilor de medicamente şi nu ar fi pentru prima dată când statul lezează interesele cetăţenilor, preferându-le pe cele ale afaceriştilor”

  „Vaccinurile împotriva HPV au stârnit scandaluri chiar în Statele Unite, unde au fost aduse acuzaţii referitoare la 20 de decese asociate cu administrarea vaccinului.”

  http://www.gandul.info/societatea/campania-de-vaccinare-a-fetitelor-de-clasa-a-iv-a-boicotata-la-vaslui.html?3932;3553843

 6. virginia n spune:

  Atenţie, Părinte Savatie şi fraţilor, la schimbarea grilei de vaccinare obligatorie din România, care va avea loc în dec. anul acesta!

  E scandalos faptul că s-a renunţat la vaccinurile clasice româneşti produse la Instit. Cantacuzino, iar acum se aşteaptă vaccinuri de import, pt 4, 5 boli într-unul (care pot compromite imunitatea copiilor noştri), pe care noi ca părinţi suntem puşi în situaţia de a le accepta. Până acum aceste vaccinuri doar existau pe piaţă şi părinţii mai zeloşi le puteau cumpăra, iar medicul de familie (care le făcea reclamă) le administra.
  Exista posibilitatea de a opta pt vaccinurile clasice româneşti (recomandată şi nouă de dr. Pavel Chirilă).

  Ne întrebăm împreună cu prietenii, părinţi aflaţi în aceeaşi situaţie, ce e de făcut.
  Ce se va întâmpla dacă le vom refuza?
  Ce se poate face, cum se poate lua atitudine în această situaţie?
  Am întrebat pe dl. dr. Pavel Chirilă şi ne-a mărturisit cu întristare că ştie de aceste schimbări, să încercăm să nu facem acele vaccinuri. Dar vor mai fi acceptaţi copiii noştri în şcolile de stat?! Dumnealui ne recomandă varianta de a opta pt şcoli particulare, unde nevaccinarea nu ar reprezenta o problemă…

  Ce vom face?
  Domnul să ne lumineze!

 7. alma spune:

  Virginia, ce calamitati debitezi! Sper ca nu esti medic! Asa se pseudoinformeaza poporul! Domnul sa va lumineze, corect!

 8. virginia n spune:

  Cred că nu are importanţă profesia mea de data asta, însă Domnul ştie.
  Ce am scris e din durerea inimii mele de mamă.
  Dacă realitatea ar fi alta, aş fi scris-o altfel.
  E ceea ce am aflat, făcând propriile eforturi de a mă informa şi a lua o decizie corectă în ceea ce priveşte copiii pe care ni i-a dăruit Domnul.

  Ar fi frumos să fie doar greşeala mea, dar informându-mă despre vaccinuri am aflat alţi mulţi părinţi în situaţia noastră.

  Domnul să ne întărească şi să ne dea iscusinţă în a pricepe ce e de făcut.
  Nu vreau să supăr sau să sperii pe nimeni.
  Dacă am făcut-o, îmi cer iertare, Alma, nu intenţionam asta.
  Cu tot dragul.

 9. virginia n spune:

  Mulţumesc, Ana, se aprinde o luminiţă prin răspunsul Maicii Siluana!

 10. Vasilica spune:

  FABRICA DE SCLAVI… ARTICOL DE SPERIAT COPIII SI PARINTII !!!Acest articol il puteti citi pe blogul maicii Ecaterina Fermo .Este foarte interesant.

 11. virginia n spune:

  Interesant?
  Iertare, e cutremurător!

  Maica Domnului să ne acopere pe toţi de toată urgia!

 12. Ana spune:

  3 scrisori despre FABRICA DE SCLAVI, articol de speriat copiii si parintii:

  http://maicaecaterina.ro/article/41/fabrica-de-sclaviarticol-de-speriat-copiii-si-parintii

  Q: Uitandu-te in urma, poti sa gasesti vreun motiv sa spui ca vaccinurile sunt bune, de succes?
  A: Nu, nu pot. Daca as avea acum un copil, ULTIMUL lucru pe care l-as permite ar fi vaccinarea. M-as muta din statul in care sunt daca ar trebui. Mi-as schimba numele de familie. As disparea. Cu familia. Nu spun ca se va ajunge la asta. Exista modalitati de a scapa din sistem, daca stii cum sa faci. Sunt exceptii pe care le poti declara, in fiecare stat, bazate pe MOTIVE RELIGIOASE sau viziune fIlozofica. Dar daca lucrurile s-ar inrautati, m-as misca.

  -Banditii impotriva fertilitatii
  -Vaccinarea Masiva din Brazilia suspectata de a fi un Program de Sterilizare sub acoperire.
  -Raspandirea controlului OMG (Lista principalelor plante modificate genetic include orezul, soia, porumbul, floarea soarelui si multe alte seminte necesare pentru alimentele de baza.)
  -O noua lege a Uniunii Europene referitor la etichetarea produselor nu va cere producatorilor sa mentioneze daca animalele au fost hranite cu OMG, lasand consumatorii complet ingnoranti despre calitatea alimentelor pe care le consuma.
  -Orice muscatura dintr-un hamburger McDonald’s contine cca 30% soia modificata genetic.

  Am vazut o multime de documentare despre culturile modificate genetic (inclusiv Romania). Pana acum insa nu am asociat vaccinurile cu mancarea. Toate insa au acelasi scop!

  Un parinte spunea ca sa incepem sa ne obisnuim sa mancam putin. Mai ramane sa ne gandim la vaccinuri.

  Doamne ajuta

 13. Ana spune:

  „In februarie 2007, datorita presiunilor facute de parinti si organizatii (in SUA) , precum si din cauza unei atentii nefavorabile in mass media, Merck a oprit campania de lobby pentru a transforma Gardasil in VACCIN OBLIGATORIU.”

  Acelasi lucru il vor face si in Romania. O sa incerce sa-l faca obligatoriu.

  „Virusul HIV a fost răspândit prin vaccinare” Am ramas contrariata la asa ceva. Criminali!

  „Puteti intreba despre administrarea vitaminei K la nastere, este intr-adevar sigura si necesara ?” Si eu am dat copiiilor mei vitamina asta. Tin minte ca la un moment dat se recomanda sa fie administrata nu 2 ani, ci 3 ani.

  Recomand oricarui parinte de copii si nu numai, sa citeasca tot articolul de pe blogul maicii Ecaterina.

  Doamne ajuta

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: