Invitaţie de a susţine Sondajul Cathisma

Fac un apel către toţi cititorii acestui blog rugîndu-i să ia parte la Sondajul iniţiat de Editura Cathisma privind motivele amînării canonizării martirilor români. Datele acestui sondaj vor fi folosite într-un demers făcut pe numele preşedintelui României prin care se vor semnala cazuri de discriminare a creştinilor, instigare la ură religioasă şi naţională, precum şi încălcarea libertăţilor religioase şi de opinie. Sondajul nu are titlu oficial, dar este o investigaţie aceesibilă la momentul de faţă. Informaţi-vă prietenii şi folosiţi cercul de relaţii online pentru a susţine acest proiect. Vă aduc la cunoştinţă că de pe acelaşi computer se poate vota o singură dată. Vă mulţumesc.

Reclame

9 Responses to Invitaţie de a susţine Sondajul Cathisma

 1. chirila mihaela spune:

  Doamne ajuta! Nicicand sfintii nu au fost bine primiti in patria lor; cu atat mai mult in lumea secularizata a zilelor noastre; dar se va indura Dumnezeu sa rastoarne “dreptatea” lor si sa faca sa triumfe adevarul vesnic.Bineinteles ca sunt de acord cu canonizarea martirilor romani

 2. costin spune:

  Doamne ajuta! Cred ca din motive politice nu sunt canonizati. Inca n-am scapat de molima comunismului. Sa fim uniti, fratilor, si vom invinge

 3. Ana spune:

  Amanarea canonizarii, ne arata cine este la conducere, ne mai arata ca tot acolo nu este credinta. Apoi nu se vrea sa se afle… Ce anume sa nu se mai afle?

  Ce-ar mai trebui oare sa stim si nu stim inca?

  Doamne ajuta

 4. adriana spune:

  Campania este dupa mine prea agresiva. Parca a umbrit orice alta problema duhovniceasca. Daca Domnul o va sustine El Insusi, lucrurile se vor dezlega. Altfel, poate ca este prea devreme, sau ceva devenit o ambitie.
  Voia Domnului trebuie cercetata si ceruta in toate. Ca sa fie spre mantuire.
  Doamne ajuta!

 5. Paul A & Cetatea Veche spune:

  Din punctul meu de vedere, aceasta canonizare a sfintilor martiri romani, ii pune pe cei ce ne conduc intr-o situatie defavorizanta, dat fiind faptul ca au contribuit cu totul la „slujirea” vechiului sistem. Si cand spun cei ce ne conduc, ma refer nu numai la clasa politica, ci si la inaltele fete bisericesti. Ganditi-va numai ca poate i-au cunoscut personal pe cei care si-au dat viata pentru acest neam crestin. Si sunt sigur de asta. Sunt sigur ca i-au cunoscut.
  Cum credeti ca duc mustrarea faptelor lor?
  E simplu fratilor. Cei ce nu au facut nu vor face niciodata ceva cu adevarat, iar cei ce vor face, vor fi cei mai incercati oameni, si de aceea vor mai face si nu se vor opri niciodata.
  Sufletul neamului romanesc este in mainile noastre, candela aceasta mai lumineaza inca, haideti sa ne unim si „sa nu lasam strja sa moara”.
  CREDINTA CRESTIN ORTODOXA.

 6. Costica spune:

  Adevarul va triumfa deoarece Cel de Sus ne va ajuta.

 7. silvia spune:

  Ati vazut si articolul asta:

  http://www.credinta-ortodoxa.ro/spip.php?article475

  Mi se pare un pericol real in abordarea sfintilor pe motiv politic si nu religios, mai ales ca peste tot mai citesti si despre persoane de diverse religii acolo pe langa ai nostri.

 8. claudiu spune:

  Este foarte greu sa dau un raspuns avand in vedere ca e foarte usor sa dau cu o piatra si sa spun ca cineva anume este vinovat de faptul ca martirii din perioada comunista nu sunt canonizati chiar daca in constiinta poporului roman ei sunt deja canonizati, repet ca in constiinta poporului roman ei sunt deja canonizati. Totusi de ce nu sunt canonizati? Poate ca pentru pacatele noastre,……sau ale altora, singur Bunul Dumnezeu stie si numai El poate sa randuiasca aceste canonizari.

 9. savatie spune:

  Fratii mei, Dumnezeu rinduieste sfinti, dar canonizarile le rinduiesc oamenii. Canonizarea este o marturie pe care oamenii, credinciosii o fac despre sfintenia cuiva. Indeobste aceasta moda a canonizarilor oficiale a aparut tirziu, deoarece primele veacuri si chiar perioada bizantina nu cunostea practica de a canoniza. Oamenii cu viata sfinta erau cinstiti de credinciosi, iar aceasta dragoste pe care le-o purtau in timpul vietii, dupa adormirea lor trecea in venerare.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: