Pe cine deranjează Crucea din Parlamentul României?

cruce-spiniObserv că mulţi nu sînt informaţi cu privire la Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 31/2002 „privind interzicerea organizaţiilor şi simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob şi a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni contra păcii şi omenirii”, motiv pentru care produc comentarii pripite.

Acestă lege, după cum reiese fără nici un înconjor de pe pagina web a Comunităţii Evreieşti din România, este rezultatul unui lobby şi presiuni internaţionale puternice. Citez: „Guvernul a adoptat această Ordonanţă şi ca urmare a presiunilor exercitate mai bine de 10 ani de către guvernele occidentale, în special cel american, de către asociaţii evreieşti americane şi internaţionale”.

Din Raportul, care poate fi văzut de către oricine pe pagina oficială a Comunităţii Evreieşti din România, putem afla că România a fost învinuită de exterminarea a 400.000 de evrei şi că oricine pune în discuţie această cifră intră sub incidenţa Legii, adică riscă 5 ani de închisoare. Întreg „raportul” este alcătuit în spiritul denunţurilor securisto-comuniste şi lasă impresia că respectabila Comunitate Evreiască din România nu are alt rost şi misiune decît acela de a strînge pîri asupra românilor pentru a-i declara antisemiţi. Evreii de semenea se arată nemulţumimi de faptul că românii sînt în majoritatea lor creştini şi că „nu cunosc îndeajuns istoria poporului evreu”.

Cei care au răbdare, pot citi în tihnă acest Raport care conţine suficiente expresii şi jocuri de cuvinte care exprimă dispreţ faţă de români şi religia acestora, creştinismul.

Public aici doar un mic fragment, cel legat de Religie, care descoperă cine a stat, de fapt, în spatele campaniei pentru scoaterea „simbolurilor religioase” (care, la nevoie, pot fi catalogate şi drept „însemne xenofobe”) din locurile publice:

„Religia predominanta in Romania este cea Crestin-Ortodoxa. La ora actuala nu exista o diferentiere clara intre Stat si Biserica. Dupa 60 de ani de restrictii religioase, impuse de regimul comunist, un puternic curent de revitalizare religioasa se afla in plina desfasurare. Constitutia Romaniei afirma in mod clar dreptul minoritatilor din Romania de a practica, in mod liber si neconditionat practicile religioase specifice fiecarei minoritati. Art. 29 din Constitutie, reglementeaza „autonomia cultelor religioase fata de stat”.

Influenta religioasa in aspectele vietii cotidiene este evidentiata prin proeminenta afisare, in Parlamentul Romaniei, a Crucii. Aceasta este flancata de doua drapele si se afla pozitionata in sala Parlamentului, pe peretele din spatele podiumului de discursuri”.

Adică, ce se are în vedere aici? Constituţia (de insuflare comunistă) spune că religia e separată de stat, iar parlamentarii români afişează crucea în Parlament! Expresia „evidenţiată prin proeminentă afişare” şi indicarea cadrului „peretele din spatele podiumului de discursuri”, au şi ele rostul lor „informativ”. Adică, vă daţi seama, atunci cînd un parlamentar român vorbeşte, se vede crucea!

Citite în contextul Legii despre interzicerea semnelor şi însemnelor, mai ales după ce vezi logica în care a fost impusă această lege, se resimte fără nici o perdea reproşul la adresa creştinismului afişat al românilor. Al românilor din România, trebuie să precizăm. I-a trecut vreodată prin cap unui român să se ia de steaua cu şase colţuri de pe steagul Israelului? Întrebarea e retorică, pentru că răspunsul se ştie. Se pare că cei de la Comunitatea Evreiască din România nu fac diferenţa între creştinism şi antisemitism. Păcat.

Vezi şi:
CAMPANIA PENTRU RECUNOAŞTEREA GENOCIDULUI ANTICREŞTIN ÎN ROMÂNIA COMUNISTĂ

Reclame

30 Responses to Pe cine deranjează Crucea din Parlamentul României?

 1. raluca spune:

  Protectia excesiva care se acorda astazi minritatilor de toate tipurile, ajungandu-se pana la discriminarea majoritatii, nu face decat sa fragmenteze societatea si sa impiedice convietuirea si comunicarea normala, pentru ca orice lege care protejeaza anumite minoritati insinueaza o acuza, un repros sau o banuiala la adresa tuturor celor care nu apartin minoritatii respective. Aceleasi organizatii care discuta atat de aprins despre integrare, comunicare, multiculturalism etc creeaza cadrul legal perfect pentru o societate compusa din grupuri umane care nu au – si nu doresc sa aiba – nimic in comun cu ceilalti. Este de fapt o societate pentru neintegrabili, pentru cei care nu vor sa se miste decat in interiorul propriei comunitati, neavand nimic de impartit cu restul lumii.

 2. ana spune:

  „si cu crucea Ta pazeste pe poporul tau”. va dati seama ce PUTERE are crucea daca deranjeaza intr-atit? asta e inceputul sfirsitului. al vremurilor in care incet, incet crucea va fi scoasa de peste tot datorita puterii ei, ca sa faca loc antihristului care nu o sufera, care il ARDE! vremuri de MARTURISIRE a credintei.
  sa avem pururi in minte: „Eu voi fi cu voi pina la sfirsitul veacurilor.”

 3. Simona spune:

  Problema ortodoxilor romani cand vine vorba de cruci si troite e mult mai grava decat ce descrieti voi aici. Eu n-am nimic impotriva sa fie crucea lasata in ca simbol in cadrul parlamentului, dar haideti sa analizam aici un exemplu concret legat de cruce. In urma cu cativa ani intr-o comuna cu stare din Ardeal, primarul acesteia a hotarat sa construiasca din fondurile primariei o cruce in centrul comunei. Toate bune si frumoase, o cruce e un simbol al crestinilor din acea zona si trebuie construita, nu? Ceea ce e strigator la cer in secolul al 21-lea, in cadrul progresului mondial continuu e aceasta mentalitate primitiva a romanilor de a crede ca o cruce in mijlocul lor va aduce vreun miracol. In catunul vecin, in iarna urmatoare, bunica mea care m-a crescut, a avut un mic atac cerebral. Din cauza ca banii primariei s-au dus pe cruce si nu pe modernizarea soselei dinspre batranii satului respectiv pana la sosea, bunica mea a murit 10 zile mai tarziu intr-un spital judetean. Cauza? Nu am putut avea acces normal imediat cu masina avand in vedere conditia drumului de tara neingrijit si atunci, in mod primitiv, cu o caruta trasa de un cal am transportat-o la masina si de acolo la spital. Hurducaturile i-au agravat cu adevarat starea si au trimis-o in coma urmatoarea saptamana. Nici o ambulanta nu va ajunge vreodata la timp in aceste sate romanesti, unde batranii se roaga de o viata inchinandu-se diferitelor cruci de pe marginea drumului sau biserici (ceea ce e cu adevarat credinta, nu afisare de „simboluri” stupide in parlament unde sunt sigura ca sunt total ignorate de politicienii nostri moderni si hiper-intelectualizati). Bunica mea a fost ortodoxa, o crestina in adevaratul sens al cuvantului, care postea in fiecare marti si ajuna in fiecare vineri. Bunica mea ar fi putut fi inca in viata, daca voi romanii astia cu deciziile inalte ati fi mai practici si cu picioarele pe pamant si ati vedea cu adevarat problemele din spatele unor asemenea evenimente. De cand le pasa evreilor de simbolurile noastre ortodoxe. Ce nonses! Cata imprtanta va mai dati crezand asemenea bazaconii! Da, mai ce sa va zic, la nivel mondial se conspira imporiva simbolului crestin din parlamentul Romaniei! Absurd ca si voi de altfel…
  Simona Coborzan

 4. savatie spune:

  Simona, oare chiar crezi că o cruce costă cît un drum? Dacă un primar iresponsabil nu a făcut drumul, pentru care poate nici nu ar fi avut fondurile necesare, ca mai apoi sa invoce motivul crucii, dumneata o să trăieşti o viaţă cu convingerea că din cauza acelei cruci a murit bunica?

  Pentru ce numeşti absurdă declaraţia Comunităţii Evreieşti din România, care, arătîndu-se nemulţumită de Crucea din Parlamentul României, a reuşit, totuşi, să impună o lege în România, precum însişi o spun, prin presiunile guvernului american şi a unora europene? Citeşte atent şi verifica sursa, dînd clic acolo unde este indicat link-ul, iar el te va duce pe pagina unde se află acest citat (el apare cu maro în articol).

 5. Ana spune:

  Simona, Dumnezeu s-o odihneasca pe bunica ta. Si bunica mea a murit, tot la tara, intr-o comuna in care drumurile sunt aceleasi de peste 70 de ani si nici nu s-a gasit un primar sa ridice o cruce (inca).

  Crucea nu-i un simbol. Daca ar fi doar atat, nu am mai simti atata bucurie cand ne-o facem si nu am simti atata aparare cand suntem la greu. Sa-ti faci cruce Simona si tie si la cei dragi, si pe perna cand mergi la somn si pe alimente, pe tot. Ai sa vezi cum iti este atunci viata. Sa mergi la biserica, sa te rogi pentru bunica ta si sa-ti ceri iertare pentru gandul tau. Cere ajutor de la Dumnezeu sa te ajute sa intelegi ce inseamna crucea.

  Doamne ajuta

 6. axxa spune:

  candva Iuda s-a suparat ca mirul demult pret a fost varsat, iar nu vandut pentru ca banii sa fie dati saracilor…

 7. dumnezeueateu spune:

  Crucea nu inseamna nimic mai amaritilor.
  Ce reprezinta crucea pentru crestini? Locul unde le-a murit zeul. Asa ca au ridicat-o la gradul de zeu. Mult sens. Ce fel de zeu si-ar alege ca si simbol chestia care l-a omorat? Cel mai important lucru din viata zeului e faptul ca e mort? Istet gandit. Am vazut si eu destui sfinti imortalizati in statui sau alte asemenea impreuna cu obiectul torturii lor. Ce obsesie fata de moarte mai aveti! Vi se pare logic ca principalul simbol al unui om sa fie ceea ce ii aduce moartea? Pai o gramada de oameni ar trebui sa isi puna sigle de masini pe morminte. Ce obsesie morbida fata de moarte. Si mai aveti si impresia ca daca va faceti cruce va va proteja de ceva. Eu as presupune mai degraba ca va omoara mai repede.

  Si apropo, acel simbol religios este o incalcare a constitutiei. Statul roman este laic prin constitutie (constitutia s-a schimbat de doua ori din 89 incoace si nu s-a atins nimeni de partea in care se declara laicitatea, asa ca sa n-o mai dam cotita ca e de inspiratie comunista), iar afisarea unui simbol religios intr-o institutie publica este o sprijinire fatisa a unei religii. Nu-i destul ca vad cruci in autobuz de la toti policrucii, nu suficient ca sunt milioane de cruciulite si cruciloaie in toate colturile tarii asteia, trebuie sa o vad si intr-o institutie a statului?

  Se discuta in parlament despre legea care ar permite casatoriile homosexuale cred. au respins-o, n u asta e problema (era de asteptat) ci faptul ca un imbecil platit din banii mei intreaba in mijlocul sedintei de plen a parlamentului Romaniei care e un stat laic pana la proba contrarie: „Este Romania un stat crestin?” Ei bine nu e boule. E un stat laic care nu ar trebui sa judece nimic prin prisma dogmei crestine.

  Apropo stiti ca si Gizas a fost evreu da? Poate nu e bine sa-ti vorbesti de rau zeul si religia lui.

 8. vlad spune:

  numai de-ar asculta simona ce frumos vorbeste maica siluana

 9. ilie spune:

  Trist, dar nu trist ca a murit bunica Simonei (Dumnezeu s-o odihneasca cu sfintii sai), ci starea Simonei. Asa au murit tot timpul taranii, acasa sau pe cimp. Si singura bunica pe care o mai am, de 86 de ani, sta intr-un sat izolat, decimat etc. Periodic cade prin gradina sau prin curte si un gaseste unul, altul. Dar e f incapatinata si neiertatoare, asta e problema ei; in fine.
  Important e ca taranii au fost si au cam ramas ortodocsi. Pe cind nepotii lor, nici nu stiu sa scrie corect „ortodocsi”, iar ca se posteste MIRCUREA, VINEREA si in posturile de peste an. In biserica ortodoxa nu se tine post dupa ureche. Iar nepotii lor nu mai sint nici macar romani. Cum pot intelege problemele esentiale ale romanilor in conditiile astea? Cauzele care i-au adus in starea asta sint si slabiciunile lor, dar si presiunile si asupririle straine, cum e si exemplul de mai sus. Sa se trezeasca domnule din somnul cel de moarte…

 10. Ana spune:

  „Crucea nu inseamna nimic mai amaritilor.” Da, asa e cum spui tu. Suntem amarati tare, pentru ca pe pamant ortodox nu am stiut sa ne crestem copiii ortodox. Tu esti un astfel de copil. Priveste omule cata durere ai in tine, cata nevoie de a zice ceva rau, de a ataca.

  Crestinul citeste mesajul tau, isi face cruce si trece mai departe. Dar tu omule indurerat, cum scapi de durere?

  Doamne ajuta

 11. sanducha spune:

  Mai devreme sper decat mai tarziu si Simona si „dumnezeueateu” vor afla Adevarul. Pana atunci e bine totusi ca intra pe astfel de bloguri.
  Miluieste-ma Dumnezeule dupa mare mila Ta …

 12. Pentru dumnezeueateu.
  Cu tot respectul ai cam gresit tricoul pe care l-ai imbracat. Vorbesti chinezeste in Argentina. Daca vrei sa ne intelegem, sa vorbim aceeasi limba. Daca tu ai spune ce respecti cel mai mult pe lume si eu vin in spatiul tau si ma kk in ceea ce crezi tu cum m-ai privi. M-ai asculta? Cred ca nu! Fii si tu mai destept si asculta.

 13. ete spune:

  „Este Romania un stat crestin?” – este, pentru ca poporul roman este si a fost dintotdeauna crestin! SI daca n-as sti ce animal bland si muncitor e boul ti-as zice ca esti un bou ateule – dar nu meriti tu asa ceva ca prea esti incarcat de ura. Esti doar … incalificabil!

 14. […] Pe cine deranjează Crucea din Parlamentul României? […]

 15. coco spune:

  „carturarii si fariseii au sezut in scaunul lui Moise…
  Vai voua, carturarilor si fariseilor fatarnici! Ca inchideti imparatia cerurilor inaintea oamenilor: ca voi nu intrati, si nici pe cei ce vor sa intre nu-i lasati…
  Nebuni si orbi!…
  Calauze oarbe care strecurati tantarul si inghititi camila!…
  serpi, pui de vipere, cum veti scapa de osanda gheenei?”
  – a se citi capitolul 23 din Evanghelia lui Matei –

 16. silvia spune:

  Pentru Simona: pentru asta venim unii in Romania in vizita la fiecare concediu – sa vedem strazile alea neasfaltate, satele alea rupte de lume in care mai vezi niste bieti tarani care au trait si mai traiesc cu produse agricole adevarate, pe care-i intereseaza mai mult Dumnezeu si crucea decat televizorul si tehnologia asta nebuna.

  Ei sunt oamenii adevarati si nu cei din plastic care mananca mancare din plastic si petrol si se inconjoara numai cu plasticuri si obiecte, copii nu mai fac ca nu le mai trebuie sau nu mai pot, prefera cainii de companie, si aia castrati si hraniti cu plasticuri.

  Ca oamenii adevarati (ca si cei din plastic de altfel) mai si mor, asta este, toti murim, Dumnezeu sa-i ierte pe cei dusi. Fiecare o moarte suntem datori, mai devreme sau mai tarziu. Si acolo vom da socoteala de fiecare fapta, fiecare vorba si fiecare gand.

  Pentru ateu: nimeni nu te improasca pe tine si credinta ta atee cu nimic, tu de ce improsti cu rahatul tau personal pe altii?

  Pentru parintele Savatie: legile sunt facute sa se aplice pentru toti, nu numai intr-o directie. Am vazut si site-ul http://www.sfintii-inchisorilor.ro/, nu am inteles daca totusi exista o pozitie ferma oficiala sau nu acolo sau pe linkurile dvs, eu as adera.

 17. starlete spune:

  @ilie

  poate este mai corect sa mori la tine acasa, decat in pribegie .
  Pentru unii are sens termenul de acasa. Si daca traiesti acasa, poate este mai frumos sa traiesti acasa, si daca se intampla sa mori , mori acasa.
  majoritatea pot sa traiasca si mai ieftin acasa.

 18. muratorianul spune:

  Am nedumerire, care e calea cea mai bună în care să împaci religia majoritară cu celealate culte? E greşit să nu te înscrii în rândul majorităţii?

 19. Adrian spune:

  Indepartarea crucii din Parlament este corecta desi pe mine personal nu ma deranja acea cruce si nu nici .Insa sa spui despre Constitutie ca e de ‘de insuflare comunistă’ e o tampenie.Asta ar insemna ca toate statele occidentale au Constitutiile ‘de insuflare comunista’.
  Eu sunt ateu dar ii respect pe cei care cred in dumnezeu si consider ca la randul lor si ei ar trebui sa respecte convingerile mele.
  Pt savatie: Mie mi se pare pare nejustificata declaratia Comunităţii Evreieşti din România deoarece cum spunea si autorul acestiu blog nimeni nu a cerut inlaturarea stelei de pe steagul Israelului.Nu vad de ce ar deranja chiar asa de tare.
  Pt ana: Crucea nu este ceva special pt toti.Eu spre exemplu nu simt nimic cand fac semnul crucii.
  Pt dumnezeuateu: Trebuie sa intelegi ca numai pentru tine crucea e simbolul mortii, asta intelegi TU prin cruce, nu inseamna ca toate lumea are aceeasi parere cu tine.
  Pt Ana: Ce vrei sa spui?Ca parintii ar trebui sa isi forteze copii sa imbratiseze religia ortodoxa?Din cate stiu eu in ortodoxism esti lasat sa iti alegi singur calea.Cei care isi forteaza copii sa adopte credinta lor sunt niste oameni limitati.
  Nici familia mea nu a fost incantat cand au auzit ca sunt ateu(mai ales mama si bunicii care sunt niste oameni foarte credinciosi) dar nu au incercat sa ma forteze sa imi schimb parerea ,oricum nu ar fi reusit, ba chiar m-ar fi determinat sa ma intorc impotriva lor.Consider ca parintii au obligatia morala sa isi lase copii sa isi aleaga singuri religia, nu sa ii oblige sa adopte religia lor.
  Pt heraaskuortodox Tu spui ca deoarece gandim diferit nu ar trebui sa ne exprimam parerea?Daca eu nu vad lucrurile ca tine inseamna ca ma … in idealurile tale?

 20. Anca spune:

  pentru dumnezeuateu

  Semnul Crucii il invoca pe Dumnezeu in Treime, si apara orice om, si nu datorita vredniciei omului, ci datorita puterii lui Dumnezeu. Si e adevarat, Crucea ne aminteste mereu de rastignirea lui Iisus Hristos, dar nu oamenii l-au rastignit, rautatea din om!
  Rascumpara Timpul mai bine, nu-ti mai strange osanda prin vorbele pe care le arunci…
  Poate nici n-or fi de la tine….
  Dumnezeu sa te lumineze!

 21. Petre spune:

  Pentru dumnezeuateu.
  „ZEUL” nostru a murit PE CRUCE si nu DIN CAUZA CRUCII…
  A murit din cauza noastra, a oamenilor in general si…..A POPORULUI ALES IN SPECIAL.
  Mi-am dat seama din prima ta propozitie ce hram porti(probabil un ofiter de rang inferior din masonerie care nu-si prea gaseste locul in ROMANIA sau si mai trist ptr. tine un simplu evreu frustrat) asa ca HAI SHALOM!!!!!
  PS. Referitor la Crucea din Parlamentul Romaniei: probabil ai vrea sa vezi acolo STEAUA LUI DAVID nu-i asa????

 22. Geta Petrescu spune:

  As vrea sa-i dau un raspuns lui-Dumnnezeueateu –al -7-lea-care a scris;Frate,daca esti de alta religie,este treaba ta; dar atita cit traiesti in tara asta care este crestin-ortodoxa,trebuie sa te gindesti de doua ori,inainte de a scrie prostiile care le scrii;ori nu stii,ca si evrei sunt crestini?;si daca nu-ti place ca vezi sfinta Cruce peaste tot,pleaca in tara und nu exista asa ceva si te simti bine;
  Simona,nu cunosc cum este viata in rdeal,dar este mult mai buna decit in Moldova;Stii de ce Sfinta Cruce nu face minuni acolo?pentru ca nu este credinta adevarat,nu este milostenie,dragoste si iubire sincera intre oameni;Daca ar pune genunchiul la pamint si ar ruga acea finta Cruce sa-i ajute,fii sigura ca Dumnezeu ar trimite acele ajutoare; dar oameni ca tine,ca Dumnnezeueateu si ca multi altii fac din aceste locuri se pare Sodoma si gomora; Treziti-va fratilor;se apropie sirsitul;nu mai este timp pentru prostiile voastre; sfinta Cruce TREBUIE sa ramina acolo unde este,adica in Parlament; cine nu o accepta,este liber sa paraseasca sediul Parlamentului si chiar aceasta tara destul de osindita;Doamne ajuta!

 23. blogideologic spune:

  “Ce reprezinta crucea pentru crestini? Locul unde le-a murit zeul.”
  Să nu uităm, Ţara Sfîntă se află în regiunea din Orientul Mijlociu supranumită Fertila Semilună. Acolo, prima semnificaţie a semnului crucii era aceea de stea! Iar Magii, –cititorii în astre–, află despre naşterea pruncului Iisus de la „Steaua [care] sus răsare!”

 24. ghenadie spune:

  PAI DACA IMI ADUC BINE AMINTE….PARCA ESTE ARMA IMPOTRIVA DIAVOLULUI!CRED DERANJEAZA PE SATANA SI PE ADEPTII LUI!http://theologhia.wordpress.com/2008/11/07/patriarhul-ecumenic-bartolomeu-la-sinodul-episcopilor-catolici/

 25. Ana spune:

  Draga Adrian

  Tu scrii: „Pt Ana: Ce vrei sa spui?Ca parintii ar trebui sa isi forteze copii sa imbratiseze religia ortodoxa?Din cate stiu eu in ortodoxism esti lasat sa iti alegi singur calea.Cei care isi forteaza copii sa adopte credinta lor sunt niste oameni limitati. ”

  Noi ortodocsii suntem botezati de la nastere. Eu ca parinte, nu-mi fortez copilul meu, ci datoria mea de parinte e sa-l duc la biserica, sa-l botez, sa-l invat sa-si faca cruce, sa-l invat rugaciuni, sa-l invat despre sfinti, despre spovedanie, impartasanie si cu astea se intelege deja, sa aiba un duhovnic. NIMIC din credinta ortodoxa nu distruge omul. Ci prin ortodoxie inveti cine esti tu, ce scop ai pe lumea asta.

  Mai Adrian mai, daca ai sti ce frumoasa este ortodoxia, ai intra acum in prima biserica ortodoxa care-ti iese in cale si ai striga acolo ce te doare. Incearca!

  Tu mai scrii:

  „Nici familia mea nu a fost incantat cand au auzit ca sunt ateu(mai ales mama si bunicii care sunt niste oameni foarte credinciosi) …”

  Daca mama ta este ortodoxa, inseamna ca si tu esti botezat ortodox. Deci ai fost „fortat” si tu.

  Te consideri ateu? Iti recomand site-ul cuiva care a fost ateu. Pune-ti acolo toate indrebarile care te macina si ai sa primesti raspuns:

  http://www.sfintiiarhangheli.ro/intrebare.php?iid=1324
  ai sa gasesti in dreapta, o rubrica unde poti sa pui intrebari.

  Din cate spui reiese ca ai o familie minunata. Saruta-le dreapta mamei si bunicilor tai. Am trait ani de zile in comunism si parintii nostri nu au stiut cum sa ne transmita si noua credinta ortodoxa. La tine cred ca s-a intamplat la fel. De aceea te-au lasat in pace. Nu-ti dai seama insa, cata durere le aduci in sufletul lor prin negarea asta a ta.

  Parintele Proclu are o vorba minunata pe care poate s-o foloseasca oricine, oricand:
  „Constiinta spune drept, daca mor acum, ma mantuiesc?”.

  Doamne ajuta

 26. Marian spune:

  Pentru toti cei care arunca cu noroi in crestinii-ortodocsi:

  Se poate spune ca ne meritam soarta (adica suntem judecati dupa masura credintei noastre), dar in acelasi timp nu trebuie sa permitem sa fim judecati de cineva care nici macar nu cunoaste nici cele mai elementare notiuni de crestinism. Nu mai spun sa fi pus mana pe o Sfanta Biblie, sau ceva scrieri ale adevaratilor intelepti ai lumii.

  Spunea Parintele Galeriu intr-o conferinta, ca nu exista atei, ci doar cei care nu vor sa-L cunoasca pe Dumnezeu.

  Va dau un exemplu: am cunoscut acum ceva timp pe cineva care „a fost” ortodox, si a plecat la o secta oarecare. La momentul in care ne-am intalnit, acea persoana incerca sa ma convinga ca ce bine ii e lui dincolo, si l-am intrebat: „Dar inainte sa pleci din ortodoxie, macar ai citit ceva din scrierile Sfintilor Parinti?” Bineinteles ca nu citise nimic. Si atunci vin eu si zic: NU VA MAI UMFLATI ATAT IN PENE CA STITI VOI MAI BINE CE SI CUM, DACA NICI MACAR NU CATADICSITI SA VA DOCUMENTATI ARGUMENTELE INAINTE !!!.

  Asa ca „fratilor atei” (sau sectari): CITITI MAI INTAI DESPRE CEEA CE VRETI SA COMBATETI CA SA STITI DESPRE CE VORBITI !!!

  Cat despre noi ceilalti, „amaratii de ortodocsi” … sa plecam capul si genunchii in fata lui Dumnezeu (eu nevrednicul in primul rand), si sa ne rugam pentru sufletele lor.

  „Pe Prea sfanta, Curata, Prea binecuvantata, slavita Stapana noastra de Dumnezeu Nascatoarea si pururea Fecioara Maria, cu toti Sfintii pomenind-o, PE NOI INSINE SI UNII PE ALTII si toata viata noastra lui Hristos Dumnezeu sa o dam!” Amin, si Lui Dumnezeu slava!

 27. muratorianul spune:

  Constat cu multa surindere modul ingenios in care se folosesc cuvintele pe post de sageti dure!
  Care biserica a fost prima?
  In niciun caz cea ortodaxa!
  Care biserica a fost preferata de Mantuitorul?
  Sub nicio forma cea in care alti crestini sau credinciosi lui Dumnezeu sunt ponegriti de „carturarii” teologi de azi!
  Cati au stiut sa citeasca si sa scrie in Biserica Primara? Putini, nu?!?!
  Inseamna ca acestia care nu erau intitati cu cele sfinte nu erau mantuiti sau crestini?

  SUNTEM UN POPOR CU TRADITIE CRESTINA BIZANTINA ORTODOXA DE SORGINTE SLAVA!

  „Daca doreste cineva…” spunea Mantuitorul
  *Cautati voi cei care cititi Sfanta Biblie
  Iar Sfantul Ciprian avea dreptate „Nu exista mantuire in afara bisericii…”, dar nu exista mantuire in niciun caza fara Iisus (varianta Reuchlin ) sau Isus *varianta corecta koine si greaca veche ) Christos!

 28. muratorianul spune:

  Am uitat! SUNT DE ACORD CU EXPUNEREA CRUCII CA SIMBOL GENERAL ACCEPTAT CRESTIN! NE ADUCE AMINTE PURURI DE MANTUITORUL!

  SLAVA LUI SI GLORIE DOMNULI – CELUI CE-A MURIT, INVIAT SI MIJLOCESTE DE-A DREAPTA TATALUI IN CER!

  E o optiune de respect si de bun simt romanesc! Nu comentez apartenenta ci reprezentativitatea! Suntem o tara cu valori crestine traditionale!

 29. Adrian spune:

  Ana m-ai inteles gresit.Eu nu consider ca prin botez am fost obligat in vreun fel.Nu m-a deranjat cu nimic ca am fost botezat,parintii mei fiind ortodocsi era ceva normal sa fiu botezat.Pt mine e doar un ritual.Am cunoscut insa cazuri in care apropiatii unui coleg au reactionat foarte urat cand au aflat ca acesta e ateu, si au incercat sa-l constranga sa-si schimbe opinia.La astfel de cazuri ma refer.

 30. […] PS. Pe aceeaşi temă şi la ieromonahul Savatie Baştovoi […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: