Catalogul bancurilor cu evrei admise de lege

Am un prieten care, de fiecare dată cînd ne vedem, îmi spune un nou banc. Bancurile, după cum se ştie, sînt de cîteva feluri: naţionale, confesionale, social-politice etc. Aşa se face că există bancuri despre ruşi, olandezi, chinezi, ardeleni, olteni, ţigani, evrei, poliţişti, preoţi, conducători politici etc. Într-un cuvînt, există fel de fel de bancuri.

După ce am văzut ce a păţit Băsescu, fiind învinuit de antisemitism doar pentru că nu a pomenit Israelul printre ţările învecinate cu Siria, şi cei cîţiva copii „fascişti”, care riscă să înfunde puşcăria pentru că s-au fotografiat cu telefonul în cimitirul evreiesc, mă gîndesc tot mai serios la soarta acestui prieten al meu care îmi este foarte drag. Dacă îl toarnă cineva că ştie bancuri cu evrei? Apoi, ce mă fac şi eu, dacă se află că sîntem prieteni? Şi sigur se va afla!

Ar trebui ca Parlamentul României, după ce a votat legea prin care antisemitismul se pedepseşte cu 5 ani de puşcărie, să publice un catalog al bancurilor cu evrei permise de lege. Nu trebuie să glumim cu bancurile, că bancurile nu-s glumă!

Vezi şi participă la sondajul:
EXISTĂ ANTISEMITISM ÎN ROMÂNIA?

Reclame

7 Responses to Catalogul bancurilor cu evrei admise de lege

 1. Mihai spune:

  Exista bancuri bune, si exista glume proaste , dar diferenta este data intr-adevar de CINE face clasificarea.

  Daca ne pasa de clasificarea altora inseamna ca tinem la imaginea noastra, daca luam atitudine la o gluma proasta din propria credinta inseamna ca tinem la credinta noastra.

 2. Cosmin spune:

  Sa-mi fie cu iertare dar cred ca antiromanismul e mai mare decat antisemitismul daca acesta din urma chiar exista. Si daca ar fi sa dezvoltam, poate ca nu exista tara cu atati tradatori cati avem noi, si mai mult, acum parca sunt la numar ca niciodata.

  Razbim noi si asa.

 3. axxa spune:

  O analiza interesanta si savuroasa a „chestiunii evreiesti” (am citat) o face Nae Ionescu in prefata la cartea lui Mihail Sebastian „De doua mii de ani…”.
  Pun cateva scurte citate, luate din context (ca altfel nu se poate):
  „A cauta problemei iudaismului o solutie generala in ordinea politica este o operatie lipsita de sens. Caci, de indata ce Iuda sufera si TREBUIE sa sufere, e de la sine inteles ca, ori de cate ori se va pune undeva, intr/un conflict, problema iudaismului, ea se va rezolva in sensul suferintei iudeilor”.

  „Iuda sufera. De ce? Pentru ca Iuda traieste in mijlocul unor popoare pe care nu poate sa nu le dusmaneasca, chiar daca ar voi altfel; pentru ca din momentul in care a refuzat sa/l recunoasca pe Christos-Mesia (…) el e dator fata de el insusi sa/si implineasca functiunea care ii revine, aceea de dizolvant al valorilor crestine”.

  „Iosif Hechter {personajul cartii}, tu esti bolnav. Tu esti substantialmente bolnav,pentru ca nu poti decat sa suferi; si pentru ca suferinta ta e infundata. (…) Suferim si noi crestinii. Dar pentru noi e o iesire, pentru ca noi ne putem mantui”.

 4. RAT spune:

  ca sa fim in tema 😀

  In pragul falimentului!
  Intr-o seara, vine Shlomi si intreaba pe Itzic(tatal):
  S.- Tata ce avem azi de mancare?
  I.-Cine nu mananca azi si tine post, primeste 10 shekeli!
  Atunci Shlomi se repede si ia banii, dupa care merge flamand ca culcare!
  Adoua zi…. acelasi Shlomi cu burta lipita de spate:
  S. –Ce avem azi de mancare?
  I.- Cine vrea azi de mancare trebuie sa plateasca !10 shekeli!

  sursa: http://fun.itbox.ro/bancuri-cu-Evrei/2

 5. iacubovici spune:

  poftim un om suparat in egala masura pe evrei si pe comunisti
  http://www.jurnaltv.md/?mod=martor&id=86
  intrebare, cum credeti pentru acest discurs dl Sarbu poate fi bagat la zdup?

 6. ovidiu spune:

  Uite si neo-securitatea!Intruchipata in DECLARATIA DREPTURILOR OMULUI si a institutiilor afiliate CoE si ONU. Sa imi lumineze Dumnezeu mintea si sufletul!Doamne ajuta!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: