Rîsu’ lumii! Băsescu acuzat de antisemitism!

De Tesu SOLOMOVICI, ZIUA

Obosit de sejurul in Orientul Mijlociu, presedintele Traian Basescu, intr-o Conferinta de Presa tinuta pe aeroport la reintoarcerea sa la Bucuresti, a facut gafa de a nu cita Israelul printre tarile cu care se invecineaza Siria.Intr-un articol intitulat „Statul pe care presedintele Romaniei l-a uitat”, Cellu Rosenberg, un ziarist de la cotidianul telavivean „Haaretz”, s-a grabit sa-l ironizeze pe presedintele Romaniei ca habar nu are de geo-politica. Prilej pentru confratele jurnalist sa extrapoleze acest incident minor, de care, stim, ca pre­sedintele Basescu este primul care-l regreta, si sa faca unele aprecieri inexacte. Acuzandu-l pe presedintele Traian Basescu de antisemitism, Cellu Rosenberg crede ca e cazul de a lega omi­siunea presedintelui de recenta vandalizare a 200 de monumente din Cimitirul Evreiesc din Sos. Giurgiului (in realitate doar 131!), si, mai grav, de antisemitismul funciar al poporului roman. E citat in acest sens faimoasa si nedreapta sintagma inventata de istoricul Hanna Arendt, dupa care „Romania este tara cea mai antisemita din lume” si se da drept exemplu cifra de 400.000 de evrei „exterminati in anii Holocaustului nu de germani, ci de romani, aliatii lui Hitler”. In fuga condeiului, ziaristul include in aceasta cifra si pe cei 135.000 de evrei transilvaneni dusi la Auschwitz nu de romani, ci de fascistii maghiari in perioada ocuparii Ardealului de Nord de catre Ungaria. Exagerarile si inexactitatile gazetarului culmineaza cu imaginea unei Romanii contemporane antisemite: „Daca cineva crede ca s-a produs in sfarsit o schimbare in ultimii ani, daca toti spera ca antise­mitismul este practicat doar de badaranii care profaneaza morminte, declaratiile presedintelui Traian Basescu, la conferinta pe aeroportul din Bucuresti, arata ca Romania pastramei si a vinului are si o alta fata: Romania antisemitismului”. Articolul sufera si din pricina altor inexactitati.

Vezi şi aceasta

Există antisemitism în România? – Sondaj de opinie, aici

Reclame

10 Responses to Rîsu’ lumii! Băsescu acuzat de antisemitism!

 1. sfaturi nunta spune:

  vorba cetateanului turmentat, „si eu.. cu cine votez?!”

 2. Vladimir B. spune:

  Chiar ca e ridicol! Tocmai el, care a dat unda verde achizitiilor imense de terenuri, de proprietati imobiliare etc. cetaţenilor coşer!!!

 3. savatie spune:

  Lasă, Vladimir, că se mai aleg românii cu vreo lege coşer 🙂 Că doar România e cea mai antisemită ţară din lume!

  Eu mă întreb cine o fi reuşit să profaneze 200 de morminte într-un cimitir evreesc? Dacă a fost pe timp de zi, cum de nu i-a văzut nimeni? Iar dacă a fost pe timp de noapte, de cîţi oameni a fost nevoie ca să lucreze atît de mult, prin întuneric, fără să aibă lumini? Sau poate ştiau cum sînt dispuse mormintele, aveau schema cimitirului? Iar dacă au avut lumini, de ce nu au fost văzuţi? Şi, ca să dărîmi 200 blocuri de beton şi de piatră, cum ştim că sînt mormintele evreilor, e nevoie de timp, de ciocane mari de fier, care fac mare zgomot, şi de mulţi oameni, foarte mulţi. Cum au traversat aceşti oameni oraşul, cînd poliţia română are ordin să oprească orice grup de băieţi mai mare de trei persoane care merg noaptea prin oraş?

  Eu am fost, din curiozitate, în cimitirul evreesc din Bălţi, care este un cimitir destul de mare, şi am văzut cît de durabile sînt mormintele. Să dărîmi 200 de astfel de morminte, e ca şi cum ai dărîma un pod de piatră. Cine a înscenat această profanare ca să o arunce asupra românilor? Cum de nu au fost prinşi aceşti „profanatori”? Ca după asta să vină şi treaba cu Băsescu! Cred că este o provocare la adresa poporului român.

 4. Vladimir B. spune:

  Înţeleg prea bine ce spui, părinte Savatie!
  Eu am fost acolo şi ştiu cum e dispus acel cimitir, şi cât este de mare. Mare parte din el NU are morminte…dar e un teren generos ca întindere, cu gard înalt. Mă gândesc că e rost de a-l face CONSTRUIBIL. Aşa zisa profanare, poate să ţintească, în fond, reutilizarea lui, şi deci, nu are nicio treabă cu românii…ei trec fără să ştie zi de zi pe lângă acel gard, fără şă ştie ce e acolo, şi cât de întins e acel teren. Fiind situat la mică distanţă de ieşirea din oraş, spre Giurgiu, e aur curat pentru rechinii imobiliari. Deci, dacă am sau nu dreptate în aceste neghioabe intuiţii ale mele, o va arăta timpul!!!

 5. ilie spune:

  E in mod clar o inscenare si provocare. Nu cred ca in spatele ei se afla speculatori imobiliari ci mai degraba cineva care e interesat ca poporul roman sa fie catalogat antisemit. Dar noi sintm prea moi si dezbinati pentru o replica sanatoasa. Ma bucur ca evrei au reusit sa-si reintemeieze statul lor dupa lunga lor robie (in timpul careia au fost robi mai mult sau mai putin). In felul asta au dat de arabi, niste adversari mai pe masura. Totusi nu ma bucur prea tare caci am auzit ca reintemeierea Israelului e un semn al vremurilor din urma.

 6. Fabian spune:

  Tovarasul evreu anticrestin Tesu Solomovici sa ne scuteasca de asemenea articole de „aparare” a lui Basescu, din moment ce el e unul din marii denigratori masoni ai Bisericii Ortodoxe, ai aparatorilor ei, ai marturisitorilor ce au platit cu viata curajul lor. Ultimul art. din ZIUA pe tema asta fusese un atac furibund contra savantului Nicolae Paulescu pe care-l acuza ca n-a citit Talmudul, ca e antisemit etc. Ar fi binevenite niste raspunsuri la ce-a scris el. Un art. plin de injurii subtile sau pe fata, specific vicleniei evreilor. Vedeti:
  http://www.ziua.ro/f.php?data=2008-10-18&thread=244174
  Daca il acuza pe Paulescu ca antisemit, de ce nu zice si de artizanii comunismului care au fost toti evrei: Marx, Engels, Lenin, Stalin, Ana Pauker, Nicolski (Grunberg), Emil Bodnaras, Trotzki, Iliescu, Brucan etc.
  De ce nu zice de crimele din inchisorile comuniste facute de tortionarii evrei si unguri? Sau milioanele de oameni care au suferit in inchisorile comuniste nu merita atentia tovarasului Solomovici? Sigur ca nu, din moment ce e evreu anticrestin si denigrator al marilor personalitati romanesti.

 7. joacadeamine spune:

  in comentariul #4, inceputul este foarte ne-crestin. antisemit as zice. (Lasă, Vladimir, că se mai aleg românii cu vreo lege coşer 🙂 Că doar România e cea mai antisemită ţară din lume!)

  titlul citeaza articolul original din ‘ziua’, dar adauga ceva care n-are nicio legatura cu misiunea religioasa pe care autorul site-ului pretinde ca o are. ‘rasu’ lumii’ inteleg sa citesc in ‘cancan’ si ‘click’, dar nu pe site-ul cuiva care pretinde ca face parte dintr-o biserica, si mai mult, propavaduieste in numele ei.

  adaug la asta vesnica mea mirare cum se poate numi cineva monah si sa aiba acces la internet. sau acum lasarea celor lumesti are si varianta light?

 8. savatie spune:

  Prietene, cum poţi să mă învinuieşti de antisemitism pentru o metaforă? Sau nu ştii că în România antisemitismul se pedepseşte cu 5 ani de închisoare? Consideri, oare, că pentru că am numit această lege „coşer” merit să fiu închis?

 9. Fabian spune:

  Parinte, asta e sau evreu sau platit de ei… Iata cine zice de internet! ei -evreii- ar dori ca nici un crestin pana la urma sa nu aiba net, sa nu mai gandeasca, sa fim o turma de animale pe care sa ne conduca ei. Ca dehh, Hristos ne-a spus sa fim smeriti si sa intoarcem obrazul… ca ei -evreii- sa-si faca jocurile de dominatie a lumii nesuparati de nici un crestin. Cam asa ceva ar dori.
  Ati avut mare dreptate cu argumentele despre profanarea cimitirului evreiesc de mai sus, perfect adevarat, la mintea cocosului ca cimitirul n-a fost profanat de crestini ortodocsi. Eventual chiar de evrei, pt a da vina pe crestini (asa cum si Holocaustul e produsul evreilor pt a-i distruge pe crestini- Hitler=evreu, finantat de familiile Rockefeller, Rotschilld etc, toate evreiesti).
  JUdecati cine e antisemit: oare nu chiar evreii insisi -clasa conducatoare- si-au decimat propriul popor in lagarele naziste?
  De plansul lumii…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: