Prezenţa icoanelor în şcoli este legală

Campania „Salvaţi Icoanele Copiilor”, s-a încheiat odată cu comunicarea în scris a Deciziei Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în procesul Ministerul Educaţiei + Asociaţia Provita Bucureşti vs. Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării + Moise Emil.

Prin Decizia ICCJ, datată 11 iunie 2008, Recomandarea nr. 323/2006 a CNCD de interzicere a prezenţei simbolurilor religioase în şcolile publice, a fost anulată ca fiind nelegală.

Campania „Salvaţi Icoanele Copiilor” a debutat în noiembrie 2006 cu formarea „Coaliţiei pentru Respectarea Sentimentului Religios” reunind peste 150 de organizaţii non-guvernamentale şi mii de persoane particulare, atît din România cît şi din diaspora. Reprezentanţii Coaliţiei pentru Respectarea Sentimentului Religios, inclusiv in instanţă, sunt Asociaţia Civic Media, Asociaţia Pro Vita Bucureşti şi Asociaţia Studenţilor Creştin-Ortodocşi din România.

Puteţi citi  textul Deciziei ICCJ la http://www.salvati-icoanele.info

5 Responses to Prezenţa icoanelor în şcoli este legală

 1. Marilena spune:

  Slava Domnului! In ultima vreme incep sa cred ca totusi Dumnezeu nu va ingadui inca sfarsitul, si ca nu ne-a abandonat pentru pacatele noastre…Sunt semne bune pentru noi, cei care iubim Biserica lui Hristos.

 2. Curier spune:

  Pomeniti la rugaciune pe parintele Mina Dobzeu, care se afla pe patul de spital, la Iasi. Cei care pot sa mearga sa-l incurajeze si sa-i aduca o mangaiere, il pot gasi la Spitalul Sf. Spiridon, sectia Infectiose, pavilionul 4, salon 5. „Bolnav am fost, şi m-aţi cercetat” (Matei 25,36)
  PS : pentru cei care nu stiu parintele Mina l-a botezat pe Nicolae Steinhardt, monahul de la Rohia.

 3. Cei care au judecat drept, au avut gandul bun de la Dumnezeu. Inteleapta decizie!

 4. Nebunia sec 21 spune:

  astea cu siguranta sunt vremurile de pe urma. nu inteleg de unde pana unde este discriminare a tine icoane ortodoxe in scoli intr-o tara crestin-ortodoxa ? cei care sunt de alta religie din cate stiu eu sunt scutiti la cerere de ora de religie, sau sa cante imnul patriei daca religia le interzice. de asemeni cand armata era obligatorie, acestia erau scutiti de serviciul militar. deci va rog sa-mi explicati de unde pana unde se face discriminare religioasa in romania? e dreptul nostru ca popor crestin ortodox sa ne afisam ca atare. credinta face parte din valorile neamului, fiindca nu degeaba a fost aparata cu pretul sangelui de voievozi in trecut, iar acum simbolurile care reflecta aceste valori au devenit discriminari religioase ? exista doua metode de a ocupa o tara, de a o inrobi, pe cale armata prin razboi, sau incetul cu incetul ii inlocuiesti valorile cu altele care convin cotropitorilor din umbra, pana ce aceasta isi pierde cultura, traditia pe scurt identitatea servind in cele din urma intereselor acestora. daca in primul caz cand ocupatia a fost facuta pe cale armata, fortat tara respectiva dupa ceva timp mai poate nadajdui la libertate si integritate nationala, in cel de-al doilea caz este cu totul pierduta fiindca ocupatia a fost facuta prin viclenie fara ca macar tara respectiva sa o constientizeze, cu vorbe frumoase dar mincinoase, de aceea ue-ul nu este altceva decat o mare mizerie. ma intreb oare de ce ue-ul ne- a interzis sacrificarea traditionala a porcilor inainte de craciun, in timp ce spaniolii se desfata cu luptetele de corida, unde sunt sacrificati si tauri dar uneori si oameni. cum se face ca acelea nu mai sunt obiceiuri barbare ?, desi spania face de asemeni parte din ue.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: