Cine are de cîştigat din legea antidiscriminare

De Savatie Baştovoi

Ieri moldovenii au protestat paşnic împotriva proiectului de lege care vine să „rezolve” problema discriminării în Republica Moldova. Legea este impusă de un oarecare parlamentar european printr-o scrisoare adresată primarului Chişinăului, în urma refuzului dat asociaţiei homosexualilor din Moldova de a-şi organiza parada.

Mitropolia Moldovei, condusă de mitropolitul Vladimir, a adresat o scrisoare Parlamentului Republicii Moldova în care îşi exprima dezaprobarea noului proiect de lege antidiscriminare. În document, pe lîngă invocarea procentului mare de creştini (93 la sută, potrivit statisticilor oficiale), era invocată şi libertatea oferită de Declaraţia Universală a Drepturilor Omului care evită să includă în lista categoriilor discriminate formula „orientare sexuală”.

Nu sînt cunoscute alte plîngeri, cel puţin la nivel înalt, cum că în Republica Moldova discriminarea ar fi o problemă de stat. Singurul grup nemulţumit este cel al minorităţilor sexuale. Dar doleanţele acestui grup ţin mai mult de imposibilitatea lor de a-şi promova oficial politica sexuală, nu de cazuri de respingere a lor în cîmpul de muncă sau în celelalte drepturi pe care Republica Moldova le oferă tuturor cetăţenilor săi.

Homosexualilor moldoveni (deşi, se pare, majoritatea dintre ei sînt ruşi) li se oferă dreptul la liberă exprimare, dovadă fiind site-ul lor oficial, finanţat de organizaţii şi Instituţii străine, pînă la nivel de ambasade. Dacă homosexualilor şi lesbienelor din Moldova le-a fost respinsă cererea de organizare a paradei pe piaţa centrală a Chişinăului, aceasta nu s-a făcut din motive discriminatorii, ci pentru că au existat cereri scrise din partea populaţiei care solicitau neautorizarea acestei parade pe motivul păstrării ordinii publice. Paradele gay au prilejuit ciocniri violente pe întreg teritoriul fostei URSS, chiar şi în Lituania, ţară membră UE, care, după ultima paradă, soldată cu victime, s-a văzut nevoită să interzică prin lege manifestaţiile gay. Homosexualitatea este considerată o înjosire de către moldoveni, iar promovarea ei este receptată ca un atac la demnitatea familiei.

Grupul de homosexuali „moldoveni” care a făcut atîta zarvă, ajungînd pînă la Curtea Europeană, a încăput în data de 5 mai, ziua prevăzută pentru paradă, într-un singur autobuz, în care mai erau şi pancardele şi baloanele adiacente. Adică, un grup mai mic de 40 de persoane ţine morţiş să defileze pe piaţa centrală a capitalei pentru a striga în auzul tuturor că ei sînt homosexuali. Iar moldovenii nu au dorit să audă asta. Primarul a ales să respecte cererea majorităţii, ceea ce este un act perfect democratic.

Dacă Parlamentul Republicii Moldova va aproba acest proiect de lege, el va încuraja politica homosexuală în toate sferele vieţii publice. Iar moldovenii nu sînt popor de homosexuali. Această lege va da naştere adevăratei discriminări, deoarece creează o problemă care pînă acum nu a existat. Moldovenii îi vor urî şi, la nevoie, îi vor şi bate pe homosexuali (că la moldoveni bătaia e sfîntă), deoarece se vor sătura să-i tot vadă la ştiri, pozînd în victime ale discriminării. Cei cîţiva homosexuali din Chişinău, care şi-au demonstrat în ultima vreme verva cu care ştiu să atragă pe toţi şi pe toate în judecată, avînd sprijinul făţiş al unor demnitari europeni, vor declanşa procese nesfîrşite bizuindu-se pe noua lege. Apariţiile scandaloase fac parte din strategia de publicitate a homosexualilor.

Parlamentarii moldoveni, dacă nu vor ca problema celor sub 40 de gay declaraţi din republică să devină prima prioritate a statului, trebuie să omită din lista categoriilor ce cad sub incidenţa legii antidisciminare categoria „orientare sexuală”. E adevărat că în acest caz legea nu ar mai trebui votată, deoarece toate celelalte categorii sînt protejate deja. În cazul acesta, parlamentarii ar trebui să-şi îndrepte elanul spre alte probleme, mai de interes pentru moldoveni. Ceea ce nu ar fi un lucru rău.

Reclame

3 Responses to Cine are de cîştigat din legea antidiscriminare

  1. am impresia ca se inventeaza asemenea probleme pentru a distrage atentia opiniei publice de la probleme mult mai majore social-politice, e o manevra politica care, din fericie, da roade …:(

  2. […] Noi cărţi ale Sfîntului Nicolae Velimirovici apărute la Editura Predania Cine are de cîştigat din legea antidiscriminare […]

  3. ghenadie spune:

    sa nu discriminam si sa ii lasam printre noi ca sa marsaluiasca pe strazi…Auzi NEBUNIE!…da pe cei ce au boli infectioase de ce ii sechestreaza de restul lumii,adevarat va zic voua precum spunea si Sf. Paisie Aghioritul,mai periculosi sunt cei ce sufera de boli duhovnicesti(sau psihice) decat cei ce sufera de boli trupesti!primesc eu in casa 20 de homosexuali daca parlamentul UE primeste 2 de leprosi!CE NEAM PROST SI INCULT AM AJUNS…zic doar atat dar situatia e mai tragica decat pare!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: