A fost odată un cîine…

Continui lista desenelor animate celebre în URSS. Filmul surprinde foarte bine atmosfera şi psihologia slavă. Ca fapt divers, mai spunem că primăria din Tambov a inaugurat un monument Lupului din Tambov care nu este altul decît personajul din acest desen animat. Deasemenea, ruşii au creat expresii cum ar fi „de parcă ai fi lupul din Tambov” sau „lupul din Tambov îţi e tovarăş”. Vizionînd filmul, vă veţi da seama ce vor să spună aceste expresii. Aşadar, Жил-Был Пёс – A fost odată un cîine

4 Responses to A fost odată un cîine…

 1. v spune:

  Foarte drăguţ! Despre prietenie şi … despre cât de mare e dragostea lui Dumnezeu pentru noi.

 2. Ema spune:

  http://www.libo.ru/libo1335.html Un superb desen animat produs in 2000 parca. Mesajul si tehnica sint la fel de exceptionale. E despre speranta. Despre forta sperantei si a iubirii. MINUNAT!!!

 3. Stelica spune:

  Au trecut de mult desene astea animate .. acum numai desene cu bataie si nu mai stiu ce fel de lupte .. Unde e imaginatia de alta data ? Tom & Jerry si multe alte desene frumoase ..

 4. ioana spune:

  Pentru cei care nu au ajuns sa vada desenul animat de pe link (din motive tehnice?), ce inseamna aceste expresii: „de parca ai fi lupul din Tambov” sau „lupul din Tambov iti e tovaras”? Doamne-ajuta.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: