Scriitori români din Basarabia arată faţa adevărată a lui Iurie Roşca

Vocea Basarabiei

23 dintre cei mai importanti scriitori romani din Basarabia atentioneaza opinia publica printr-un comunicat asupra « inadmisibilitatii utilizarii cartii ca instrument de denigrare a persoanelor publice ». Prezentam mai jos fragmetele esentiale.

„Noi, scriitorii, cei care consideram cartea ca si cel mai important mijloc de comunicare, dezvoltare si culturalizare a societatii, dezaprobam categoric actiunile lui Iurie Rosca, care a declansat o campanie fara precedent de denigrare a politicienilor democrati. Cartea a fost din totdeauna izvor al intelepciunii si mesager al tolerantei si compasiunii. Mai mult decat atat. In Basarabia, cuvantul scris a avut in vremuri grele rolul de a ilumina oamenii, iar lupta pentru litera romaneasca a fost cauza mai multor generatii”, se spune in documentul citat.

„Iurie Rosca este cunoscut ca un personaj politic agresiv, fara principii morale, capabil sa aplice cele mai josnice procedee pentru a-si demola adversarii politici… Aceasta ura patologica fata de cei care gandesc altfel si nu sunt de acord cu politica lui Iurie Rosca au resimtit-o si multi dintre colegii nostri de breasla. Ultima scriitura a lui Iurie Rosca despre Vlad Filat este culmea imoralitatii si discrediteaza insasi notiunea de carte…

Scriitorii romani din Basarabia condamna „asemenea manifestari de ura si intoleranta” si considera ca „este de datoria lor morala sa traga un semnal de alarma la aparitia unor asemenea elemente de obscurantism agresiv, care a prezentat oricand si oriunde in lume un simptom extrem de periculos pentru evolutia societatii umane”.

Reclame

4 Responses to Scriitori români din Basarabia arată faţa adevărată a lui Iurie Roşca

  1. vitalie spune:

    mai ce tare…nici gurita nu le miroasa, nici usturoi n-au mancat… de parca „In april, in april” nu a fost difuzata prin intermediul cartii, de parca culturalizarea socialista nu s-ar fi desfasurat tot prin carte…mai cum descopera unii cantareti ai kolhozului intelepciunea mesagerului tolerantei si compasiunii….

  2. oarecare spune:

    nu stiu ce sa zic, sunt roman din acela din Romania de vest, iar cum ne mai spunem noi cei din Tara de Jos… moldoveni, stau si ma intreb .. pana la urma care este adevarul? cine este I Rosca? voieste el intr-adevar binele poporului aista romanesc ? doreste el cu adevarat revenirea la normalitataea granitelor ? poate is prea multe intrebari… poate chiar prea putine.. cine stie

  3. blogideologic spune:

    Iertaţi – mă pentru presupusa blasfemie, dar limbajul acestor „cei mai importanti scriitori români din Basarabia” este de lemn.

  4. […] Scriitori români din Basarabia arată faţa adevărată a lui Iurie Roşca […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: