„Bătrînul şi marea” de Alexandr Petrov – Oscarul pentru animaţie în 2000

Continui seria desenelor lui Alexandr Petrov, după ce am văzut că Rusalka s-a bucurat de o primire atît de bună. „Bătrînul şi marea” este filmul care l-a făcut pe Petrov celebru şi în occident, atrăgîndu-i primul său Oscar pentru animaţie în anul 2000 (al doilea l-a obţinut în 2007).

Bătrînul şi marea I
Bătrînul şi marea II

7 Responses to „Bătrînul şi marea” de Alexandr Petrov – Oscarul pentru animaţie în 2000

 1. Demetrios spune:

  Ce imi place mie mult la Petrov este faptul ca realizeaza aceste desene animate dupa modelul pictorilor impresionisti francezi. Mult talent si mult feeling dat de aceasta metoda de desen. Personajele si fenomenele naturii nu sunt pur si simplu redate, ci ti se incluca si starea lor. Excelent! Parinte, ce alte surprize placute ne mai rezervati?:)

  Ati putea sa ne spuneti ce parere va fac filmele lui Tarkovsky sau Zvyagintsev? As fi tare curios sa aflu parerea si interpretarea dumneavoastra mai ales asupra ultimului regizor!

 2. Iuliana spune:

  Multumim si pentru perseverenta, Parinte. M-ati convins, asa ca am vazut pe nerasuflate tot ce am gasit, pe langa Rusalca : Batranul si marea, Dragostea mea, Visul unui om ridicol si Vaca. M-am uitat chiar si la „making of”, macar ca e in ruseste.

  Uluitoare metoda de realizare, pentru niste filme de animatie, pictura pe sticla „in miscare”! Senzational rezultat si… deloc in ultimul rand, ce bucurie sa stravezi duhul care le anima! Ce combinatie de profunzime si puritate…

 3. Oana J spune:

  Ma bucura initiativa de a face un capitol despre animatie.
  Doua propuneri: The Tree and The Cat/ Copacul si pisica – http://www.youtube.com/watch?v=6zh3C-D9KpQ si The Laziness/ Lenesul – http://www.youtube.com/watch?v=PmRUeZpsSFA. Daca va plac postatile ca articole, pentru a fi mai bine vizualizate.

 4. Madi M spune:

  Care sunt deci bogatiile care raman si despre care Domnul Isus spune ca nici moliile, nici rugina nu le va atinge? Trei lucruri raman: credinta, speranta si dragostea. Iata ce putem lua cu noi in barca vietii!

  Iata ce ne va fi pastrat cand tot restul va fi disparut…

 5. Solaris spune:

  Solaris (English subtitles). Part 1 of 2 (1/8).

  . . .

  Solaris (English subtitles). Part 1 of 2 (8/8).

  Solaris (English subtitles). Part 2 of 2 (1/9).

  . . .

  Solaris (English subtitles). Part 2 of 2 (9/9).

 6. Solaris spune:

  Părinte, m-aş bucura dacă aţi posta pe blogul dvs. şi unele filme ruseşti, cum ar fi “Solaris”, “Călăuza” sau “Andrei Rubliov” (toate de Tarkovsky) . . .

 7. Adrian Sicoe spune:

  Parinte Savatie, ne-am bucura daca ne-ati ajuta cu subtitrarea la acest desen animat http://www.youtube.com/watch?v=tzvk4Uhzo88&feature=player_embedded

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: