Despre prietenie, zăpăceală şi speranţa într-o lume mai frumoasă

Un desen animat care a făcut epocă în URSS. A dat naştere expresiei: „parcă ai fi ariciul în ceaţă” care a rămas pînă acum în Rusia şi fostele ţări sovietice. Un film contemplativ, deloc pentru copii, despre prietenie, zăpăceală şi speranţa într-o lume mai frumoasă. Aşadar: Ёжик в тумане – Ariciul în ceaţă

5 Responses to Despre prietenie, zăpăceală şi speranţa într-o lume mai frumoasă

 1. alex spune:

  Interesant filmuletul. Mi-a adus aminte de copilarie.

 2. Vladimir B. spune:

  Filmul acesta are o „substanta” metafizica, si este un adevarat miracol ca s-a putut vedea in URSS in anii’70! Macar daca si-ar pune copii de azi problema existentiala daca poate calul respira in ceata!

 3. Paula spune:

  Aceste desene animate au o sensibilitate aparte… Si un talc totdata. Mie nu mi se par deloc triste, la fel ca si cele despre singuratatea copilului care inspira gingasia si atentia unui copil intr-o lume necunoscuta… asa cum ne smtim toti cand pasim intr-o lume pe care trebuie s-o exploram altfel, prin forul nostru interior… poate ca ma refer la cele ce tin de duhovnicesc… Intr-adevar, substanta metafizica este evidenta, si destul de evidenta este „substanta crestina”. 🙂 Cred ca mi-am descoperit, cu ajutorul dumneavoastra, parinte, un nou hobby din care pot creste si dpvd duhovnicesc. Binecuvantati, si rugati-va si pentru noi! Dumnezeu sa va ajute si Maicuta Domnului sa va fie mereu sprijin si mangaiere cu rugaciunile Ei!

 4. Vladimir B. spune:

  Multumesc, Parinte pentru ca mi’ai amintit de uriasul creator de animatie si filme cu papusi (sub masca carora camufla o intreaga filosofie vizula!), Yuri Nornstein! Pe Youtube se pot vedea cateva din creatiile lui de odinioara…

 5. Natalia spune:

  E delicios, Parinte! Ca toate celelalte, de altfel. Demult nu am simtit asa o bucurie. Va multumesc ca mi-ati descretit fruntea in aceasta zi grea pentru mine! 🙂 Doamne ajuta!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: