Campania pro-avort – o cursă pentru România


Scrisoare către români din partea Societăţii pentru Protecţia Copiilor Nenăscuţi, Londra

Dragi prieteni,

În mass-media britanică, s-a afirmat că autorităţile române au de gând să schimbe legislaţia pentru a permite avortul în cazul fetiţei violată de unchiul său. Ca organizaţie consacarată protecţiei copiilor nenăscuţi şi femeilor de pericolul avortului, sugerăm autorităţilor române să nu schimbe legea, ci să facă tot ce le stă în putinţă pentru a proteja atât viaţa copilului nenăscut, cât şi sănătatea şi bunăstarea tinerei mame, rezistând presiunilor care se fac pentru schimbarea legislaţiei în acest sens.

În sprijinul opiniei noastre facem trimitere la informaţiile de mai jos, care scot în evidenţă efectele mintale şi psihice ale avortului asupra femeilor, informaţii oferite de organizaţia British Victims of Abortion („Victimele avortului din Marea Britanie”), organizaţie a femeilor care doresc să informeze alte femei care intenţionează să facă avort:

• Adolescentele care au făcut un avort în ultimele 6 luni au o probabilitate de 6 ori mai mare de a încerca să se sinucidă, faţă de adolescentele care nu au făcut avort.

• Adolescentele care fac avort au o probabilitate de 4 ori mai mare de a se sinucide, faţă de femeile adulte care au avortat, iar istoricul avortului la o adolescentă este posibil să se asocieze cu gânduri de suicid.

• Adolescentele care avortează au o probabilitate mai mare de a avea probleme psihice şi, de asemenea, au o probabilitate de aproape 3 ori mai mare de a fi internate într-un spital de boli mintale faţă de ceilelalte adolescente, în general.

• Aproximativ 40% din avorturile adolescentelor au loc fără implicarea părinţilor , nedând astfel nici o şansă părinţilor lor să afle informaţii despre cauzele adevărate ale problemelor lor fizice sau emoţionale ulterioare.

• Adolescentele care au făcut deja un avort au o probabilitate de 5 ori mai mare de a cere ulterior ajutor pentru problemele psihologice şi emoţionale, în comparaţie cu adolescentele care-şi duc „sarcinile nedorite” până la capăt.

• Adolescentele care fac avort au o probabilitate de 3 ori mai mare de a se plânge de tulburări ulterioare ale somnului şi de 9 ori mai mare de a apela la marijuana.

• Studiile care compară avortul cu sarcinile duse la termen arată că rezultatele cele mai proaste sunt asociate cu avortul, chiar dacă sarcina este neplanificată.

De aceea, nu numai pentru sănătatea acestei fetiţe de 11 ani şi a copilului ei nenăscut, ci şi pentru vieţile mult mai multor copii nenăscuţi şi mame din România, implorăm autorităţile române să nu schimbe legea cu scopul ca fetiţei de 11 ani să i se facă avort.

Cu stimă,

John Smeaton,
Director naţional al Societăţii pentru Protecţia Copiilor Nenăscuţi, Londra

Surse:
B. Garfinkel, et al., „Stress, Depression and Suicide: A Study of Adolescents in Minnesota”, Responding to High Risk Youth (University of Minnesota: Minnesota, Extension Service, 1986).
M. Gissler, et al., „Suicides After Pregnancy in Finland: 1987-1994: register linkage study”, British Medical Journal, 313: 1431-1434, 1996; şi N. Campbell, et al., „Abortion in Adolescence”, Adolescence, 23:813-823, 1988.
W.Franz & D.Reardon, „Differential Impact of Abortion on adolescents and adults”, Adolescence, 27 (105), 172, 1992.
R. Somers, „Risk of Admission to Psychiatric Institutions Among Danish Women Who Experiences Induced Abortion: An Analysis Based on National Report Linkage” (Teză de doctorat, Los Angeles: Universitatea California, 1979, Dissertation Abstracts International, Public Health 2621-B, Order No.7926066).
„Teenage Pregnancy: Overall Trends and State-by-State Information”, Raport al Institutului „Alan Guttmacher”, Washington D.C., http://www.agi.org.
P.K. Coleman, „Resolution of Unwanted Pregnancy During Adolescence Through Abortion Versus Childbirth: Individual and Family Predictors and Psychological Consequences”, Journal of Youth and Adolescence (2006).
Ibid.

Reclame

2 Responses to Campania pro-avort – o cursă pentru România

  1. […] Legile nescrise ale avortului Campania pro-avort – o cursă pentru România […]

  2. […] Scrisoare către români din partea Societăţii pentru Protecţia Copiilor Nenăscuţi, Londra […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: