Un revizionist evreu pierde titularizarea in invatamant

Preluare de pe Altermedia

Daca credeti ca „sistemul” ii trateaza dur pe revizionistii obisnuiti si pe alti „eretici”, intrebati-l pe profesorul Norman Finkelstein ce se intampla cand un evreu rupe randurile in chestiunea holocaustului. Conform cu Yahoo News, un profesor care a acuzat ca unii evrei folosesc mostenirea holocaustului pentru a primi plati compensatorii nu a primit titularizarea la Universitatea DePaul, dupa o disputa publica. Norman Finkelstein, ale carui lucrari au dus la o disputa indelungata cu un profesor de drept de la Harvard, s-a declarat dezamagit de decizia luata de conducerea facultatii, cu 4 voturi impotriva sa din 7.

„Imi pot refuza titularizarea, imi pot lua dreptul de a preda”, a spus Finkelstein, in varsta de 53 de ani, pentru Chicago Sun-Times. „Insa niciodata nu ma vor opri de la a spune ce cred.”

Cea mai recenta carte a lui Finkelstein, „Beyond Chutzpah: On the Misuse of Anti-Semitism and the Abuse of History”, este un atac la lucrarea lui Alan Dershowitz „The Case for Israel”. Finkelstein argumenteaza ca Israelul foloseste anti-semitismul ca arma pentru a inabusi criticile. Dershowitz, care a amenintat ca il va da in judecata pe editor pentru calomnie, i-a indemnat pe oficialii Universitatii Catolice DePaul din Chicago sa respinga cererea de titularizare a lui Finkelstein.

Dershowitz, profesor de drept la Universitatea Harvard, binecunoscut pentru sustinerea folosirii torturii asupra teroristilor, nu se arata pe deplin satisfacut de verdictul senatului Universitatii DePaul. „N-ar fi trebuit sa fie un caz atat de strans,” a precizat Dershowitz intr-un e-mail, cu referire la rezultatul votului. „Singurul merit academic al lui Finkelstein sunt atacurile ad hominem la inamicii ideologici. Singurul motiv pentru care decizia a fost pe muchie de cutit au fost persoane de stanga din afara care au dus o campanie politica in numele sau.”

Dezbaterea asupra titularizarii sale a starnit mania multora din mediile academice si religioase, iar pe internet au aparut bloguri si petitii atat in sprijinul cat si impotriva sa. Pe siteul sau, Finkelstein a postat o scrisoare explicand de ce senatul universitar a decis sa nu-i acorde titularizarea. In scrisoare oficialii il acuza pe Finkelstein de o opera „deliberat jignitoare”, de lipsa de implicare in activitatile profesionale si de tendinta de a intra in conflict public cu alti profesori.

Finkelstein preda teorie politica la Universitatea DePaul din 2001. Oficialii de la DePaul au mentionat ca contractul lui Finkelstein expira in iunie anul viitor, insa el „poate alege sa isi paraseasca postul imediat”.

Finkelstein si-a luat doctoratul la Universitatea Princeton in 1988. A publicat 5 carti, dintre care prima a fost cea mai controversata. In „Holocaust Industry”, acesta  pune sub semnul intrebarii mitul holocaustului si considera ca intreg holocaustul este de fapt o frauda, destinata sa creeze un nesfarsit flux de simpatie si sume reparatorii pentru evrei.

2 Responses to Un revizionist evreu pierde titularizarea in invatamant

  1. […] Un revizionist evreu pierde titularizarea in invatamant […]

  2. ALex spune:

    Parinte Savatie, nu prea stiu unde sa va las un comment, legat nu de articolul de fata ci de, consider, injuriile pline de infatuare si lipsite de substrat real cu intentia de discreditare a dumneavoastra si manipulare mediatica a tinerilor, ale domnului Mihnea Georgescu, asa ca il pun aici cu dorinta de a va cere opinia.

    CATRE MIHNEA GIORCESCU: Comenatriile dumneavoastra par lipsite de obiectivitate. In primul rand pentru ca Ion Iliescu este evreu. A dat legi in care este sanctionata orice referire spune/se injurioasa la adresa poporului evreu. Asta insemnand ca orice denunt de antisemitism are consecinte sociale, frauda neputand sa o dovedeasca nimeni, nimic mai mult ca vechile denunturi catre criminala si actuala securitate. Romanii de-a lungul istoriei au suferit inzecit mai mult decat evreii, plus ca poporul rus pe care il manjiti ridicandu-l in slavi prin batjocura culturala pe care o faceti, a avut cu vreo 20 de milioane mai multe victime in lagare decat tot holocaustul si sa nu uitam de filiatia evreieasca a lui Stalin. Cu alte cuvinte la 1 evreu omorat in holocaust au platit 20 de neevrei. Iata adevaratii criminali de razboi, internationala militie secreta evreiasca. Romania crestina a facut eforturi supraomenesti de a elibera evreii in timpul celui de al doilea razboi mondial. Iar faptul ca inamicul principal al germaniei naziste a fost nu alta decat rusia stalinista, o rusie cu profunde radacini crestine, care de ar fi fost antisemita nu ar fi prins deloc comunismul fondul de ten sau fardul, chiar daca negati, al existentei ofensive evreiesti impotriva lui Hristos-Dumnezeu. Parintele Savatie nu sufera de obsesii conspirationiste pentru ca incearca a reflecta in scrierile sale o realitate in care principalul factor coruptiv sunt elitele evreiesti, care s-au cuibarit bine mersi la conducerea statelor lumii, incercand constant a eroda din interior ortodoxia si nu catolicismul, nu protestantismul nu hinduismul ci ortodoxia crestina… Nu cred sa aveti pretentia, obiectiv vorbind, sa porniti un razboi mediatic impotriva Parintelui Savatie cu doar 35 de comentarii pe blog dintre care 2 sau mai multe, pare-se ca Savatie (fara a sti daca este autenticul parinte Savatie)a replicat. Iar in ce privesti amestecul de politic, filosofie si duhovnicie a/ti cam luft-at. Un blog mediocru, numai bun de dezinformat pe cei cativa internauti si asa destul de nauciti de boom-ul virtual in care si-au inradacinat mintea. In ce priveste crestinismul, acesta nu este antisemit, cum spuneati Hristos este evreu ca om, antisemiti fiind tot evreii care l-au omorat pe Hristos pe Cruce. Cum a-ti observat Savatie/Sabatie ar putea proveni de la sabbat, cum e antisemit crestinismul, cand nu numai ca a preluat si s-a fundamentat pe Revelatia Vechiului Testament si apoi a Noului Testament ca implinire a celui Vechi dar si apostolii au fost evreii, biserica primara a fost infiintata in Ierusalim, iar toti proorocii Vechiului Testament sunt cinstiti si sarbatoriti de crestini. Pana la urma evreii autentici, adica cei care au ramas credinciosi lui Dumnezeu au luat partea lui Hristos iar restul s-au rupt de legamntul lor cu Dumnezeu devenind ucigasii Lui. Nu crestinii sunt antisemiti ci evreii sunt anticrestini. Nu Savatie e antisemit ci dumneavoastra sunteti anticrestin

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: