Inchiziţia iudaică a dat foc Evangheliei

De Savatie Baştovoi

Pe piaţa din faţa sinagogii din regiunea „Neve Rabin” în oraşul Or-Ieguda, în primăvara acestui an, a fost aprins un rug din sute de Evanghelii. Arderea „literaturii necurate” s-a făcut sub conducerea vice-primarului Uzi Aaron, ajutat de studenţii şcolii religioase locale, informează NEWSru.com Israel, făcînd trimitere la ziarul evreiesc Maariv.

Potrivit declaraţiilor vice-primarului Uzi Aaron, ceremonia arderii cărţilor a fost o replică la activitatea misionarilor creştini. Cu o săptămînă în urmă misionarii au răspîndit în regiunea „Neve Rabin” sute de exemplare ale Noului Testament. Vece-primarul declară că a fost silit să procedeze astfel în urma reclamaţiilor cetăţenilor evrei. Uzi Aaron, folosindu-se de megafon, s-a adresat locuitorilor oraşului, propunîndu-le să depună cărţile primite, iar un număr de studenţi ai şcolii religioase au făcut raiduri prin zonă pentru a colecta cărţile sfinte, din care a fost aprins rugul.

Uzi Aaron s-a declarat mulţumit de acţiunea întreprinsă şi crede că fapta arderii literaturii care contrazice temeiurile iudaismului s-a încheiat cu succes.

Comunitatea evreiască din Rusia s-a declarat împotriva gestului connaţionalilor lor, apreciind arderea Cărţii Sfinte a creştinilor drept un „gest barbar”.

După www.religio.ru

2 Responses to Inchiziţia iudaică a dat foc Evangheliei

  1. Vasilica spune:

    Este un gest barbar intradevar ,dar unde dragoste nu e nimic nu e.

  2. […] din Israel nu au altceva mai bun de facut decit sa se inspire de la verii lor islamisti sa faca ruguri din carti. Din păcate e vorba de Evanghelii. Şi nici măcar nu e de la soare. Semne bune are […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: